2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 84-85-86. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Hayat Bilgisi Öğretmeni

İçindekiler

2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 3.Ünite Değerlendirme Metni Cevapları Sayfa 84, 85, 86


3.Ünite Değerlendirme Metni Cevapları


2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 84 Cevapları

Soru : 1. Sağlık kuruluşlarında sağlıkla ilgili konularda doktora yardımcı olur.

Önder’in görevini açıkladığı sağlık çalışanı aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap: C

A) Veteriner
B) Eczacı
C) Hemşire


Soru : 2. Yukarıdaki meyvelerden kaç tanesi yaz aylarında tüketilmelidir?


Cevap: B

A) 2 B) 3 C)4


Soru : 3. Aşağıdaki çocukların verdiği bilgilerden hangisi doğrudur?


Cevap: C

A) Yazın yünlü kıyafetleri tercih etmeliyiz.
B) Kışın pamuklu, açık renkli kıyafetleri tercih etmeliyiz.
C)Açık renkli kıyafetleri yazın tercih etmeliyiz.


Soru : 4. Aşağıdakilerden hangisi kişisel bakımımız için gereklidir?


Cevap: A

A) Şampuan
B) Kitap
C) Cep telefonu


2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 85 Cevapları

Soru : 5. Aşağıdakilerden hangisi sağlık kuruluşu değildir?


Cevap: B

A) Aile sağlığı merkezi
B) Okul
C) Hastane


Soru : 6. Pelin, oyun parkından eve döndükten sonra hangisini
yapar?


Cevap: B

A) Dişlerini fırçalar.
B) Ellerini ve yüzünü yıkar.
C) Kıyafetlerini yıkar.


Soru : 7. Aşağıdaki besinlerden hangisi bizi hastalıklara karşı korur?


Cevap: B

A) Gazlı içecekler
B) Meyve ve sebzeler
C) Cips


Soru : 8. Aşağıdaki çocuklardan hangisi dengeli ve düzenli besleniyor?


Cevap: C

A) Sadece hamburger, meyve suyu ve patates kızartması ile beslenirim.
B) Sadece köfte, gazlı içecek ve pasta ile beslenirim.
C) Meyve, sebze, et ve süt ürünleri ile yeterince beslenirim.


Soru : 9. Doktorların yazdığı ilaçları hazırlayan ya da temin eden
sağlık çalışanı kimdir?


Cevap: B

A) Hemşire
B) Eczacı
C) Diş hekimi


2. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 86 Cevapları

Soru : 10. Aşağıdakilerden hangisi bir sağlık çalışanı değildir?


Cevap: A


Soru : 11. Aşağıdakilerden hangisi doğru bir davranıştır?


Cevap: C

A) Ağzımızı şapırdatarak yemek
B) Ağzımızı kolumuzla silmek
C) Ağzımızda yemek varken konuşmamak


Soru : 12. Kayak yapmaya giden Tuğçe aşağıdaki kıyafetlerden hangisini tercih eder?


Cevap: C

A) Şort
B) Yağmurluk
C) Atkı ve bere


Soru : 13. Yağız aşağıda verilen meyveleri çok seviyor.
Bu meyvelerden hangisini mevsiminde yemek için ilkbaharı beklemelidir


Cevap: A

A) Elma
B) Karpuz
C) Can eriği



 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,,https://www forumsayfacevaplari com/2-sinif-hayat-bilgisi-calisma-kitabi-84-85-86-sayfa-cevaplari-meb-yayinlari html,,korza yayincilik 2 sinif hayat bilgisi cevap 84 sayfa calisma yapraklari,,korza yayincilik 2 sinif hayat bilgisi cevap 84 sayfa,
Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

2. Sınıf Hayat Bilgisi Çalışma Kitabı 84-85-86. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Doktorlar hemşireler veterinerler ve eczacılar sağlığımız için gerekli olan tüm işlemleri yapan meslekler arasında yer alıyor. Hastalandığımız zaman doktora gideriz doktorun verdiği ilaçları ve tedavi yöntemlerini uygulayarak şifa buluruz. Doktorumuzun vermiş olduğu ilaçları genellikle eczaneden alırız. Ayrıca hayvanlarımız hastalandığı zaman tedavi olabilmeleri için veterinere götürürüz. Veterinerler yapmış olduğu sağlık uygulamalarıyla hayvanlara şifa verirler.
Tuğçe
Sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsak öncelikle dengeli ve düzenlemeye dikkatli bir şekilde etmemiz gerekir buna kişisel bakanımız dahildir kişisel bakım denilince aklımıza dişlerimizi fırçalamak ellerimizi yüzümüzü yıkamak sağlığımıza dikkat edecek şekilde giyinmek mevsimine göre giyinmek mevsimine göre elbiselerinizi temiz tutmak kullanmış olduğunuz çarşafları sık bir şekilde değiştirmek her zaman odamıza havalandırmak konusunda almak gibi birçok temizlik davranışı gelmektedir. Temizliğine dikkat eden bir insanın bekçisi kişisel bakımından tam ve eksiltsiz yapan bir insanın sağlıklı bir yaşam sürdüğünü görebiliriz yukarıdaki bilgi ve cevaplara bakarak bu soruların cevaplarını yaptım bu soruların tam bilgilerini yukarıdaki bilgilerle öğrenebilirsiniz.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 15 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!