Her sabah uyandığımda öncelikle elimi yüzümü yıkarım. Pijamalarımı çıkartıp, okula gidiceksem okul kıyafetlerimi giyerim, evdeysem de günlük diğer kıyafetlerimden giyer odaya geçerim. Annem ve babama günaydın derim ve kahvaltı sofrasına otururum.
Cevap : Okulda veya sokakta kimlerle selamlaşırsınız? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.
Selam vermek ve selam almak iletişim için çok önemlidir. Her zaman tanıdığımız insanlarla konuşmaya vaktimiz olmayabilir. Ama onlara selam verirsek veya selamlarına karşılık verirsek birbirimizi sevdiğimizi ve değer verdiğimizi göstermiş oluruz.
Her gün okula giderken veya yolda birçok insan görüyorum. Bu insanlardan bazılarını tanıyor, bazılarını tanımıyorum. Okulda öğretmenlerime , arkadaşlarıma, kapıda bulunan güvenliğe, temizlik yan hizmet görevlilerine ve kantinde bulunan kişilere selam veriyorum. Onlarda bana selam veriyorlar.. Böylece sevgimiz artmış oluyor.
Yolda birçok insan görüyorum. Bakkal amcama , akrabalarımıza , annemin ve babamın arkadaşlarına selam veriyorum. Tanımadığım insanlara selam vermiyorum. Yabancılarla konuşmak her zaman güvenli olmayabilir. Bu yüzden annemde tanımadığım kişilerle konuşmamı istemez.
Herkes insanların kendini sevmesinden hoşlanır. Bende insanlar beni görüp, selam verdikleri zaman çok mutlu oluyorum. Bana selam veren kişilerin beni sevdiklerini ve değer verdiklerini anlıyorum. Buda beni çok sevindiriyor. Bazen selam verdiğim insanlarla az da olsa sohbet ediyorum. Buda bizim aramızdaki sevgiyi arttırıyor.
Bunun için selamlaşmak çok önemlidir. Herkes okulda öğretmenlerine , büyüklerine ve arkadaşlarına selam vermelidir. Böylece herkes selama alışr ve herkes birbirine olan sevgisi artar.
“2. Sınıf Türkçe 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27. Sayfa Cevapları Koza Yayınları Ders Kitabı”
Cevap : Bu etkinliği kendinize göre yapmanız gerekmektedir.
Cevap : A B C Ç D E F G Ğ H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z
Cevap : Kapakta kitabın ismi, baskı sayısı, kitabın içeriği hakkında bizlere bilgiler vermektedir.
Cevap :
7. sayfada Sadece Milli Bir Şair Mi? başlıklı yazı yer almaktadır.
47. sayfada ise Çalışkan Bir Memur başlıklı bir metin vardır.
Cevap : Hangi sınıflara yönelik olarak yazıldığı kitabın adı, yazarının adı, Yayınlayan kuruluşun adı yazmaktadır. İçindekiler kısmında ise hangi konuların hangi metinlerin kaçıncı sayfada yer aldıkları açıklanmıştır. ARKADAŞIM PAPİ 14. SAYFADADIR.
Cevap : AĞAÇ – DEFTER – KEDİ – KİTAP
BULUT – ÇİÇEK- ÇOCUK- SAKSI
EKMEK – EL – ERİK- ET
Cevap : Kaptan olan babanın çocuğuna aldığı papağanı ve papağanla çocuk arasında geçen olayları ele almaktadır.
a. Çocuğun babası ne iş yapıyor? İşinden dolayı nerelere yolculuk yapıyor?
Cevap : Çocuğun babası gemi kaptanıdır. İşinden dolayı uzak ülkelere yolculuk yapmaktadır.
b. Baba, oğluna gittiği ülkelerden neler getiriyor?
Cevap : Değişik hediyeler getirmektedir.
c. Çocuğun en sevdiği armağan nedir? Buna hangi adı veriyor?
Cevap : En sevdiği armağan papağandır. Papağanın adı PAPİ olarak görülmektedir.
ç. Babası, çocuğa Papi’ye konuşmayı öğretebilmesi için nasıl bir yöntem öneriyor?
Cevap : Kelimeleri teker teker ve yavaş bir şekilde öğretmesi yöntemini söylüyor.
d. Papi, ilk olarak hangi kelimeyi öğreniyor? Bu kelimeyi nasıl söylüyor?
Cevap : Merhabaaa kelimesini öğreniyor. Yemden önce sonra verdiğinde öğreniyor.
e. Papi, sonra hangi kelimeleri öğreniyor? Bu kelimeleri öğrenmesinin nedeni ne olabilir?
Cevap : Günaydın ve Hoşgeldiniz. Sürekli olarak bu kelimelerin kullanıldığı için.
f. Papi, kafesinden çıkınca neden çok mutlu oluyor?
Cevap : Odada dilediği gibi gezdiği için mutlu oluyor.
g. Baba, son yolculuğundan dönüşünde çocuğa ne getiriyor?
Cevap : Dişi bir papağan getiriyor.
ğ. Çocuk, Papi ile Cici’yi izlerken neden mutlu oluyor?
Cevap : Güzel bir çift oldukları ve çok güzel oldukları için mutlu oluyor.
“2. Sınıf Türkçe 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27. Sayfa Cevapları Koza Yayınları Ders Kitabı”
“Benim babam bir kaptan. Uzak ülkelere yolculuk yapar her zaman. Gittiği ülkelerden, değişik armağanlar getirir. En güzel armağanı, Afrika’dan getirdi.”
Cevap : Nokta kullanmaktadır. Nokta kullanıldıktan sonra ilk harf büyük harfle başlamaktadır.
Cevap : Babamla her zaman güzel parka gideriz ( . ) Orada oyuncaklara bineriz (, ) kağıt helva alıp yeriz (, ) akşama kadar orası senin, burası benim gezer dururuz (. ) Eve döndüğümüzde annem bizi sevgiyle karşılar ( .)
Cevap : Merhaba, Hoş geldiniz gibi ifadeler dışında iyi akşamlar selam seni seviyorum gibi kelimeler öğretilebilir.
Cevap : Günlük hayatımızda bu kelimeler selamlaşmak ve birbirimizin durumunu sormamız ve konuşmalarımızda büyük bir önem taşımaktadır.
“2. Sınıf Türkçe 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27. Sayfa Cevapları Koza Yayınları Ders Kitabı”