İçindekiler
Tarif 1: Artan ekmekler ile köfte ya da çorbalarınız için minik kıtır ekmekler yapabilirisiniz.
Cevap :Bayat Ekmek Tatlısı
Malzemeler:
9 dilim bayatlamış ekmek
9 yemek kaşığında süt
Kızartmak için sıvı yağ
Ekstra Malzemeler
Şerbeti için:
1 su bardağında şeker
1 su bardağında su
Hazırlanışı:
Öncelikle şerbeti hazırlayarak tarife başlamanız gerekmektedir.
Şerbeti için olan malzemeleri tencereye alın.
Kaynatmaya başlayın ve 15 dakika bekletin.
Sonrasında altını kapatın ve ılımaya bırakın.
Şimdi sırada ekmek içini kullanmanız gerekecektir.
Eğer kenarları varsa ekmeklerin bu durumda rondodan mutlaka geçirin.
Yoksa yalnızca içini alın ve tarifinize başlayın.
Ekmek içlerinin içerisine sütü ekleyin ve bir süre bekleyin.
Sonra küçük olacak şekilde parçaları koparın ve yuvarlayın.
Ekmek veya sütten dilediğiniz kadar ilave edebilirsiniz.
Lokma şekline getirdikten sonra kızartmaya geçin.
Yağınızı tavaya alın ve biraz ısıtın.
Sonrasında içine lokmalarınızı atın ve kızartın.
Bu işlem tamamlandığında bir tabağa peçete serin.
Üzerine tavadan çıkaracağınız lokmalarınızı dizin.
Şerbetin çok soğuk olmamasına dikkat edin.
Soğuyan şerbetlerin yeniden ısıtılması gerekmektedir.
Uygun kıvama getirdikten sonra lokmaları da içerisine atmalı ve bir süre bekletmelisiniz.
Yaklaşık 5 dakikalık bir sürenin ardından servise geçebilirsiniz.
Servis tabağında üzerine şerbetten gezdirmeniz iyi olacaktır.
Sıcak bir şekilde servis edilmesi gereken tatlılar arasında bulunur, afiyet olsun.
Tarif 2: Tüketebileceğinizden fazla meyveniz varsa komposto ya da reçel yapabilirsiniz.
Cevap :
Havuçlu Elma Turtası Tarifi’nin Malzemeleri:
200 gr Havuç
600 gr Ekşi Elma
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
4 Yumurta
2 Kahve Fincanı Margarin
6 Çorba Kaşığı Tozşeker
100 gr Mısır Unu
5 Kahve Fincanı Kıyılmış Badem
1/2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
AYRICA
Kalıbı Yağlamak İçin Yağ
50 gr Kayısı Reçeli
Pudra Şekeri
Havuçlu Elma Turtası Tarifi’nin Yapılışı:
Havuçları temizleyip rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Elmaları soyup 100 gr kadarını rendeleyerek havuçlara ekleyin. Kalan elmaların çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin ve hemen üzerine limon suyu dökün.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların akları ile sarılarını birbirinden ayırın. Sarıları 3 çorba kaşığı tozşeker ve margarinle çırpın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın ve bu arada yavaşça kalan şekeri ekleyin. Margarinli karışıma un, kıyılmış badem ve kabartma tozunu ilave edin. Ardından havuçlu karışımı ekleyin. Son olarak yumurta aklarını dikkatli bir şekilde hamura katın.
Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine boşaltın. Elma dilimlerini dairesel bir şekilde hamurun üzerine yerleştirin. Sonra, kalıbı önceden ısıtılmış fırına sürün. 45 dakika pişirin.
Reçeli ısıtıp fırından çıkardığınız turtanın üzerine sürün. Turtayı kalıptan çıkarıp üzerine pudraşekeri serperek servis yapın.