3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 100-101-102-103-104-105-106. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 100-101-102-103-104-105-106. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Bitkilerin Yaşam Döngüsü Cevapları Sayfa 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106


Bitkilerin Yaşam Döngüsü Metni Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 100 Cevapları

Soru : Aşağıdaki bitkinin yaşam döngüsünü gösteren şemada ok ile belirtilen bölümleri noktalı yerlere yazarak açıklayınız.


Cevap :

3. Sinif Fen Bilimleri Calisma Kitabi Meb Yayinlari Sayfa 100 Cevaplari

”3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 100 Cevapları”


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 101 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı işaretleyiniz.

Soru : 1. Aşağıdakilerden hangisi canlılık özelliklerinden birisi değildir?


Cevap : C

A) Hareket etme
B) Boşaltım yapma
C) Yüzme


Soru : 2. * Kova * Kedi * Serçe * Bulut * Dere * Güneş * Sinek * Ağaç
Yukarıdaki varlıklardan kaç tanesi cansız varlıktır?


Cevap : B

A) 3
B) 4
C) 5


Soru : 3. I. Çevremizde gördüğümüz varlıkların hepsi canlıdır.
II. Canlı varlıklar çoğalırlar.
IIL Cansız varlıklar boşaltım yapamazlar.
Yukarıdaki İfadelerden hangileri doğrudur?


Cevap : C

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III


Soru : 4. Aşağıdaki varlıkların canlı ve cansız oluşlarına göre yapılan eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) Domates → Canlı
B) Hava → Canlı
C) Süt → Cansız


Soru : 5. Aşağıdaki varlıklardan hangisi canlılık özelliklerinin hepsini gösterir?


Cevap : B


Soru : 6. Aşağıdakilerden hangisi bitkilerin yaşam döngüsü içinde ver almaz?


Cevap : C

A) Çimlenme
B) Tohum oluşturma
C) Yaprak dökme


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 102 Cevapları

Soru : 7. Yukarıda verilen bitkinin yaşam döngüsü şemasında numaralandırılmış kısımlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?


Cevap : B

A) 1: Çimlenme 2: Tohum 3: Genç bitki
B) 1: Tohum 2: Çimlenme 3: Erişkin bitki
C) 1: Tohum 2: Erişkin bitki 3: Çimlenme


Soru : 8. ● →Boşaltım yapar.
■ → Solunum yapamaz.
▲ → Tohum îie çoğalır.
Yukarıda verilen ”
,,■” şekillerine ait varlıklar İçin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) ● → Tavuk
B) ■ → Çam ağacı
C) ▲→ Nohut bitkisi


Soru : 9. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?


Cevap : B

A) Çimlenme için güneş ışığı gereklidir.
B) Erişkin bitkiler tohum oluşturur.
C) Genç bitkide kökler kendi besinini kendisi üretir


Soru : 10.Aşağıdakilerden hangisinin hareket etme yeteneği diğerlerinden daha azdır?


Cevap : B


Soru : 11. Aşağıdaki canlılardan hangisi kendi besinini kendisi üretir?


Cevap : B

A) İnek
B) Maydanoz
C) Aslan


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 103 Cevapları

Soru : Aşağıda verilen görselleri, ifadelerden uygun olanıyla ok çizerek eşleştiriniz


Cevap :

3. Sinif Fen Bilimleri Calisma Kitabi Meb Yayinlari Sayfa 103 Cevaplari

”3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 103 Cevapları”


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 104 Cevapları

Soru : Aşağıdaki görsellerde yer alan çevre sorunlarının çözümüne yönelik önerilerinizi noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

3. Sinif Fen Bilimleri Calisma Kitabi Meb Yayinlari Sayfa 104 Cevaplari

”3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 104 Cevapları”


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 105 Cevapları

Soru : Aşağıda verilen yazma alanına belirtilen harflerle başlayan, çevre ile İlgili bir şiir yazınız.


Cevap :

Güzel  bir ülkedir herkesin hayali
El ele vererek başarabiliriz bu işi
Resmedelim hadi güzel ülkemizi
İlk olarak öğrenmeliyiz temizliği

Daha temiz bir ülke
Örnek olur herkese
Nesilden nesile geçmeli
Ülkece geri dönüşüm bilmeli
Şayet bilirsek temizliği
Ülkemiz ileri gider bizler gibi
Mutlu oluruz çocuklar gibi


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 106 Cevapları

Soru : Aşağıda verilen maddeleri uygun olan geri dönüşüm kutusu ile eşleştiriniz.


Cevap :

3. Sinif Fen Bilimleri Calisma Kitabi Meb Yayinlari Sayfa 106 Cevaplari

”3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 106 Cevapları”


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 100-101-102-103-104-105-106. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




samet
çok iyi Çok ama çok güzel cevaplarrr
bilge
teşekkür 3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı cevapları bir harika
Ecem
Teşekkürler   çok sağolun  siz  olmasanız  ne  yapardık.♥️♥️
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak