3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 111-112-113-114. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 111-112-113-114. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 6. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 111, 112, 113, 114


6.Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 111 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı işaretleyiniz.

Soru : 1. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) Canlı varlıklar beslenirler.
B) Bulut kendiliğinden hareket ettiği için canlıdır.
C) Ayçiçeği, canlılık özelliklerinin hepsini gösterdiği için canlı bir varlıktır.


Soru : 2. Aşağıdakilerden hangisi cansız bir varlıktır?


Cevap : B


Soru : 3. K: Su İçerisinde yüzerek hareket eder.
L: Kendi besinini kendisi yapar. Y: Yumurta ile çoğalır.
Yukarıdaki bilgilere göre K, L ve M harfleri ile verilen canlılık özellikleri hangi canlılara aittir?


Cevap : C

A) K: Hamsi L: Kedi M: Yılan
B) K: Solucan L: Fasulye M: Koyun
C) K:Sazan L: Domates M:Tavuk


Soru : 4. Aşağıda verilen varlıklardan hangisi boşaltım yapamaz?


Cevap : A


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 112 Cevapları

Soru : 5. Yukarıdaki resimde bitkilerin yaşam döngüsünün hangi aşaması yer almaktadır?


Cevap : C

A) Çimlenme
B) Genç bitkinin oluşması
C) Erişkin bitkinin tohumlar oluşturması


Soru : 6. Aşağıdaki varlıkların canlı ve cansız oluşlarına göre yapılan eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) Karga → Canlı
B) Salatalık → Cansız
C) Kurbağa → Canlı


Soru : 7. Aşağıdakilerden hangisi yakın çevremizde yer alır?


Cevap : A


Soru : 8. Aşağıdakilerden hangisi hava kirliliğine neden olur?


Cevap : C

A) Ağaçlar
B) Nehirler
C) Motorlu taşıtlar


Soru : 9. Aşağıdakilerden hangisi doğada, diğerlerine göre daha az kirliliğe neden olur?


Cevap : A

A) Elma kabuğu
B) Pet şişe
C) Pil


Soru : 10.Çevre kirliliği ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : C

A) Çevre kirliliği doğal yaşamı olumsuz olarak etkiler.
B) Kâğıt, cam, plastik gibi atıkların geri dönüşümü ile çevre kirliliği azaltılabilir.
C) Atık yağlar çöpe atılmamalı, lavaboya dökülerek evden uzaklaştırılmalıdır.


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 113 Cevapları

Soru : 11. L Eski çatal ve kaşıkların geri dönüşümü yapılamaz.
II. Atık kâğıtların geri dönüşümü ile ağaçların kesilmesi önlenmektedir.
III. Sıvı yağların da geri dönüşümü yapılabilmektedir.
Yukarıda verilen İfadelerden doğru olanın yanına yanlış olanların yanına ise işareti konulacak.
Buna göre aşağıdaki şıkların hangisinde sırasıyla doğru işaretleme verilmiştir?


Cevap : B

A) +, -, +
B) -, +, +
C) +, +, –


Soru : 12.* Bina * Okul * Park Yukarıdakilerden kaç tanesi yapay çevredir?


Cevap : C

A) 1
B) 2
C) 3


Soru : 13. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha uzun süreçte oluşmuştur?


Cevap : A


Soru : 14.“Dinlenme, oynama, eğlenme ihtiyacımızı karşılayan, bilimsel ve estetik bakımdan ender bulunan, tabii ve kültürel alanlara ……………………denir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


Cevap : B

A) Doğal anıtlar
B) Millî parklar
C) Yapay çevre


Soru : 15.Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : C

A) Göl → Doğal çevre
B) Okul → Yapay çevre
C) Orman → Yapay çevre


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 114 Cevapları

Soru : 16. I. Milli parklarda birçok bitki ve hayvanı bir arada görebiliriz.
II. Doğal anıtlar, doğa tarihi hakkında bilgi verir.
III. Milli parklar yapay çevrelerdir.
Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?


Cevap : A

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III


Soru : 17. “Bahçedeki ağacın tepesine çıkan kedicik acı acı miyavlıyordu. Sesi duyan herkes kediye bakıp çevreden yardım istiyordu. Bir amca eline aldığı merdiveni getirerek ağaca dayadı. Merdivene çıkarak kediyi ağaçtan indirdi.” Yukarıda metinde altı çizili olarak yazılan varlıkların canlı veya cansız olma durumları sırasıyla hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?


Cevap : B

A) Canlı – Cansız – Cansız
B) Canlı – Cansız – Canlı
C) Cansız – Cansız – Canlı


Soru : 18. Aşağıdakilerden hangisinin geri dönüşümü yapılamaz?


Cevap : B

A) Cam
B) Strafor köpük
C) Kâğıt


Soru : 19. Aşağıdakilerden hangisi yapay çevredir?


Cevap : A


Soru : 20. Fabrika bacalarından çıkan duman hangi çevre kirliliğine neden olur?


Cevap : C

A) Toprak kirliliği
B) Su kirliliği
C) Hava kirliliği


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 111-112-113-114. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Ebrar kablan
Teşekkür ediyorum anlatamam size çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok teşekkür ediyorum ben evvel cevabı güveniyordum ama siz benim ona güveneceğimi yani açtınız size çok çok çok çok çok teşekkür ediyorum yani bütün cevapları siz veriyorsunuz o yani vermiyorum bence ben sizi destekliyorum herkes de beklemeli bence
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak