3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 91-92-93. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Fen Bilimleri Ogretmeni

İçindekiler

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 5. Ünite Değerlendirme Testi Cevapları Sayfa 91, 92, 93


Ses Nasıl Yayılır? Metni Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 91 Cevapları

Aşağıdaki soruları dikkatlice okuyarak doğru olan şıkkı İşaretleyiniz.

Soru :1. Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağı değildir?


Cevap : C

A) Lamba
B) Güneş
C) Trafik levhası


Soru : 2. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) Işık yayan, çevresini aydınlatan nesneler ışık kaynaklarıdır.
B) Ay, Dünya’mızın ışık kaynağıdır.
C) Ateş böceği ve Güneş, doğal ışık kaynaklarıdır.


Soru : 3. Işık ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Cevap : A

A) Doğal ve yapay olmak üzere ikiye ayrılır.
B) Yapay ışık kaynakları, tükenmeyen ışık kaynaklarıdır.
C) Karanlık ortamlarda cisimleri net bir şekilde görebiliriz.


Soru : 4. Aşağıdaki ortamların hangisinde cisimler net görülür?


Cevap : B

A) Işığın çok fazla olduğu yerlerde
B) Işığın yeterli olduğu yerlerde
C) Karanlık yerlerde


Soru : 5. Aşağıdaki ışık kaynaklarından hangisi diğerlerinden farklıdır?


Cevap : A

A) Güneş ışığı
B) Fener ışığı
C) Mum ışığı


Soru : 6. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?


Cevap : B

A) El feneri – yapay ışık kaynağı
B) Meşale – doğal ışık kaynağı
C) Şimşek – doğal ışık kaynağı


Soru : 7. Sesin yayılması ile ilgili hangisi yanlıştır?


Cevap : C

A) Ses kaynağından uzaklaştıkça sesin şiddeti azalır.
B) Ses, her yöne su dalgası gibi dalgalar hâlinde yayılır.
C) Ses kaynağından uzaklaştıkça sesin şiddeti artar.


Soru : 8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Cevap : A

A) Çok gürültülü ortamlarda çalışanlar kulaklık kullanmalıdır.
B) Güneş’e çıplak gözle uzun süre bakabiliriz.
C) Canlıların çıkardıkları bütün sesleri duyarız.


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 92 Cevapları

Soru : 9. Aşağıdakilerden hangisinin ses şiddeti diğerlerinden daha yüksektir?


Cevap : A

A) Ambulansın siren sesi
B) Kedi sesi
C) Karıncanın ayak sesleri


Soru : 10. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


Cevap : C

A) Ses kaynağının çıkardığı sesi en iyi Yasemin duyar.
B) Ses kaynağının çıkardığı sesi en iyi Hakan duyar.
C) Ses kaynağının çıkardığı sesi en iyi Murat duyar.


Soru : 11. Aşağıdakilerden hangisi ışık kaynağıdır?


Cevap : B

A) Ayna
B) Yıldız
C) Ay


Soru : 12.1. Ambulansın siren sesini daha iyi duymaya başladım.
2. Köpeğin sesini artık duyamıyorum.
3. Arkadaşımın sesini duymaya başladım.
Yukarıdaki İfadelerden hangilerinde ses kaynağı yakınlaşmaya başlamıştır?


Cevap : B

A) 1 ve 2
B) 1 ve 3
C) 2 ve 3


Soru : 13. Aşağıdaki varlıklardan hangisinin çıkardığı ses diğerlerinden daha şiddetlidir?


Cevap : C


3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı Meb Yayınları Sayfa 93 Cevapları

Soru : 14. Aşağıdakilerden hangisi farklı bir amaç için tasarlanmıştır?


Cevap : A


Soru : 15.Aşağıdaki olaylardan hangisinde ses kaynağı bizden uzaklaşmıştır?


Cevap : C

A) Trenin sesini duymaya başladım.
B) Otomobilin sesini daha iyi duyuyorum.
C) İtfaiye sireninin sesini artık duyamıyorum.


Soru : 16. Denizin derinliklerine İnildikçe görme olayının zorlaşmasının nedeni hangi seçenekte doğru verilmiştir?


Cevap : C

A) Deniz suyunun tuzlu olması
B) Gözlerimizin yanması
C) Işık miktarının azalması


Soru : 17. Aşağıdaki ses kaynaklarından hangisi diğerlerinden farklıdır?


Cevap : C

A) Flüt
B) Korna
C) Bebek


Soru : 18.İşitme duyumuz ile aşağıdakilerden hangisini yapamayız?


Cevap : C

A) Bir ses kaynağının yaklaştığını ya da uzaklaştığını belirleme
B) Ses kaynağının yerini tahmin etme
C) Doğadaki her sesi duyabilirler.


Soru : 19. Sesin işitebilmesini sağlayan özellik aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : B

A) Ses kaynağının türü
B) Sesin şiddeti
C) Sesin hızı


Soru : 20. Aşağıdaki ortamlardan hangisinde net göremeyiz?


Cevap : B


 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Çalışma Kitabı 91-92-93. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    error: Content is protected !!