3. Sınıf Türkçe 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 157, 158, 159, 160, 161, 162, 163


İnternet Sayesinde İletişim Kuruyorum Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 157 Soruları ve Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. Hangi iletişim araçlarını kullanarak internete girebiliriz?


Cevap : Hangi iletişim araçlarını kullanarak internete girebiliriz? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber birçok Teknolojik ürün de kolay bir şekilde internette bağlandığımız ifade edebiliriz.

Günümüzde kullandığımız ve internete bağlanabilirsiniz iletişim araçlarına Örnek vermek gerekirse televizyon telefon tablet ve bilgisayar olarak internete girebildiğimiz teknolojik yani iletişim araçlarını örnek verebiliriz.


2. İnternetin eğitime faydaları nelerdir?


Cevap : İnternetin eğitime faydaları nelerdir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Eğitim açısından internetin faydalarının büyük olduğunu ifade etmek gerekir.

İnternetin eğitime faydalarını açıklayacak olursak Eğer derslerimiz hakkında konu anlatımlarını testleri bularak kolay bir şekilde derslerimizi daha iyi anlamamızı sağlamaktadır.

Okulda öğretmenlerimiz tarafından verilen ödevlerimizi en iyi şekilde yapabilmek için araştırma sahası tanıyan bize internet eğitime faydası büyüktür.

Ayrıca araştırma ve performans ödevleri için internetten yararlanarak kaynakları kolay bir şekilde bulabilir Bu sayede araştırma ve performans ödevlerimizi en iyi şekilde yapabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 159 Soruları ve Cevapları

1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.


Bilgisayar : İnsanların verileri işleme, araştırmalar ve iletişim kurmaya yarayan teknolojik alete bilgisayar adı verilir.

İnternet : Teknolojik araçlar yardım ile dünyada var olan bilgilere ulaşmamızı sağlayan veri işlemeye yarayan sanal ortama internet adı verilir.

Mesajlaşma : İnsanlarla haberleşme veya bir konu hakkında haber verme amacıyla internet veya telefonla gönderilen kısa bilgi mesajlarına mesajlaşma adı verilir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Soruları metne göre cevaplayınız.


1) Günümüzde hangi iletişim araçlarını kullanıyoruz?


Cevap : Bilgisayar, televizyon tablet, telefon gibi iletişim araçlarını kullanıyoruz.


2) İletişim araçları ile neler yapabiliriz?


Cevap : İletişim araçları ile ödevler, bilgi paylaşımı, sohbet, resim paylaşımı gibi şeyler yapabiliriz.


3) Elektronik postayı ne için kullanırız?


Cevap : Elektronik postayı bir konu hakkında bilgi vermek amacıoyla kullanırız.


4) İnternette sizinle iletişim kurmak isteyen tanımadığınız kişilere karşı nelere dikkat etmelisiniz?


Cevap : Tanımadığımız kişilere özel ve kimlik bilgilerimiz vermemeliyiz. Adresimiz hakkında bilgi vermememiz gerekir. İnternette tanımadığınız kişilerin sohbet tekliflerini kabul etmemeliyiz. Onlara aile bilgilerimizi vermemeliyiz. Onlarla randevulaşmamalıyız.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 160 Soruları ve Cevapları

3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : İnternetin yararları ve zararları nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız. Tartışma sırasında arkadaşlarınızın sözünü kesmemeye ve onları saygıyla dinlemeye özen gösteriniz.


Cevap : İnternetin yararları ve zararları nelerdir? Arkadaşlarınızla tartışınız. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Günümüzün teknolojinin gelişmesi ile beraber var olan teknolojilerle adapte olan internet hayatımızda birçok kolaylık sağladığı gibi yani yararları olduğu gibi zararları da olduğunu ifade etmek gerekmektedir.

İnternetin yararlarına örnekler vermek gerekirse günlük hayatta var olan iletişiminizi Katkı sağlamak daha var olan araştırmaların en kısa sürede yapılarak doğru bilgiye elde etmemizi sağlamak da insanlarla iletişimimizi sağlamakta ve birçok veriyi kolay bir şekilde elde ederek günlük hayatımızda kullanmaya ve var olan dünya konuları ve ülkemiz onları hakkında bilgiler elde etmenizi sağlamaktadır.

İnternet’in zararlarını örnekler vermek gerekirse hayatımızda var olan içsel Yani biz de özel olan bilgilerin internet ortamına yayılması tehlikesi doğmaktadır.  Ayrıca çeşitli Siteler nedeniyle yanlış bilgi elde etmenize neden olmakta bilgi karmaşası ortaya çıkmakta ve var olan dalgalar nedeniyle vücudumuzda çeşitli hasarlar ve kansere yol açtığı bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır.


4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Elektronik postayı okuyunuz. Elektronik postanın içeriğini konu bölümüne yazarak belirtiniz.


Konu: Kitap Yardımı için Teşekkür

Sevgili 3/D Sınıfındaki Arkadaşlarım,

Sınıfımıza yapmış olduğunuz kitap yardımı için çok teşekkür ederiz. Gönderdiğiniz kitaplar sayesinde sınıfımızda bir sınıf kitaplığı oluşturduk. Farklı yazarların kitaplarına ulaşma fırsatı yakaladık. Bu kitaplar bize büyük zenginlik kattı. Bu sebeple sınıfımız adına sizlere çok teşekkür ederiz. Sizlere yolladığınız kitapların fotoğrafını gönderdik.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 161 Soruları ve Cevapları

5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : : İnterneti hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Yazınız.


Cevap : İnterneti hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Yazınız. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

İnternet kullanırken sürekli olarak dikkatli olmamız gerektiğini ifade etmek gerekir.

Interneti kullandığım zaman genel olarak ödevlerimi yapmak amacıyla arkadaşlarımla ve akrabalarımla görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla e yeni fikirler hakkında videolar izlemek ve gelecek hayatım için derslerde ek olarak bana bilgi verecek öğretmenleri dinlemek amacıyla İnternet’i kullanıyorum.

Genel olarak interneti Eğitim amaçlı haberleşme amaçlı ve Araştırma amaçlı olarak kullandığını ifade edebilirim.


6. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi bir cümle içinde kullanınız..


3. Sınıf Türkçe 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 162 Soruları ve Cevapları

7. Etkinlik Soruları ve Cevapları


a) Konuşma çizgisi ile ilgili verilen bilgileri okuyunuz.


Metinlerdeki konuşmalarda, konuşmanın ve konuşmacının değiştiğini belirtmek için cümlenin başında kullanılır.


b) Konuşma çizgisinin kullanıldığı yerlerle ilgili aşağıdaki örneği inceleyiniz.


Hacivat:
— Karagöz’üm sabah şeriflerin hayrolsun.
Karagöz:
— Senin de paraların kaybolsun.
Hacivat:
— Karagöz’üm duydun mu, okulda ne yapıyorlarmış?
Karagöz:
— Çarşıda ıspanak mı satıyorlarmış?
Hacivat:
— Okulda aşı yapıyorlarmış, aşı!
Karagöz:
— Çocukların ne zaman kırıldı dişi?


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 163 Soruları ve Cevapları

8. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Tekerlemeyi özenli ve okunaklı şekilde yazınız.


Az gittim uz gittim.
Dere tepe düz gittim.
Çayır çimen geçerek,
Lale sümbül biçerek,
Soğuk sular içerek,
Altı ayla bir güzde,
Bir arpa boyu yol gittim.
İki dokuz, bir on sekiz,
Say bak pek çok ceviz.
Dışı kütük, içi katık,
Gece gündüz taşıdık.
Vereyim de bir tabak,
Ne tatlıdır ye bak.


Cevap : Bu etkinliği yan tarafta yer alan boş yere noktalama işaretlerine dikkat ederek güzel bir şekilde yazmanız gerekmektedir.


 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,Transportation 158 161 163 158 161 163 0 0% 0 0% 0 0%


Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 157-158-159-160-161-162-163. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Jale
Sanal ortam kullanırken bir çok kurala uymamız gerekir. Sanal ortamda ilk olarak bilgisayarlarımızda lisanlı anti virüs programı olması gerekir, sanal ortamda kişiler bilgilerimiz saklamalıyız, kimlik bilgilerimi sanal ortama girmemeliyiz, güvenilir siteleri tercih etmeliyiz, ailemiz hakkında bilgileri saklamalıyız.
Aslı
İnternet eğitimde çok önemlidir . İnternet çok doğru şekilde kullanıldığı zaman eğitimde çok faydalı olur .
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!