3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 27-28-29. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 27-28-29. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 2. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 27, 28, 29


2.Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 27 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı işaretleyiniz.

Soru : ♦ Göz ■ Kulak ★ Burun

1. Yukarıda verilen sembollerin tem sil ettiği duyu organları ile bu duyu organlarının görevleri hangi şıkta doğru eşleştirilmiştir?


Cevap : C

A) ♦ → Koklama ■ → Duyma ★ → Görme
B) ♦ → Görme ■ → Duyma ★ → Koklama
C) ♦ → Duyma ■ → Görme ★ → Koklama


Soru : 2. I. Sadece tatlı ve acı tatları algılar.
II. Burun koku alma duyu organıdır.
III. Vücudumuz dıştan deri ile kaplıdır.
Yukarıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) I
B) II
C) III


Soru : 3. “Tat alma duyu organı ile … duyu organı beraber çalışır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


Cevap : C

A) Görme
B) Duyma
C) Koku alma


Soru : 4. Kapıdan girer girmez Ahmet’in burnuna mis gibi kokular gelmeye başladı. Ahmet hemen mutfağa koştu. Fırındaki kekin henüz pişmediğini gördü. O anda annesinin sesini duydu. Annesi Ahmet’e ellerini yıkaması gerektiğini söylüyordu.
Yukarıdaki paragrafta altı çizili kelimelere göre Ahmet sırasıyla hangi duyu organlarını kullanmıştır?


Cevap : B

A) Göz – Kulak – Burun
B) Burun – Göz – Kulak
C) Kulak – Burun – Göz


Soru : 5. Aşağıdakilerden hangisi gözlerimizin çevresinde yer alan yapılar dan biri değildir?


Cevap : C

A) Kaş
B) Tırnak
C) Kirpik


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 28 Cevapları

Soru : 6. I. Derimizin sağlığı için haftada en az iki kere banyo yapmalıyız.
II. Güneş’e çıplak gözle doğrudan bakınmalıyız.
III. Kulaklıkla yüksek seste müzik dinlememeliyiz.
Duyu organlarımızın sağlığı ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?


Cevap : C

A) I ve II
B) II ve III
C) I, II ve III


Soru : 7. Yukarıdaki resimde görülen araç hangi duyu organımızın sağlığını korumak için kullanılır?


Cevap : A

A) Göz
B) Burun
C) Kulak


Soru :  8. Aşağıdakilerden hangisi koku alma duyu organıdır?


Cevap : A


Soru : 9. P: Dokunma duyu organımızdır.
R: Tatları algılamamızı sağlayan duyu organımızdır.
S: Koku alma duyu organımızdır.
Yukarıda verilen bilgilere göre P, R ve S harflerinin temsil ettiği duyu organları hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?


Cevap : C

A) P: Burun R: Deri S: Dil
B) P: Dil R: Burun S: Deri
C) P: Deri R: Dil S: Burun


Soru : 10.”Koku alma ile tat alma duyuları birlikte çalışır.” Yukarıda verilen bilgiye göre aşağıdaki İfadelerden hangisi doğrudur?


Cevap : A

A) Burnumuz tıkalı olunca yediklerimizin tadını iyi alamayız.
B) Besinleri koklamadan yersek yemeklerimizin tadını hiç alamayız.
C) Dilimiz koku almamıza da yardımcı olur.


Soru : 11. “Sami duyduğu siren sesinden ambulansın yaklaştığını anladı.” Sami ambulansın yaklaştığını hangi duyu organıyla anlamıştır?


Cevap : C

A) Göz
B) Burun
C) Kulak


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 29 Cevapları

Soru : 12. Göz sağlımızı korumak için aşağıdakilerden hangisini yapmamalıyız?


Cevap : B

A) Kirli ellerimizle gözlerimize dokunmamalıyız.
B) Güneş’e gözlerimizi kısarak bakmalıyız.
C) Televizyonu üç dört metre mesafeden izlemeliyiz.


Soru : 13. Yukarıda verilen tabloya göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Cevap : B

A) Göz ile algılanan durum, bir yiyeceğin tadıdır.
B) Dil ile algılanan durum, içilen bir meyve suyudur.
C) Kulak ile algılanan durum, bir çiçeğin kokusudur.


Soru : 14. Aşağıda verilen eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : C

A) Renk → Görme
B) Yumuşaklık → Dokunma
C) Tat → Koklama


Soru : 15. Ayşe: – Gözlerimizin sağlığını korumak için yazı yazma ve kitap okuma mesafesi en az üç dört metre olmalıdır.
Tamer: – Ellerimizin temizliğinden emin değilsek ellerimizle gözlerimize dokunmamalıyız.
Sude: – Güneş’e ve parlak ışığa çıplak gözle bakmamalıyız.
Gözlerimizin sağlığı İle ilgili öğrencilerin söylediği cümlelerden hangileri doğrudur?


Cevap : B

A) Ayşe – Tamer
B) Tamer – Sude
C) Ayşe – Sude


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 27-28-29. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak