3. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Matematik Öğretmeni

3. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Problemler Cevapları Sayfa  132, 133


Problemler Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Matematik Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 132 Cevapları

1- Tolga içerisinde 14 kilogram kiraz bulunan kasalardan 10 tane satın almıştır. Kirazın kilogramı 5 TL olduğuna göre, Tolga satıcıya kaç lira ücret ödemiştir?


Cevap :

  • 14 x 10 = 140 kg
  • 140 x 5 = 700 TL ödemiştir.

2- Yarım kilogramı 3 TL olan karpuzdan 10 kilogram satın alan Nebahat kaç lira ödeme yapar?


Cevap :

  • 0,5 kg = 3 TL ise 1 kg = 6 TL
  • 10 x 6 = 60 lira ödeme yapar.

3- Ali marketten aldığı şekerlemeleri garım kilogramlık poşetlere koyacaktır. Ali marketten 10 kilogram şekerleme satın aldığına göre en az kaç poşete ihtiyacı vardır?


Cevap :  10 x 2 = 20 poşete ihtiyacı vardır.


4- Sibel’in kütlesi 55 kilogramdır. Ablası, Sibel’den 12 kilogram fazla olduğuna göre ikisinin toplam kütlesi kaç kilogramdır?


Cevap :

  • 55 + 12 = 67 kg
  • 55 + 67 = 122 kg

3. Sınıf Matematik Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 133 Cevapları

5- 4 kg reçel için 2 kg şeker kullanılmıştır. 36 kg reçel elde etmek için kaç kilogram şekere ihtiyaç vardır?


Cevap :  36 ÷ 2 = 18 kg şeker gerekir.


6- 550 g fıstık 350 g fındık aldık. Aldığımız kuru yemişleri 5 tabağa eşit olarak paylaştırdık. Her bir tabakta kaç gram kuru yemiş vardır?


Cevap :

  • 550 + 350 = 900 g
  • 900 ÷ 5 = 180 g kuru yemiş vardır.

7- Banu’nun kütlesi 33 kilogramdır, Annesinin kütlesi Banu’nun kütlesinin 3 katından 34 kg eksiktir, Banu’nun annesinin kütlesi kaç kilogramdır?


Cevap : 39 x 3 – 34 = 83 kg


8- Verilen bilgilerden yararlanarak bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.


Veriler : Fatma : 38 kg Kemal : 24 kg Baba : 78 kg

Problem : Bir ailede Fatma 38, Kemal 24 kg’dir. Babaları ise 78 kg’dir. Fatma ve Kemalin kilosu babalarından kaç eksiktir?

Çözüm :

  • 38 + 24 = 62 Kemal ve Fatma kilosu
  • 78 – 62 = 16 kg eksiktir.

 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,3 sinif matematik calisma kitabi sayfa 132 133 sayfalarin cevaplari

Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı 132-133. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Nazlı
Bence ellerinize sağlık mükemmel olmuş
İREM ARSLAN
Çoooooooooooooookkkkkkkkk güzel öğretmen aferin dedi
İrem Aslanoğlu
Çoooooooooookkkkkkkkk  güzel  öğretmen  aferin    dedi.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak