3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları


Fen Bilimleri Öğretmeni

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Tuna Matbaacılık Yayınları 1. Bölüm Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları Sayfa 112 113


1. Bölüm Değerlendirme Çalışmaları Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Tuna Matbaacılık Yayınları Sayfa 112 Cevapları

A. Aşağıda verilen soruları ışık ve görme olayı ile ilişkilendirerek cevaplayınız.


1. Işık niçin gereklidir?


Cevap : Işık günümüzde insanların karanlıkta görülmesi için gereklidir.


2. Işık nerelerde gereklidir?


Cevap : Işık karanlık olan bütün ortamlarda gereklidir. Geceleri, kapalı ışık olmayan yerlerde, ışığın az olduğu yerlerde ışığa ihtiyaç duyulmaktadır.


3. Işık kimler için gereklidir?


Cevap : Işık bütün canlılar için gereklidir. İnsanlar, hayvanlar ve bitkiler ışığa ihtiyaç duymaktadır.


4. Işık ne zaman gereklidir?


Cevap : Işık karanlık olduğu zaman gereklidir.


3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Tuna Matbaacılık Yayınları Sayfa 113 Cevapları

B. Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Görsellerin altındaki soruları cevaplayınız.


1. Sürücü, arabasının farlarını niçin açmış olabilir?


“3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları”


Cevap : Karanlık ortamda geceleyin yolu görebilmek için sürücü farlarını açmıştır.


2. Çocuk masa lambasının ışığını niçin açmış olabilir?


“3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları”


Cevap : Çocuk masada kitap okuyabilmek için ışığı açmıştır.


3. Sokak lambaları geceleri sokakları aydınlatmasaydı ne olurdu?


“3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları”


Cevap : Sokaklarda yolumuz göremezdik. Sokaklarda oluşacak sorunları göremezdik ve seyahat edemezlerdi.


4. Çocukların birbirlerini ve çevrelerini görmelerini sağlayan nedir?


“3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları”


Cevap : Görmelerini sağlayan ellerindeki fenerdir.


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 112-113. Sayfa Cevapları Tuna Matbaacılık Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Hamdiye
üç sınıf fen bilimleri ders kitabında yer alan ünite değerlendirme soruları ve cevapları bölümünü bitirerek bu konuyu da anlamış ve kavramış oluyoruz.ünitede yer alan ışık ve ışığın hayatımızdaki yeri konularını güzelce işleyerek anladık. Güneş Bizim vazgeçilmez ışık kaynağı mıdır. Güneş sayesinde aydınlanır ve ısınırız.Güneş battığı zaman veya soğuk kış günlerinde güneşin fazla aydınlatmadigi zamanlarda aşağı gereksinim duyarız.eşek bizim görmemizi ve günlük yaşantımızı sürdürebilmemiz için çok gerekli bir gereksinimdir. Işık sayesinde kitap okuyabilir ev işlerinizi yapabilir ihtiyaçlarımızı rahatlıkla giderebiliriz.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak