3. Sınıf Hayat Bilgisi

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 166-167-168-169 Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Doğa ve İnsan Etkinlik Cevapları Sayfa 166, 167, 168, 169


Doğa ve İnsan Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 166 Cevabı


Soru : Nesli tükenmekte olan bir canlı söyleyiniz.


Cevap : İnsanların doğal alanlarını tahrip etmesi ve avlanmaları nedeniyle nesli tükenmekte olan bir çok canlı vardır. Maddeler halinde nesli tükenmekte olan canlı isimleri şunlardır ;

  1. Cava Gergedanı
  2. Çita
  3. Sumatra orangutanı
  4. Deri sırtlı deniz kaplumbağası
  5. Kutup ayıları
  6. Macellan pengueni
  7. Altın Başlı Langur
  8. Cross River Gorili
  9. Sumatra kaplanı
  10. Dağ gorili
  11. Kara ayaklı gelincik
  12. Pigme Borneo fili
  13. Mekong dev yayın balığı
  14. Deniz İguanası

3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 168 Cevabı


Soru : Nesli tükenmekte olan canlıları korumak için neler yapılabilir? Araştırınız. Araştırma sonuçlarınızı arkadaşlarınıza sununuz.


Cevap : Öncelikle devlet tarafından koruma altına alınır. Daha sonra koruma altına aldığımız türü çoğaltmak için damızlama ve tohumlamayla çoğaltırız daha sonra bu çoğaltılan canlılar vahşi doğaya salınır ve doğa üzerinde bulundukları süre içerisinde avlanma yasağı vede bu türlerin avlanması sonucunda bu türlere özel olarak ağırlaştırılmış cezalar verilebilir. Bunun dışında kamu spotun da yayın organlarında türle ilgili özel yayınlar vede korunması gerektiğiyle ilgili bilgiler verilerek hal bilinçlendirilir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 169 Cevabı


Etkinlik Zamanı


Soru : Aşağıdaki canlının yaşadığı sorunda insanların nasıl bir etkisi vardır? Duygu ve düşüncelerinizi yazınız.


Cevap : İnsanların atıklarını ve denizleri kirletmesi sonucunda denizde var olan balıklar ve canlılar zarar görmekte ve hayatları nesilleri tehlikeye girdiği gözlenmektedir.


Soru : İnsanların doğaya olumlu etkileri nelerdir? 


Cevap : Doğa biz insanlar var olmadan önce kesinlikle kendi kendine yok olmayan bir  düzendi. İnsanlar bilinçsiz ağaç kesimi bilinçsiz avlanma aşırı sanayileşme gibi hatalar sonucunda doğanın kendi varoluşunu yok etmeye başlamıştır. Son yıllarda ise insan dolayı bilinçsiz bir şekilde yok ettiğini fark ederek doğayı korumak için çeşitli önlemler almıştır.

Bu önlemler düzenli ağaç dikimleri erozyon veya heyelan gibi bölgelerde sekileme ve ağaçlandırma çalışmaları, türleri yok olmaya başlayan hayvanları koruma altına alarak onların yeniden üremesini ve doğada çoğalmalarını sağlamaları, sanayi atıklarını ve bacaları filitreleyerek temiz bir gökyüzü için çaba sarf edilmektedir.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Nesli tükenmekte olan hayvanları korumak için hayvanları koruma üniteleri geliştirilebilir bu konuma öğretilerinde hayvanlar yavrulaması için çalışmalar yapılarak gerekli sayıya ulaştıktan sonra doğal ortama bırakılması ve devlet tarafından hayvanlara zarar vermek ve avlaması Büyük bir suç olarak kanun ve yasalar konulmalıdır böylelikle nesli tükenmiş hayvanları koruyabiliriz

  2. Değişin iklimler sebebiyle birçok hayvan nesli tükenmekle karşı karşıya dır.Zamansız ablama nesli tükenmiş hayvanlara zarar verebiliyor.örneğin av zamanı olmadan balıkları avlamak onların üremesini engelleyebilir. Çünkü belirli aylarda balıklar yumurtlar ve çoğalmaya çalışırlar. Bu zaman içerisinde balıkları ağlarsa balıklar çok alamaz. Ve nesilleri tükenebilir.nesli tükenen hayvanları koruma altına almalı ve onların nesnelerini sürdürmeleri için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Bu bizim vatandaşlık görevimizdir.

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.