3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 135-136. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 135-136. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 7. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 135, 136


7.Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 135 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı işaretleyiniz.

Soru : 1. Elektrikli araçların güvenli kullanımı ile ilgili verilen ifadelerden hangisi doğrudur?


Cevap : B

A) Kopmuş veya yuvasından çıkmış prizleri kendimiz tamir etmeliyiz.
B) Elektrik prizlerine çatal, bıçak, çivi vb. gibi metal cisimler sokmamalıyız.
C) Islak zeminlerde elektrikli aletleri kullanmamızda sakınca yoktur.


Soru : 2. Aşağıda verilen araçlardan hangisi şehir elektriği İle çalışır?


Cevap : B


Soru : 3. Aşağıdaki cihazlardan hangisi pille çalışır?


Cevap : C

A) Mikser
B) Buzdolabı
C)Radyo


Soru : 4. Görseldeki elektrikli cihazın kullanım amacı aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : C

A) Isınma amaçlı kullanılır.
B) Aydınlatma amaçlı kullanılır.
C) Ev araç gereci olarak kullanılır.


Soru : 5. Elektrik çarpan bir İnsanı kurtarmak için aşağıdakilerden hangisini kullanmak doğru olur?


Cevap : A

A) Plastik çubuk
B) Çıplak el
C) Demir çubuk


Soru : 6. Aşağıdakilerden hangisi bir elektrik kaynağı değildir?


Cevap : C

A) Akü
B) Pil
C) Ampul


Soru : 7. Pillerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : A

A) İçlerindeki kimyasal maddeler zarar vermez.
B) Piller taşınabilir enerji kaynağıdır.
C) Değişik


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 136 Cevapları

Soru : 8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) Biten pilleri atık pil kutusuna atmalıyız.
B) Gündüz vakti lambaları yak- malıyız.
C) Arızalı elektrikli araçları uzman kişilere tamir ettirmeliyiz.


Soru : 9. Aşağıdakilerden hangisi haberleşme amacıyla kullanılan elektrikli araçlardandır?


Cevap : A


Soru : 10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : A

A) Çamaşır makinesi ve buzdolabı akü ile çalışır.
B) El feneri pil ile çalışır.
C) Telsizler ve şarjlı lambalar batarya ile çalışır.


Soru : 11. Atık piller İle İlgili aşağıdaki İfadelerden hangisi doğrudur?


Cevap : B

A) Biten piller atık suya atılmalıdır.
B) Atık pil sayısını azaltmak için şarjlı pil kullanılmalıdır.
C) Atık piller toprağa atılmalıdır.


Soru : 12. Aşağıdaki elektrikli araçlardan hangisi batarya ile çalışmaktadır?


Cevap : N

A) Televizyon kumandası
B) Dizüstü bilgisayar
C) Ütü


Soru : 13. Aşağıdaki elektrikli araçlardan hangisi aydınlatma amacıyla kullanılır?


Cevap : C

A) Buzdolabı
B) Cep telefonu
C) Sokak lambası


Soru : 14. Aşağıdaki araçlardan hangisinin kullanım amacı diğerlerinden farklıdır?


Cevap : C

A) Cep telefonu
B) Televizyon
C) Mikser


Soru : 15. Elektrikten tasarruf yapmak için hangisi yapılmaz?


Cevap : B

A) Gereksiz yanan ampulleri söndürmeliyiz.
B) Karanlıkta ışığı açmadan oturmalıyız.
C) Tasarruflu ampuller kullanmalıyız.


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 135-136. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak