3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 3. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 46, 47, 48


Kuvvet ve Kuvvet Etkileri Metni Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 46 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı İşaretleyiniz.

Soru :  1. Aşağıdaki araçlardan hangisi diğerlerinden daha hızlıdır


Cevap : A


Soru : 2. Aşağıdaki hayvanlardan hangisi diğerlerinden daha yavaştır?


Cevap : C

A) Kedi
B) Kartal
C) Salyangoz


Soru : 3. Aşağıdakilerden hangisini durdurmaya çalışmak tehlikeli olabilir?


Cevap : A

A) Dönme dolap
B) Topaç
C) Beşik


Soru : 4. Aşağıdakilerden hangisinin hareket türü diğerlerinden farklıdır?


Cevap : B


Soru : 5. Aşağıdakilerden hangisi yavaşlama hareketine örnek olarak verilebilir?


Cevap : B

A) Pistten kalkan uçak
B) Limana yaklaşan gemi
C) Yarışa başlayan otomobil


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 47 Cevapları

Soru : 6. Yüksek bir yerden aşağıya bırakılan top nasıl hareket eder?


Cevap : A

A) Hızlanır.
B) Yavaşlar.
C) Hızı aynı kalır.


Soru : 7. El arabasını hareket ettirmek için hangi kuvvet uygulanmalıdır?


Cevap : B

A) Çekme kuvveti
B) İtme kuvveti
C) Kuvvet uygulanmaz.


Soru : 8. I. Cisimleri hızlandırabilir.
II. Cisimlerin yönünü değiştirebilir.
III. Cisimlerin şeklîni değiştirebilir.
Yukarıdakilerden hangileri kuvvetin etkilerindendir?


Cevap : C

A) I ve II
B) II ve III
C) I, II ve III


Soru : 9. Aşağıdakilerden hangisini hareket ettirmek için daha az kuvvet uygularız?


Cevap : A


Soru : 10. Yukarıda görseli verilen varlığın yaptığı hareket hangisidir?


Cevap : B

A) Dönme
B) Sallanma
C) Yön değiştirme


Soru : 11. Aşağıdakilerden hangisine, itme veya çekme kuvveti uyguladığımızda cisim hareket etmez?


Cevap : C

A) Oyuncak araba
B) Öğrenci sırası
C) Okul duvarı


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 48 Cevapları

Soru : 12. Bazı cisimleri durdurmaya çalışmak tehlikeli olabilir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu duruma örnektir?


Cevap : A

A) Hızlı sallanan salıncak
B) Yuvarlanan bilye
C) Rüzgâr gülü


Soru : 13. Aşağıdakilerden hangisinde kuvvetin etkisi yoktur?


Cevap : A

A) Suyun kaynaması
B) Kalemin kırılması
C) Topun hareket etmesi


Soru : 14. Bir cisme, hareketiyle aynı yönde bir kuvvet uygulanırsa cismin hareketiyle ilgili hangi durum gerçekleşir?


Cevap : A

A) Cisim hızlanır.
B) Cisim yavaşlar.
C) Cisim durur.


Soru : 15. Kuvvet türleri sınıflandığında aşağıdaki kavramlardan hangisi diğerledir?


Cevap : C

A) İtme
B) Çekme
C) Sallanma


Soru : 16. Aşağıdaki cisimlerden hangisini hareket ettirmek için daha büyük bir kuvvet uygulamalıyız?


Cevap : C

A) Sandalye
B) Sehpa
C) Buzdolabı


Soru : 17. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : C

A) Bitkiler de hareket eder.
B) Yeşil ışık yanınca durmakta olan araçlar hızlanarak hareket eder.
C) Piste iniş yapan uçaklar hızlarını arttırırlar.


Soru : 18. Aşağıdakilerden hangisinin yaptığı hareket hızlanma hareketine örnek olarak verilebilir?


Cevap : A

A) Kaydıraktan kayan çocuk
B) Durağa yaklaşan otobüs
C) Piste inen uçak


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 46-47-48. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak