3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 20-21. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 20-21. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 1. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 20, 21


1.Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 20 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı işaretleyiniz.

Soru :  1. Aşağıdakilerden hangisi Dünya’nın şekli hakkında geçmişte ileri sürülen görüşlerden biri değildir?


Cevap : C

A) Dünya, bir öküzün boynuzları arasında yer almaktadır.
B) Dünya, düz bir tepsiye benzemektedir.
C) Dünya, sandalyeye benzemektedir ve sallanmaktadır.


Soru : 2. Aşağıda verilenlerden hangisi Dünya’nın gözlemlenebilir katmanlarından birisi değildir?


Cevap : B

A) Hava katmanı
B) Çekirdek
C) Kara katmanı


Soru : 3. Deniz, okyanus, nehir, göl ve yer altı sularının oluşturduğu katman hangisidir?


Cevap : C

A) Hava katmanı
B) Kara katmanı
C) Su katmanı


Soru : 4. Aşağıdakilerden hangisi çizdiği Dünya Haritası ile Dünya’nın şeklinin küreye benzediğini ileri süren Türk bilginidir?


Cevap : B

A) Hazerfen Ahmet Çelebi
B) İdrisî
C) Evliya Çelebi


Soru : 5. Aşağıdakilerden hangisi Dünya’mızın şeklî ile ilgili görüş İleri süren bilim insanlarından birisi değildir?


Cevap : C

A) Aristo
B) Biruni
C) Thomas Edison


Soru : 6. 1. Kıyıya yaklaşan bir geminin önce direklerinin, sonra gövdesinin görünmesi
2. Dünya’nın uzaydan çekilen fotoğrafları
3. Denizlerde dalga olması
Yukarıdakilerden hangileri Dünya’nın küre şeklînde olduğunu ispat etmektedir?


Cevap : B

A) 1, 2 ve 3
B) 1 ve 2
C) 2 ve 3


Soru : 7. Ankara’dan kalkan bir uçak sürekli aynı yönde uçarsa aşağıdaki yerlerden hangisine varır?


Cevap : A

A) Türkiye – Ankara
B) Hindistan – Yeni Delhi
C) Avustralya – Sidney


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 21 Cevapları

Soru : 8. Dünya’mızın şekli aşağıdaki meyvelerden hangisine benzetilemez?


Cevap : C


Soru : 9. ▲ Bitkilerin kökleriyle tutunduğu, insanların konutlarını yapıp yaşadığı katmandır.
■ Balıkların yaşam alanını oluşturan katmandır.
• Dünyayı dıştan saran katmandır.
Yukarıda verilen bilgilere göre ▲, ■ ve • şekillerinin temsil ettiği katmanlar hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?


Cevap : C

A) ▲ Hava katmanı ■ Su katmanı • Kara katmanı
B) ▲ Su katmanı ■ Hava katmanı • Kara katmanı
C) ▲ Kara katmanı ■ Su katmanı • Hava katmanı


Soru : 10. Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : C

A) Kara Katmanı —Yer Kabuğu
B) Hava Katmanı — Atmosfer
C) Çekirdek — Magma


Soru : 11. Aşağıdakilerden hangisi Dünya’mızın iç katmanlarından biridir?


Cevap : A

A) Manto
B) Yer kabuğu
C) Atmosfer


Soru : 12. Uzaya araştırma yapmak için giden bir roket, görevini tamamlayarak Dünya’ya geri dönüyor. Roket, denize indirildikten sonra bir müddet soğumaya bırakılıyor. Daha sonra tır yardımıyla araştırma merkezîne getiriliyor. Roketin uzaydan araştırma merkezine gelinceye kadar izlediği Dünya’nın katmanları hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?


Cevap : A

A) Hava tabakası – Su tabakası – Kara tabakası
B) Su tabakası – Hava tabakası – Kara tabakası
C) Kara tabakası – Hava tabakası – Su tabakası


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 20-21. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak