1. Sınıf Türkçe 64-65-66-67-68-69-70-71. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

1. Sınıf Türkçe 64-65-66-67-68-69-70-71. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

1. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Bay Yavaş Metni Cevapları Sayfa 64-65-66-67-68-69-70-71


Bay Yavaş Metni Soruları Cevapları


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 66 Cevabı

1. ETKİNLİK


Soru : Resimdeki hayvanların hatırlattığı üç kelime yazalım.


“1. Sınıf Türkçe 64-65-66-67-68-69-70-71. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı”


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı

2. ETKİNLİK


Soru : Haydi, kelimelerle cümle yazalım.


Kurbağa Kaplumbağa Karga Kelimeleri ile ilgili Cümleler konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Kurbağa : Yeşil kurbağa gölde yüzüyordu.

Kaplumbağa : Kaplumbağa çok yavaş hareket ediyordu.

Karga : Kötü sesi ile karga uykusunu böldü.


3. ETKİNLİK


Soru : Renkli kelimelerin zıt anlamlıları ile cümleleri yeniden yazalım.


Kış : Yazları denize yüzmeye giderdi.

Yavaş : Hızlı bir şekilde eve gidiyordu.

Dışarı : İçeride televizyon izliyordu.

Kara Ak saçları çok güzel görünüyordu.


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 68 Cevabı

4. ETKİNLİK


Soru : Okudum, anladım, cevaplıyorum.


1. Bay Yavaş ne zaman uyanmış?


Cevap: Bay yavaş ahar gelip çiçekler açınca uyanmış.


2. Bay Yavaş’ı neşelendiren neymiş?


Cevap: Bay yavaş ; Güneş’in sıcak ışıklarıyla ısınınca neşelenmiş


3. Bay Yavaş, Zıpzıpa ne sormuş?


Cevap: Bay Yavaş, Zıpzıpa ne zaman uyuduğunu sormuş.


4. Zıpzıp, soruyu neden Kara Kargaya sormasını istemiş?


Cevap: Çünkü kışın çamura gömülüp kış uykusuna yattığı için kargaya sormasını istemiş.


5. Bay Yavaş ne zaman uyumuş?


Cevap: Bay Yavaş, Ekim ayında uyumuş.


5. ETKİNLİK


Soru : Bu metinde ne anlatılıyor?


Cevap : Bay Yavaş adındaki Kaplumbağanın ne zaman uyuduğunu hatırlayamaması üzerine  ilk olarak kurbağaya ama kurbağa da çamurda uyuduğu için kargaya sormasını anlatan bir metin anlatılmaktadır.


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 69 Cevabı

6. ETKİNLİK


Soru : Metne farklı bir başlık yazalım.


Cevap : Ne Zaman Uyudum, Güneş ile Doğanın Uyanışı gibi başlıklar eklenebilir.


7. ETKİNLİK


Soru : Metinde anlatılanların başına 😃, diğerlerine 🙁 çizelim.


“1. Sınıf Türkçe 64-65-66-67-68-69-70-71. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı”


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 70 Cevabı

8. ETKİNLİK


Soru : Yazıdaki yanlışları düzelterek yazalım.


FOK BALIĞI

Fok Balığı çok hızlı yüzer, hem suda hem buzun altında uzun zaman yaşayabilir. Yönünü bıyıklarıyla bulur ve hiçbir zaman şaşırmaz.


1. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 71 Cevabı

9. ETKİNLİK


Soru : Karışık verilmiş kelimelerle anlamlı ve kurallı cümleler yazalım.


sırtındadır evi kaplumbağanın

Cevap: Kaplumbağanın evi sırtındadır.


yaşar kaplumbağa karada

Cevap: Kaplumbağa karada yaşar.


bayılır uykusuna kış kaplumbağa

Cevap: Kaplumbağa kış uykusuna bayılır.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

1. Sınıf Türkçe 64-65-66-67-68-69-70-71. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Aslı
Çok güzel ha-zırlanmış bir ödev olmuş emeği geçen herkezden Allah razı solsun benim ödevlerime çok ama çok yardımcı olduğunuz için hepinize teşekkür ederim
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!