İçindekiler
Cevap :
Tarihi eser dendiği zaman aklımıza geçmiş uygarlıklardan günümüze kalan in bilim düşünce sanat edebiyat ve mimari alanlarda ortaya konan tüm eserler gelmektedir. Buna örnek verecek olursak ülkemiz bir medeniyetler beşiğidir. Uygarlığın başladığı yer Anadolu’dur.
Anadolu’da taş devrinden günümüz çağına kadar birçok medeniyet gelmiş geçmiştir. Her medeniyetimizi Anadolu’nun her yerinde görebilirsiniz antik kentler Saraylar Hanlar Köprüler kaleler medreseler camiler heykeller kiliseler aralar hamamlar daha birçok Eser sayılabilir ülkemizin her şehrinde bir tarihi eser mutlaka görürsünüz.
Bir tarihi eserlerin özellikleri;
Cevap :
Daha önce gezdiğim tarihi yerlerden bir tanesi Kadıköy’den binerek Eminönü vapuru ile Eminönü meydanına indim ünlü Mısır Çarşısı Yeni Camii Türkiye İş Bankası Müzesi tarihi Sirkeci Tren Garı ve Gülhane Parkı burada bulunmaktadır.
Eminönü ve Sirkeci de gezip görebileceğiniz birçok tarihi yer bulunur. Sultanahmet tarihi dokusu mimarisi kültür ve sanat etkinlikleri alışveriş ve eğlence merkezleri ve canlı sokakları ile İstanbul’da gezebileceğiniz en güzel yerlerden bir tanesidir.
Sultanahmet dendiği zaman aklınıza tarihi eserler gelir direkt Topkapı Sarayı Ayasofya Camii Sultan Ahmet Camii Sultanahmet Meydanı’nda bulunan piramit Çeşme ve tutumlar İstanbul Arkeoloji müzeleri Türk ve İslam eserleri Müzesi Yerebatan Sarnıcı buradadır günümüzde Sultanahmet Meydanı’ndan Beyazıt Meydanı’na doğru tramvay yolu olan yer divanyolu diye bilinir. Buradan Osmanlı döneminde padişahların karşılandığı tören yolu olmuştur.
Cevap :
Ben Hatay’da yaşamaktayım Hatay en eski uygarlık şehirlerinden bir tanesidir bölgede birçok tarihi eser bulunur çevremdeki tarihi eserleri arayacak olursan Titus Tüneli Hatay Arkeoloji Müzesi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi Payas Kalesi vakıflı Köyü Harbiye Mahallesi Harbiye Şelaleleri Uzun Çarşı Sen Piyer Kilisesi İskenderun Deniz müzesi issos Harabeleri benim Yaşadığım şehirde ve çevresinde bulunan eserlerdir
“3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Pasifik Yayınları Sayfa 128-129-130-131 Cevapları”
Cevap :
İnsan İkinci Dünya Savaşı’ndan önce turizmin pahalı olmasından dolayı gitmek istediği yerlere görmek istediği yerlere gidip göremiyordu. Fakat İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra insanların büyük bölümünün ekonomik ve sosyal strefa yükselmesi birçok çalışanın ücretli izin kullanma hakkına kavuşması savaş uçağı fazlasının fark edilip seyahat amaçlı kullanılmaya test edilmesi havacılıkta Daha Hızlı ve Daha uzağa uçma sağlayan yeniliklerin oluşması savaş sonrası demokrasi ve eşitlik anlayışının yaygınlaşması eğitimin iyileşmesidir.
Operatörleri tarafından verilen hizmetlerin daha ucuza ve kaliteli bir şekilde bir araya getirilmesi ile insanların gezme görme hisleriyle Turizm gelişmiştir. İnsanlar tarih öncesindeki uygarlıkları merak ederler onların yaptıkları mimari eserler bıraktıkları yazıtlar insanlara esrarengiz gelir eski çağlardaki kültürler insanların ilgisini çeker insanlar bir şehre gittikleri zaman ilk önce O şehrin tarihine bakarlar.
Şehir ne kadar eski ise o kadar çok ilgi hiçbir kimse yeni yapılmış bir binanın önünde fotoğraf çektirmez. Fakat herkes İtalya’da Pizza Kulesi’nin önünde fotoğraf çektirmek ister veya Galata Kulesi’ne çıkmak ister Ya da Paris’te Eyfel Kulesi’ne bakarak bir akşam yemek yemeyi ister insanoğlu tarihe her zaman meraklı olduğu için tarihi yerleri tarihi şekilleri gezmek insanların hoşuna gider.
Örneğin Türkiye’ye gelen turistin tarih için mi geldiğini veya yaz tatili için mi geldiğini anlamak için gittiği şehre bakarak anlayabilirsiniz Antalya’ya gelmişse güzel bir yaz tatili geçirmek denize girmek için gelmiştir, İstanbul’a gelmişse İstanbul’un turistik yerlerini görmek Boğazı gezmek için geldiğini anlarsınız.