3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 4. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 64, 65, 66, 67


4.Ünite Değerlendirme Testi Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 64 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı işaretleyiniz.

Soru : 1. Yukarıda suyun farklı üç hâli verilmiştir. Aşağıdakilerden hangisinde suyun bulunduğu hâl sırasıyla doğru olarak verilmiştir?


Cevap : C

A) Katı – Sıvı – Gaz
B) Sıvı – Gaz – Katı
C) Gaz – Katı – Sıvı


Soru : 2. Aşağıdakilerden hangisi sıvı hâldeki bir maddedir?


Cevap : A


Soru : 3. ♦ Konulduğu kabın şeklini alır.
▲ Bulunduğu ortamda yayılır.
★ Belirli bir şekli vardır.
Yukarıda verilen bilgilere göre “♦, ▲, ★” şekillerinin temsil ettiği maddelerin hâlleri hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?


Cevap : B

A) ♦ Katı ▲ Sıvı ★ Gaz
B) ♦ Sıvı ▲ Gaz ★ Katı
C) ♦ Gaz ▲ Katı ★ Sıvı


Soru : 4. Aşağıdakilerden hangisinin tadına bakmak vücudumuza zarar verebilir?


Cevap : A


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 65 Cevapları

Soru : 5. Üstteki resimde görülen cisim için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Cevap : A

A) Kırılgan bir maddedir.
B) Katı bir maddedir.
C) Yüzeyi pürüzsüz bir maddedir.


Soru : 6. Aşağıda verilen varlıkları bulundukları hâllere göre yapılan eşleştirmelerden hangisi doğrudur?


Cevap : B

A) Duman → Katı
B) Ayran → Sıvı
C) Bal → Gaz


Soru : 7. Aşağıdaki maddelerden hangisi esnek bir maddeye örnektir?


Cevap :  A

A) Bilye
B) Sünger
C) Masa


Soru : 8. Aşağıdaki maddelerden hangisi küçük taneli katı maddedir?


Cevap : B

A) Ceviz
B) Bulgur
C) Sandalye


Soru : 9. Aşağıdaki maddelerden hangisi yumuşak bir maddeye örnektir?


Cevap : B

A) Tahta kaşık
B) Havlu
C) Cam şişe


Soru : 10. I. Pürüzlü yüzeyler zımparalanarak pürüzsüz hâle getirilebilir.
II. Cam yüzeyler pürüzsüzdür.
III. Porselen tabakların yüzeyleri pürüzlüdür.
Yukarıdaki ifadelerden doğru olanın yanına yanlış olanların yanına ise işareti konulacaktır. Buna göre doğru İşaretleme sırasıyla aşağıdaki şıkların hangisindeki gibi olmalıdır?


Cevap : C

A) + , – , +
B) – , + , +
C) + , + , –


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 66 Cevapları

Soru : 11. • Gözlük
• Bere
• Cam bardak
Yukarıdakilerden kaç tanesi katı ve sert bir maddedir?


Cevap : B

A) 1
B) 2
C) 3


Soru : 12. Aşağıdakilerden hangisi gaz hâlindeki bir maddeye örnektir?


Cevap : C

A) Ataş
B) Deniz
C) Doğal gaz


Soru : 13. “Paket lastiği … ve … bir maddedir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


Cevap : A

A) Katı – esnek
B) Sert – pürüzlü
C) Yumuşak – sıvı


Soru : 14. Aşağıda verilen madde çiftlerinden hangisini rengine bakarak ayırt edemeyiz?


Cevap : A

A) Tuz – toz şeker
B) Karabiber – kimyon
C) Limonata – ayran


Soru : 15. I. Katı maddelerin hepsi serttir.
II. Yumuşak maddelere kuvvet uygulandığında şekilleri değişebilir.
III. Bir maddenin pürüzlü olduğunu dokunma duyumuzu kullanarak anlayabiliriz.
Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?


Cevap : C

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III


Soru : 16. “Okyanus, deniz, göl gibi su kaynaklarında bulunan sular güneşin etkisiyle buharlaşır. Su buharı gökyüzüne yükselerek bir araya toplanır ve bulutları oluşturur. Bulutlardaki su yeryüzüne düşerken soğuk hava ile karşılaşır ve donar. Donan bu buz parçalarının yeryüzüne yağması dolu yağışı olarak adlandırılır.”
Yukarıda metinde altı çizili olarak yazılan İfadelerin geçtiği maddelerin hâlleri sırasıyla hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?


Cevap : A

A) Sıvı – Gaz – Katı
B) Katı – Sıvı – Gaz
C) Gaz – Katı – Sıvı


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 67 Cevapları

Soru : 17. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre daha yumuşak yapıdadır.


Cevap : B


Soru : 18. Aşağıdakilerden hangisi hem katı hem de pürüzlü bir maddeye örnektir?


Cevap : C

A) Cam şişe
B) Masa
C) Toprak


Soru : 19. Aşağıdakilerden hangisi konulduğu kabın şeklini almaz?


Cevap : B

A) Tuz
B) Ahşap cetvel
C) Süt


Soru : 20.”Maddelerin yüzeylerinin pürüzlü veya pürüzsüz oluşu kullanıldığı yerlere göre avantaj sağlar.” Aşağıdakilerden hangisi yukarıda verilen bilgiye örnek olarak verilebilir?


Cevap : A

A) Kışın karlı ve buzlu yollarda taşıtların kaymaması için lastiklerine zincir takılması.
B) Pencere camlarının güneş ışığını geçirmesi için saydam olması.
C) Yemekte kullanılan kaşık çatal gibi araçların metalden yapılması.


Soru : 21. “Bazı maddeleri koklamak, tadına bakmak sağlığımıza zarar verebilir.” Aşağıdakilerden hangisi yukarıda belirtilen duruma karşı alınabilecek önlemlerden birisidir?


Cevap : C

A) Tuz, un ve şeker gibi maddelerin bulunduğu kaba isimleri yazılmalıdır.
B) Deterjanlar kolay ulaşılabilir yerlerde olmalıdır.
C) İlaçlar ecza dolabında saklanmalıdır.


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 64-65-66-67. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




TOPRAK AKIL
merhaba benim adım toprak benim için  güzel olmuş
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak