3. Sınıf Hayat Bilgisi 46-47-48-49. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Hayat Bilgisi Öğretmeni

3. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Bir Zamanlar Çocuktular Etkinlik Cevapları Sayfa 46, 47, 48, 49


Bir Zamanlar Çocuktular Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 46 Cevabı

Soru : Aile büyüklerinizin çocukluğu ile ilgili en çok neleri öğrenmek istersiniz?


Cevap : Aile büyüklerinizin çocukluğu ile ilgili en çok neleri öğrenmek istersiniz? sorusunun farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Oynadıkları oyuncakları nasıl oyuncaklar aldıklarını merak ederim.

Giydikleri kıyafetleri ve okul formaları nasıldı onu öğrenmek isterdim.

Mesela benim dedem bi köy okulunda öğretim görmüş. Yaşadığı köyde okul olmadığı için sabah erken saatlerde kalkıp diğer köydeki okula gidiyormuş. Her gün dönüşümlü olarak arkadaşlarından birinin babası alıp okula götürürmüş. Yağmur da yağsa karda yağsa okulunu ihmal etmemiş azimli bir öğrenciymiş, çalışkanmış kendisi de eğitim i sevdiği için öğretmen oluş ve şuan bir öğretmene emeklisi.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 47 Cevabı

Soru : Aile büyüklerinizin oynadığı oyunlardan birini seçerek kurallarını ve nasıl oynandığını öğreniniz.


Cevap : Aile büyüklerinizin oynadığı oyunlardan birini seçerek kurallarını ve nasıl oynandığını öğreniniz. sorusunun farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Büyüklerimizin oynadığı oyunlardan biriside renkli istop tur. Bu oyunda ilk başta bir ebe  seçilir bu ebe topu havaya atar ve bir isim söyler ismini söylediği kişi topu havada yakalar ve istop diye bağırır. Etrafa kaçan oyuncular istop kelimesini duyunca durular. Ebe olan kişi de o arada bir renk söyler ve herkes o rengi hızlı bir şekilde bulmaya başlar. Ebe elinde topla o rengi bulamayan kişiye topu atar ve istop der o kişi ebelenmiş olur.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı

Etkinlik Zamanı – 1


Soru : Aşağıdaki soruları aile büyüklerinizden birine sorarak cevaplandırınız.


1. Adınız soyadınız: Cevap : Ayşe Soymaz
2. Benimle akrabalık durumunuz:  Cevap : Ninem
3. Kaç yılında, nerede doğdunuz? Cevap : İstanbul, 1934
4. Çocukluğunuz nasıl bir evde geçti? Cevap : 2 katlı müstakil bir evde
5. Çocukken oynadığınız oyunlar nelerdi? Cevap : Saklambaç ve evcilik
6. Çocukluğunuzda hangi oyuncaklarla oynardınız? Cevap : Bez bebeklerle
7. Çocukken nasıl vakit geçirirdiniz?  Cevap : Ailecek vakit geçirirdik.
8. Çocukluğunuzda en çok ne yapmayı severdiniz? Cevap : Bez bebeklerle oynamaktan
9. Okula nasıl gidip gelirdiniz? Cevap : Okula yürüyerek gider gelirdim.
10. Çocukluğunuzda bayramlar nasıl kutlanırdı? Cevap : Coşkulu ailecek bir arada kutlardık.


Soru : Aile büyüklerinizin çocukluğunu araştırırken röportaj dışında hangi kaynaklardan yararlanabilirsiniz? Yazınız.


Cevap : Aile büyüklerinizin çocukluğunu araştırırken röportaj dışında hangi kaynaklardan yararlanabilirsiniz? Yazınız. sorusunun farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Annemizin babamızın büyük anne ve babalarımızından çocukluklarını araştırırken onların yaşadığı döneme ait İnternet bilgilerinden, eski fotoğraf albümlerinden, kütüphanelerden, o döneme ait sinema filmlerinden yararlanılabilinir. O döneme ait sinema filmlerinden şu şekilde yararlanılabilir, Türkan Şoray, Kemal Sunal, Cüneyt Arkın o dönemdeki eski olduğu filmlerde o dönemlere ait sosyal hayat ve o dönemin çocuklarının neler yaptığı çıkarılabilir. Çünkü filmler kendi dönemine ait sosyal hayatı işleyen en güzel anılardır.


3. Sınıf Hayat Bilgisi Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 49 Cevabı

Etkinlik Zamanı – 2


Soru : Kendinizin ve aile büyüklerinizden birinin çocukluk fotoğrafını aşağıdaki boş yerlere yapıştırınız. Resimlerdeki kıyafetlerin farklılıklarını söyleyiniz.


Cevap : Kendiniz ve diğer yaşlı üyenizin resmini yapıştırmanız yeterli olacaktır.


Soru : Aile büyüklerinizin çocukluğu ile kendi çocukluğunuz arasındaki benzerlik ve farklılıkları yazınız.


3. Sınıf Hayat Bilgisi 46-47-48-49. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı



 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,,https://www forumsayfacevaplari com/3-sinif-hayat-bilgisi-46-47-48-49-sayfa-cevaplari-meb-yayinlari-ders-kitabi html,,3 sınıf hayat bilgisi eskiden oynanan oyunlar,,https://www forumsayfacevaplari com/3-sinif-hayat-bilgisi-46-47-48-49-sayfa-cevaplari-meb-yayinlari-ders-kitabi html#Etkinlik_Zamani_8211_1,
Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Hayat Bilgisi 46-47-48-49. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Hamdiye
Eskiden çocuklarin sokaklar'da oynadığı birçok oyunlar vardı. Bunlara örnek olarak saklambaç bilye topaç ortada kalan ve evcilik gibi oyunlardi.eskiden çocuklar oyun oynama zamanlarını daha çok arkadaşları ile geçirdi.şimdiki çocuklar ise daha fazla teolojik eşyalar ha vakitlerini geçirmektedirler. Teknolojik eşyalarla oyunlar daha sıkıcı hal almıştır.Bizim yapacağımız tek kişisel teknolojik eşyalardaki bağımlılığımız azaltarak anne ve babamızdan ya da aile büyüklerimizden eskiden oynadıkları oyunlar hakkında bilgi edinmektir.edindiğimiz bilgilerle arkadaşlarımızla oyunlar oynanmalı vaktinizi daha çok teknolojik aletlerle değil de oyunlarla geçirmeliyiz.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 15 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!