3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 128-129-130. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Ogretmeni

İçindekiler

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Elektrik Tehlikeli Bir Enerjidir Cevapları Sayfa 128, 129, 130


Elektrik Tehlikeli Bir Enerjidir Metni Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 128 Cevapları

Soru : Elektriğin, can ve mal güvenliği bakımından dikkatli kullanılması gerekmektedir. Evimizde, odamızda ve sınıfımızda elektriğe bağlı birçok priz vardır. Bu prizleri kullanırken güvenliğimiz açısından dikkat etmemiz gereken durumlar nelerdir? Yazınız.


Cevap : Prizlere parmağımızı sokmamalıyız. Elimiz ıslakken prize dokunmamalıyız. Fiş dışında başka bir nesne takmaya çalışmamalıyız.


Soru : Aşağıda verilen görsellerdeki davranışlar doğru mudur? Açıklayınız.


Cevap :

Ampul→  doğru değildir. Ampul yanarken onu tutmak doğru bir davranış değildir.
Fırın→ doğru değildir. Kendisine zarar verebilir.
Priz→ doğru değildir. Çıplak ellerle prize dokunması elektrik çarpmasına neden olabilir.


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 129 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan seçeneği işaretleyiniz.

Soru : 1. Aşağıdaki araçlardan hangisi elektrikle çalışmaz?


Cevap : C


Soru : 2. Aşağıdaki araçlardan hangisi elektrik enerjisini kullanarak ısı üretir?


Cevap : B


Soru : 3. Yukarıdaki araçları kullanım amaçları ile eşleştirdiğimizde hangi şekil ortaya çıkar?


Cevap : C


Soru : 4. Aşağıdaki elektrik kaynaklarından hangisi otomobilleri çalıştırmak için kullanılır?


Cevap : A


Soru : 5. Tahtada yazılı olan sorunun cevabı aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : C

A) Akü
B) Dinamo
C) Batarya


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 130 Cevapları

Soru : 6. Yukarıdaki tabloda sembollerle gösterilen yerlere hangi araçlar yazılabilir?


Cevap : B


Soru : 7. Atık pillerin çevreye olan zararlarını azaltmak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?


Cevap : C

A) Atık pilleri toplama kampanyası yapmalıyız.
B) Yeniden şarj edilebilen piller kullanmalıyız.
C) Kullanılmış pilleri toprağa gömmeliyiz.


Soru : 8. Görsellerdeki araçlardan hangisi aydınlatma amaçlı kullanılır?


Cevap : B


Soru : 9. Görseldeki araç hangi elektrik kaynağı ile çalışır?


Cevap : B

A) Dinamo
B) Akü
C) Şehir elektriği


Soru : 10. Aşağıdaki çocuklardan hangisi elektriği bilinçli kullanmaktadır?


Cevap : A

A) Gereksiz yanan lambaları kapatırım.
B) Aydınlık ortamlarda lambaları açarım.
C) Elektriğin sınırsız olduğunu bilir, ona göre davranırım.


 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 128-129-130. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Beren
Gerçekten çok teşekkür ederim son gündü ödevlerimi bitirmeme için öğretmen kızcaktı ama yaptım şimdi .
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    error: Content is protected !!