2.Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 102-103-104. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

2.Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 102-103-104. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Hayat Bilgisi Öğretmeni

2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 4.Ünite Değerlendirme  Metni Cevapları Sayfa 102, 103, 104


4.Ünite Değerlendirme  Metni Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 102 Cevapları

Soru : 1. Aşağıdakilerden hangisi deniz yolu ulaşım aracıdır?


Cevap: C


Soru : 2. Hangi seçenekteki teknolojik ürünü kullanırken büyüklerimizden yardım almalıyız?


Cevap: A


Soru : 3. Aşağıdakilerden hangisi hava yolu ulaşımı aracıdır?


Cevap: C

A) Vapur
B) Metro
C) Zeplin


Soru : 4. Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanıdır?


Cevap: B


2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 103 Cevapları

Soru : 5. Çağan, karşı komşunun evinde yangın çıktığını görmüştür. Çağan aşağıdaki numaralardan hangisini aramalıdır?


Cevap: B

A) 112
B) 110
C) 122


Soru : 6. Yandaki görseli hangi aracı sürerken mutlaka takmalıyız


Cevap: B

A) Araba
B) Motosiklet
C) Uçak


7. Otomobil→ Kara taşıtı

Vapur→ Hava taşıtı

Helikopter→ Deniz taşıtı

Yukarıdaki taşıtlar ve ulaşım türleriyle ilgili yapılan eşleştirmeden kaç tanesi doğrudur?


Cevap: A

A) 1
B) 2
C) 3


Soru : 8. Yayaların ve taşıtların kara yolu üzerindeki hareketlerine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap: A

A) Trafik
B) Kural
C) Ulaşım


2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 104 Cevapları

Soru : 9. Aşağıdaki taşıtlardan hangisi farklı ulaşım yoluna aittir?


Cevap:B


Soru : 10. Aşağıdakilerden hangisi güvenli oyun alanlarındandır?


Cevap: C

A) Kaldırımlar
B) Trafiğin yoğun olduğu caddeler
C) Okul bahçeleri


Soru : 11. Aşağıdakilerden hangisi iletişim aracıdır?


Cevap: A


Soru : 12. Parklarda oyun oynarken aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmak doğru olur?


Cevap: B

A) Salıncakta hızlı sallanmak
B) Salıncakta oturarak sallanmak
C) Kaydırağın kenarına oturarak kaymak


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

2.Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 102-103-104. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Kopya Yasak