3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Konu Değerlendirme Cevapları Sayfa 56, 57


Konu Değerlendirme Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 56 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı işaretleyiniz.

Soru :  1. Aşağıdakilerden hangisi esnek bir maddedir?


Cevap : B

A) Kaşık
B) Paket lastiği
C) Mermer


Soru :  2. I. Sünger yumuşak bir maddedir.
II. Kibrit çöpü kırılgandır.
III. Porselen tabağın yüzeyi pürüzlüdür.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?


Cevap : A

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III


Soru :  3. Aşağıdaki maddelerden hangisi diğerlerine göre daha serttir?


Cevap : A


Soru :  4. “Ebru dedesinden satranç tahtası yapmasını istiyor. Dedesi satranç tahtasını yaparak üzerindeki kareleri kendisinin çizmesi İçin Ebru’ya veriyor. Ebru, tahtanın yüzeyinin çok pürüzlü olduğunu fark ediyor.” Yukarıdaki metne göre;
I. Tahtayı, zımpara ile zımparalamıştır.
II. Tahtanın yüzeyini vernik ile kaplamıştır.
III. Tahtanın yüzeyini toz şeker ile kaplamıştır.
Ebru satranç tahtasının yüzeyini pürüzsüz hâle getirmek İçin aşağıdakilerden hangilerini yapmış olabilir


Cevap : C

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III


Soru :  5. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) Paket lastiği → Esnek
B) Ayna → Pürüzlü
C) Kibrit Çöpü → Kırılgan


Soru :  6. Aşağıda maddeyi niteleyen temel özelliklerden hangisini göz ile algılarız?


Cevap : C

A) Koku
B) Tat
C) Renk


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 56 Cevapları

Soru :  7. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : A

A) Bilmediğimiz maddelere dokunmamız gerektiğinde eldiven kullanmalıyız.
B) Temizlik maddelerinin tadına kesinlikle bakmamalıyız.
C) Bilmediğimiz sıvı maddeleri koklayarak kolayca hangi madde olduğunu bulabiliriz.


Soru :  8. ♦ Kırmızı renklidir. ▲ Yumuşaktır. ★ Yüzeyi pürüzsüzdür.
Yukarıda verilen ▲, ★” maddeleri için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) ♦ maddesi domatestir.
B) ▲ maddesi tuğladır.
C) ★ maddesi pencere camıdır.


Soru :  9. Aşağıdaki madde çiftlerinden hangisini rengine bakarak ayırt edebiliriz?


Cevap : C

A) Süt – Ayran
B) Tuz – Toz şeker
C) Elma – Portakal


Soru :  10.Eldiven kullanarak maddeyi niteleyen temel özellikleri keşfetmeye çalışan bir kişi için aşağıdaki duyu organlarından hangisini kullandığını söyleyebiliriz?


Cevap : A

A) Deri
B) Kulak
C) Burun


Soru :  11. Aşağıdakilerden hangisi maddeyi niteleyen temel özellikler den birisi değildir?


Cevap : C

A) Yumuşaklık
B) Kırılganlık
C) Ucuzluk


Soru :  12.
• Çivi
• Bulaşık süngeri
• Pamuk
Yukarıdaki maddeleri sert olan dan yumuşak olana doğru sıralanışı nasıl olmalıdır


Cevap : A

A) Çivi – Bulaşık süngeri – Pamuk
B) Bulaşık süngeri – Pamuk – Çivi
C) Pamuk – Çivi – Bulaşık süngeri


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 56-57. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak