3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 192-193-194. Sayfa Cevapları Ada Matbaacılık Yayıncılık | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 192-193-194. Sayfa Cevapları Ada Matbaacılık Yayıncılık


Matematik Öğretmeni

3. Sınıf Matematik Ada Matbaacılık Yayıncılık Kilogram Ve Gram İle İlgili Problemleri Çözelim Cevapları Sayfa 192, 193, 194


Kilogram Ve Gram İle İlgili Problemleri Çözelim Cevapları


3. Sınıf Matematik Ada Matbaacılık Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 192 Cevapları

Çiftçi Hasan tarlasından topladığı 98 kilogram patatesi 6 kilogramlık çuvallara doldurdu.


Soru : Toplam kaç çuvalın kullanıldığı hangi işlem yapılarak bulunabilir?


Cevap :  98 / 6 = 16 çuval gerekmektedir.


Soru :  Çuvallara koyulmayan patates kalır mı? Tartışınız.


Cevap : Evet kalır. 98 kg’yi 6 kg’lik çuvallara konulduğunda 2 kg patates kalır.


3. Sınıf Matematik Ada Matbaacılık Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 194 Cevapları

Soru : Siz de yukarıdaki verilenleri kullanarak defterinizde kilogram ve gram ile ilgili bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi çözünüz.


Cevap :

Problem : Anneleri, 1.300 TL’si vardır. Kemal’e 200 TL, Zahid’e 450 TL ve Suna’ya 390 TL vermektedir. Annelerinin elinde kaç TL para kalmaktadır ?

Çözüm :  200 + 450 + 390 = 1.040 TL vermiştir.

1.300 – 1.040 = 260 TL kalmıştır.


ÖĞRENDİKLERİMİZİ UYGULAYALIM


1.Aşağıdaki problemleri defterinizde çözünüz.


Soru : Bir markete her birinde 16 kg muz olan 7 koli muz getirildi. Muzların 43 kilogramı satıldı. Kaç kilogram muz kalmıştır?


Cevap :

16 kg x 7 kg = 112 kilogram alınmıştır.

112 kg – 43 kg = 69  kilogram muz kalmıştır.


Soru : Bir pakette 250 gram pul biber vardır. Aşçı, 3 paket pul biberin 430 gramını kullandı. Kaç gram pul biber kaldı?


Cevap :

250  x 3 = 750 gr pul biber eder.

750 – 430 = 320  gram pul biber kaldı.


2. Yandaki verilenleri kullanarak kilogram ve gram ile ilgili bir problem kurunuz. Kurduğunuz problemi defterinize yazıp çözünüz.


Cevap :

Problem : Bir çerezci, 5 çuval ceviz aldı. Her çuval 50 kg’dir. Çerezci, gün sonunda 180 kg ceviz sattığına göre, geriye satması gereken kaç kilogram ceviz kalmıştır ?

Çözüm :

5 x 50 = 250 kg ceviz almıştır.

250 – 180 = 70 kilogram ceviz kalmıştır.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Matematik Ders Kitabı 192-193-194. Sayfa Cevapları Ada Matbaacılık Yayıncılık

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!