3. Sınıf Türkçe 108-109-110-111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 108-109-110-111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Yıldızla Isınmış Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115


Yıldızla Isınmış Metni Etkinlik Cevapları


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 108 Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


Soru : Nasrettin Hoca hakkında neler biliyorsunuz?


Cevap :


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 112 Cevapları

1. Etkinlik 


Soru : Metinde geçen aşağıdaki sözcükleri anlamları ile eşleştirelim.


(3) Ortasında bir fitil bulunan, genellikle silindir biçimindeki aydınlatma aracı

(1) Yemekli eğlence, şölen

(2) Yerleşim yerlerinin dışında kalan boş ve geniş yer

(4) Güneşin doğuşundan az önce beliren aydınlık


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 113 Cevapları

2. Etkinlik 


Soru : Aşağıdaki soruları okuduğumuz metinden hareketle cevaplayalım.


1. Arkadaşları Hoca’yı neden bahse zorlamışlar?


Cevap: Arkadaşları Hoca’yı ziyafet vermesini sağlayabilmek için bahse zorlamışlar.


2. Bahse göre Nasrettin Hoca ne yaparsa bahsi kaybedecek?


Cevap : Kırda bir gece kalacak, Eğer üşür de eve dönerse bahsi kaybedecek.


3. Arkadaşlarına göre Hoca nasıl ısındı?


Cevap : Arkadaşlarına göre Hoca yıldızlarla ısınmış.


4. Hoca eve gelen komşularını nerede ağırladı?


Cevap : Hoca eve gelen komşularını misafir odasında ağırladı.


5. Komşular yemek için neden sabırsızlandılar?


Cevap : Komşular çok acıktıkları için sabırsızlandılar.


6. Hoca kuzuyu neyle kızartıyordu?


Cevap : Mum ile kızartıyordu.


7. Metinde Hoca, dostlarına nasıl bir ders veriyor?


Cevap : Yıldızlarla ısınmanın imkansız olduğunu, buna göre mumla da kuzunun olmayacağını göstererek bir ders veriyor.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları

3. Etkinlik


Soru : Arkadaşlar, metinde neler olmuştu? Haydi olayları oluş sırasına göre anlatalım.


Cevap : Hoca’nın arkadaşları  ilk olarak bir ziyaret ister. Arkadaşları ziyafeti ısmarlatmak için bir bahse tutuşurlar. Hoca, bahsi kazanmak için gece sabaha kadar dışarıda üşümemesi ve eve dönmemesi gerekiyormuş. Ancak dışarı ayaz mı ayaz soğuk mu soğukmuş. Arkadaşları Hoca’nın yıldızlarla ısındığını söylediler. Sonra Hoca ziyafet için arkadaşlarını misafir odasında ağırlar. Açtıktan misafirler tepki gösterir. Mutfağa geçtiklerinde kuzunun altında mumu görürler. Mum kuzuyu kızartır mı derler. Hoca’da yıldızlar ayazda beni ısıtırsa, bu mum kuzuyu yakar kavurur demiş.


4. Etkinlik


Soru : Metinle ilgili üç soru yazıp arkadaşlarımıza soralım.


Cevap :

  1. Hoca neden bahse girmiş?
  2. Hoca, arkadaşlarına ne ders verdi?
  3. Hoca, dışarıda üşüdü mü?

5. Etkinlik


Soru : Metinde, Nasrettin Hoca’nın karşılaştığı sorunlar neydi? Hoca bunlara nasıl çözümler buldu? Sen olsan nasıl çözümler bulurdun?


Metindeki sorunlar : Hoca’nın arkadaşları ziyafet istedikleri için Hoca’yı bahse zorlamaları

Nasrettin Hoca’nın Çözümleri : Hoca, arkadaşlarına ders vermek için benzer bir aldatmaca düzenlemiş ve kuzuyu mumla kızarmaya çalışmış.

Benim Çözümlerim : Yıldızla ısınmanın mümkün olmadığını göstermek için gece onları aynı yere götürürdüm.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları

Soru : Metnin görsellerini inceleyelim. Bu görsellerin metne uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Niçin?


Cevap : Evet metne uygundur. Çünkü metinde geçen olayları anlatmaktadır.


Soru : Haydi, bildiğimiz Nasrettin Hoca fıkralarını anlatalım. 


Cevap :


6. Etkinlik


Soru : Aşağıdaki özdeyişi okunaklı ve düzgün bir şekilde yazalım.


Başkalarının başaramadığını yapmak ustalıktır, ustalığın başaramadığını ise deha tamamlar.


Cevap : Verilen boş alanlara noktalama işaretlerine dikkat ederek güzel bir şekilde özdeyişi yazmanız gerekmektedir.


GELECEK DERSE HAZIRLIK


Sınıfa gelirken atlaslarınızı ve boya kalemlerinizi getiriniz.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 108-109-110-111-112-113-114-115. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Aslı
Nasrettin hoca eskiden yaşamış . Konya da ikametgah ettiği söylenen . hem ders verirken hemde güldüren bir hocadır .
Hamdiye
Nasrettin hoca eskiden yaşamış bizi bilgilendir bülbülen mizah ila çocuklara eğitimlerde bulunan bir mizah sanatçısıdır.küçüklüğümüzde mideli Nasrettin hoca'nın fıkralarını dinleyerek hem eğlenir hem de hayatımız boyunca bize de lazım olacak eğitimleri almış oluruz.bugün okula gittiğimiz zaman öğretmenimiz Nasrettin hoca'nın hayatı hakkında bir fıkraları hakkında bilgi edinmemizi ve bilgilerinizi arkadaşlarımıza paylaşmanızı istedi. Ben de ödevlerimi nasıl araştıracağım düşünürken sizin sitenizi açarak burada ödevlerimi yaptım.yaptığım ödevleri öğretmenime arkadaşlarıma sunduğumuz zaman öğretmenim çok güzel olduğunu beğendiğini ve başarılar dilediğini söyledi..ödevlerimi buraya bakarak yaptığım zaman hem daha çabuk bitiyor hem de başarılı başarılı kazandığımı düşünüyorum.Nasrettin hocalarının fıkralarının araştırdıktan sonra her fıkrasında ne kadar eğitici bilgiler olduğunu görebildim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!