1. Sınıf Türkçe 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

1. Sınıf Türkçe 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Başıma İcat Çıkardım! Metni Cevapları Sayfa 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139


Başıma İcat Çıkardım! Metni Soruları ve Cevapları


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 130 Cevabı

Soru : Görseller bakarak metnin içeriğini tahmin edelim.


Cevap : İcat ve buluşları anlatan bir metin içeriği olabilir.


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 132 Cevabı

1. ETKİNLİK


Soru : Haydi, resimlerde kelimeleri ve anlamlarını eşleştirelim, Kelime çantamızı dolduralım.


“1. Sınıf Türkçe 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı”


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 133 Cevabı

2. ETKİNLİK


Soru : Haydi, kelimelerle cümle yazalım.


Çaba Geometri Cetvel Mucit ile ilgili Cümleler konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Çaba : Derslerinde çaba göstererek birinci oldu.

Geometri : Geometride silindirleri anlatıyordu.

Cetvel :  Matematik dersinde cetvel kullandı.

Mucit : Sağlık alanında mucitler çalışıyordu.


3. ETKİNLİK


Soru : Okudum, anladım, cevaplıyorum.


1. Sözlüğe göre icatın tanımı nedir?


Cevap: Daha önce bulunmamış bir şeyin, insan çabasıyla bulunması ve geliştirilmesidir.


2. Buluş yapıldıktan sonra neler yapılmalıdır?


Cevap: Buluş yapıldıktan sonra çok çabalamak ve geliştirmek gerekiyor.


3. Bilim insanı Nasuh, ne hazırlamıştır?


Cevap: Bilim insanı Nasuh uzunluk ölçülerini gösteren cetveller hazırlamıştır.


4. Hezarfen Ahmet Çelebi ne yapmıştır?


Cevap : Hezarfen Ahmet Çelebi Galata Kulesi’nden Üsküdar’a kadar uçmuştur.


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 134 Cevabı

4. ETKİNLİK


Soru : Metne farklı bir başlık yazalım.


Cevap : Yeni Şeyler Buluyorum, Mucit gibi başlıklar eklenebilir.


5. ETKİNLİK


Soru : Elektrikle çalışan eşyaların adlarını yazalım.


“1. Sınıf Türkçe 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı”


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 135 Cevabı

Soru : İyi ki icat edilmiş dediğin eşyalar nelerdir?


Cevap : İyi ki icat edilmiş dediğin eşyalar nelerdir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Geçişten günümüze sürekli olarak bilim insanları ve mucitler tarafında biz insanların hayatlarının en güzel ve en iyi şekilde yaşamamız için bir çok eşya icat edildiğini ve bizlerin hizmetine sunulduğunu ifade etmek gerekmektedir.

İyi ki icat edilmiş dediğin eşyalara örnekler şunlardır ;

  • Buzdolabı,
  • Tekerlek,
  • Araba, Otobüs
  • Telefon,
  • Televizyon,
  • Bilgisayar,
  • Tablet

gibi örnekler İyi ki icat edilmiş dediğimiz eşyalara örnek olarak verilebilir. 


6. ETKİNLİK


Soru : Cümlelerin sonuna uygun noktalama işaretlerini yazalım.


1. Bilgisayarı kim kapattı (?)
2. Bilim insanı olmak istiyorum (.)
3. Eyvah, elektrikler kesildi (!)
4. Ampulü kim bulmuş (?)
5. Yaşasın ışıklı terlik icat ettim (!)
6. Sen buluş yapmak ister misin (?)
7. İyi ki bilgisayar icat edilmiş (!)


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 136 Cevabı

7. ETKİNLİK


Soru : Resimdeki davranışlara uygun cümle yazalım.


“1. Sınıf Türkçe 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı”


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 137 Cevabı

8. ETKİNLİK


Soru : Ben küçük bir mucidim. Şimdi size yeni icadımı tanıtacağım.


Cevap : Uçan Ambulans

Hastaları hızlı bir şekilde hastaneye yetiştirmektedir.

“1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 137 Cevabı”


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı

9. ETKİNLİK


“1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 138 Cevabı”


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 139 Cevabı

10. ETKİNLİK


Soru : Noktalama işaretleri soruyor. Ben kimim? Açıklamalara göre bulmacayı dolduralım.


“1. Sınıf Türkçe 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı”


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

1. Sınıf Türkçe 130-131-132-133-134-135-136-137-138-139. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Aslı
Mucid , buluş olarak bilinen yeni bir yöntem , form , cihaz veya başka faydalı araç gereç yaratan yada keşfeden kişiye Mucid denir .
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!