3. Sınıf Türkçe 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları İhsan Ketin Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180


İhsan Ketin Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 174 Soruları ve Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. Deprem hakkında neler biliyorsunuz?


Cevap : Deprem hakkında neler biliyorsunuz? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Deprem insanların sürekli olarak dikkatli bir şekilde davranması gereken doğal olaylardan bir tanesi olarak ifade edilebilir.

Deprem yerin altında var olan enerjinin fay hatları aracılığı ile yeryüzüne çıkarak enerji yatması sonucunda yeryüzünde var olan yapıların hasar görmesi sonucunda oluşan doğal bir olaydır.

Depremlerde depremlerden önce ilk olarak deprem sırasında nasıl hareket edilmesi gerektiği Deprem çantasının oluşturulması deprem sırasında oluşacak kazalar sonucunda var olan eşyaların duvara monte edilmesi gerekmektedir.

Deprem geçtikten sonra insanlar Depremden önce belirledikleri noktalara giderek aile fertleri ile beraber bir araya gelmeli ve hasar tespiti yapmaları gerekmektedir.


2. Evinizde depremden önce alınması gereken önlemler neler olabilir?


Cevap : Evinizde depremden önce alınması gereken önlemler neler olabilir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Depremden önce evimizde alınması gereken bir çok yöntemle beraber depremin zararları minimum seviyeye indirileceğini ifade etmek gerekir.

Depremden önce aile fertleri ile bir araya gelerek deprem sırasında oluşturulacak olan düzergahı deprem esnasında oluşabilecek hasarları engellenmesi amacıyla yapılması gerekenler depremle ilgili bilgiler verilmesi ve deprem esnasında nasıl hareket etmemiz ve korumamız gerektiğini bilmemiz ve birbirimize anlatmamız gerekir.

Depremden önce evimizde deprem çantası oluşturularak depremden sonra ihtiyacımız olacak Eşyaların bir araya getirilmesi ve depremden sonra ailecek hangi noktada buluşacağımız ifade edilmesi gerekmektedir.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 176 Soruları ve Cevapları

1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.


Deprem : Yer altında biriken enerjinin yer kabuğuna doğru hareket eden ve ortaya çıkan enerjiye deprem adı verilir.

Gözlem : Bir konu hakkında nasıl yapılacağı, konu hakkında bilgi elde etmek amacıyla yapılan araştırmaya gözlem adı verilir.

Yanardağ : Mağmanın bulunduğu kraterler, volkana yanardağ adı verilir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Soruları metne göre cevaplayınız.


1) İhsan Ketin, çocukluğunda nerede yaşamaktadır?


Cevap : Kayseri’de yaşamaktadır.


2) İhsan Ketin ve arkadaşları okul gezisi için nereye gitmişlerdir?

Cevap : Erciyes Dağı’nın eteklerine gitmişler.


3) İhsan Ketin, hangi alanda araştırma yaparak uzmanlaşmıştır?

Cevap : Yer kabuğu hareketlerini araştırarak uzmanlaşmıştır.


4) İhsan Ketin ve araştırma ekibi arazi çalışmalarında neleri incelemiştir?

Cevap : Yeryüzünde meydana gelen kırılma, kayma ve çökmeleri incelemiştir.


5) İhsan Ketin, çalışmaları sonucunda neyin varlığını kanıtlamıştır?

Cevap : Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın varlığını kanıtlamıştır.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 177 Soruları ve Cevapları

3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız?


Cevap : Yetkiniz olsaydı ülke genelinde depremle ilgili hangi önlemleri alırdınız? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Yetkili birisi olsaydım ülke genelinde depremle ilgili olarak ilk olarak Depreme dayanıklı olmayan evlerin geri dönüşüm çerçevesinde yıkılmasını ve kentsel dönüşümle beraber daha sağlam Depreme dayanıklı yapıların olmasını sağlardım.

Ayrıca yetkilerini kullanarak Depreme dayanıklı olan evlerin yapılmasını ve Depreme dayanıklı Olan Var olan son sistem ülkeye getirerek yapılan binaların Depreme dayanıklı hale getirilmesini anayasal olarak sağlardım.

Depremle ilgili bilgilendirme Platformu kurar insanlara deprem öncesinde ve deprem sonrasında Nasıl davranması gerektiği hakkında bilgili insanlar tarafından bilgi verilmesini sağlardım.


4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Balonda bulunan eş sesli kelimeleri yuvarlak içine alarak belirleyiniz. Belirlediğiniz eş sesli kelimeleri her iki anlamıyla birer cümlede kullanınız.


3. Sınıf Türkçe 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Kaz Kelimesi

Toprağı kazarak fideleri ekti.

Kazlar yeni yumurtalar yaptı.


Ben Kelimesi

Ben diyerek kelimeye başlamak gerekir.

Yüzündeki beni doktor yardımı ile aldırdı.


Kaymak Kelimesi

Yoğurt üzerindeki kaymak çok güzeldi.

Kar üzerinde kaymak bir harika.


Ak Kelimesi

Yumurtanın akını yemeklerde kulandı.

Saçlarına aklar düşmüş.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 178 Soruları ve Cevapları

5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Beril ile Arda’ya ait ifadeleri okuyunuz.


Beril : Laptopu kucağıma aldım. Monitöre baktım, mouse çalışmıyordu. Scannerden fotoları tarayıp printerden çıktısını alacaktım.

Arda : Dizüstü bilgisayarı kucağıma aldım. Ekrana baktım, fare çalışmıyordu. Tarayıcıdan resimleri tarayıp yazıcıdan çıktısını alacaktım.


a) Hangi çocuğun açıklamalarını daha iyi anladınız? Niçin?


Cevap : Arda’nın açıklamalarını daha iyi anladım. Çünkü Arda açıklamalarında Türkçe kelimeler kullanmıştır. Beril ise İngilizce kelimeler kullanmıştır.


b) Teknoloji konulu bir yazı yazınız. Yazınızda yabancı dillerden dilimize giren kelimelerin Türkçe karşılıklarını kullanınız.


Cevap : Teknoloji konulu bir yazı yazınız. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Teknoloji günümüzde insanların iş yükünü azaltarak daha hızlı bir şekilde ürün elde etmesi daha hızlı bir şekilde bir yere varması ve iş yükünü azaltarak insanların hayata daha çok rahat etmesini sağlamıştır.

Teknoloji ile beraber insanlar ulaşım araçlarını kullanılarak gitmek istedikleri yere kolay bir şekilde ve konforlu bir şekilde gide bildiklerini ifade edebiliriz.

Teknoloji sayesinde öğrenciler performans ve Araştırma ödevlerini kolay bir şekilde yapabiliyor Ayrıca okulda akıllarına takılan derslerin videolarını izleyerek iyi bir şekilde derslerini anlayarak gelecek hayata kendilerini en iyi şekilde hazırlayabiliyorlar.

İnsanlar Kitle iletişim araçlarını kullanılarak dünyada ülkelerinde var olan sorunlar hakkında ve yaşanan olaylarla ilgili kolaylıkla bilgiler elde edebiliyor ve sevdikleri ile kolay bir şekilde iletişim kurabiliyorlar.

Teknolojinin gelişmesi ile beraber Ayrıca günümüzde var olan sağlık problemleri kolay bir şekilde çözülecek cihazlar icat edilmiş ve hastalıklara kolay bir şekilde müdahale edilerek insanların yaşam standartları yükseltilerek hastalıklara karşı güçlendirmeleri sağlamıştır.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 179 Soruları ve Cevapları

6. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Cümleleri açıklamalarına uygun gelen kelimelerle eşleştiriniz.


3. Sınıf Türkçe 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 180 Soruları ve Cevapları

7. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Özlü sözleri özenli ve okunaklı şekilde yazınız.


Cevap : Bu etkinliği alt tarafta yer alan boş yere noktalama işaretlerine dikkat ederek güzel bir şekilde yazmanız gerekmektedir.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 174-175-176-177-178-179-180. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Seda
Deprem sürekli olarak dikkat edilmesi gereken bir doğal afettir. Depremlerden korunmak için sürekli olarak depreme dayanıklı bir yapıya sahip olan evlerin yapılarak depremi önceden haber veren sistemlerin şehirlere kurulması gerekmektedir. Ancak bu şekilde depremin yıkıcı gücünü azaltabiliriz.
Aslı
Depremlerde önlem almak çok önemlidir çünkü depremin ne zaman nasıl geleceği belli olmaz ve buda hayata kalmamız için çok önemlidir .
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!