3. Sınıf Türkçe 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Buluşlar Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187


Buluşlar Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 181 Soruları ve Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. Tarihteki en önemli buluşlar nelerdir?


Cevap : Tarihteki en önemli buluşlar nelerdir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Tarihte birçok önemli buluşların olduğunu ifade etmek gerekmektedir. Tarihteki en önemli buluşlar örnek verecek olursak Eğer tekerleğin icadı ateşin bulunması atın evcilleştirilmesi ve madenlerin işlenmesi gibi birçok önemli buluş örnek olarak verilebilir.

Tarihte önemli olan buluşlar uçak araba gibi ulaşım araçları insanların kolay bir şekilde bir yerden bir yere gitmesi açısından önemli buluşlar arasında yer almaktadır.

Ayrıca Tarihte yer alan önemli buluşlardan bir tanesi olan tekerlekle beraber insanlar yüklerini kolay bir şekilde taşıyabiliyor Ayrıca ulaşım araçları ile beraber rahatlıkla konforlu bir şekilde seyahat etme özgürlüğü elde etmiş oldular.

Bir diğer önemli buluş iste buzdolabı çamaşır makinesi gibi insanların hayatını kolaylaştıran ve insanların hayatını konforlu bir hale çeviren bu buluşlar fırın süpürge makinesi gibi teknolojik buluşlar da eşlik etmektedir.

Sonuç olarak tarih içerisinde yer alan bütün buluşlar insanların hayatını kolaylaştırmak ile beraber konforlu bir şekilde yaşaması için önemli bir rol oynamaktadır. Ancak bu teknolojik icatların başında elektrik büyük bir önem taşımaktadır.


2. Teknolojinin yararları nelerdir?


Cevap : Teknolojinin yararları nelerdir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Teknoloji bizi insanlara hayatında birçok fayda ve güzellik kattığını ifade etmek doğru olacaktır.

Teknolojinin gelişmesi ile beraber ulaşım alanında insanlar istedikleri yere kısa sürelerde ulaşabiliyor ve rahat bir for ile ulaşımlarını sağlayarak istedikleri yerlere gidebiliyorlar.

Teknolojinin gelişmesi ile beraber sağlık alanında var olan gelişmeler ile beraber hastalıklar kısa sürede bulunabiliyor ve birçok hastalık kolay bir şekilde çözümlenecek insanın sağlıklı rahat bir yaşam sürmesi sağlanmaktadır.

Teknolojik gelişmelerle beraber kitle iletişim araçlarının gelişmesi insanların istedikleri kişilerle mesafe tanımadan kolay bir şekilde Ulaşım kurmaları ve istedikleri şekilde iletişimlerini kurarak ticaretlerini ve sohbetlerini yapabilecekleri bir hale gelmiştir. Ayrıca kitle iletişim araçlarının gelişmesiyle beraber dünya gündemi hakkında ve ülke gündemi hakkında var olan sorunlar Haberler olaylar hakkında insanlar kolay bir şekilde internet aracılığıyla bilgiler elde edebiliyorlar.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 183 Soruları ve Cevapları

1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.


Fabrika : İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla üretim yapan iş yerlerine fabrika adı verilir.

Makine : İnsanların işerlini daha hızlı ve daha kolay yapmaları amacıyla icat edilen teknolojik araçlara makine adı verilir.

Teleskop : Göz yüzünde var olan gezegenleri, yıldızları, güneşi gözlemlemek amcayla kullanılan alete teleskop adı verilir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Soruları metne göre cevaplayınız.


1) Buluş ne demektir?

Cevap : Bilim adamlarının ve mucitlerin insanların ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir ürün ortaya koydukları araç ve gereçlere buluş adı verilir.


2) Buzdolabı icat edilmeden önce yiyecekler nasıl saklanıyordu?

Cevap : Yiyecekler büyük buz kütlelerinin içinde serin tutulurdu.


3) Tekerlek b Haber alma, öğrenme ve eğlenme gibi amaçlarla izleriz.ulunmadan önce insanlar yüklerini nasıl taşıyordu?

Cevap : Yuvarlayarak, hayvanları kullanarak ya da sırtlarında taşıyorlardı.


4) Hangi amaçlarla televizyon izleriz?

Cevap : Haber alma, öğrenme ve eğlenme gibi amaçlarla izleriz.


5) Teleskop hangi amaçla icat edilmiştir?

Cevap : Ay’a ve gezegenlere bakmak için icat edilmiştir.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 184 Soruları ve Cevapları

3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Metne uygun iki başlık bulunuz.


Cevap : Buluşlar Çok Güzel, Yeni Buluşlar, Buluş Yapalım gibi başlıklar örnek olarak verilebilir.


4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Zıt anlamlı kelimeleri aynı renge boyayınız.


3. Sınıf Türkçe 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 185 Soruları ve Cevapları

5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Buluşlar hayatımızı nasıl etkilemiştir?


Cevap : Buluşlar hayatımızı nasıl etkilemiştir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Geçmişten günümüze kadar yapılmış olan buluşlar hayatımızı sürekli olarak kolaylaştırmış insanların günlük hayatında var olan iş yükünü azaltarak insanların daha rahat bir yaşam sürmesini sağlamıştır.

Ulaşım alanında yapılan buluşlar ile beraber insanlar daha rahat ve konforlu bir şekilde bir yerden bir yere en kısa sürede gidebilir mi şişmiş hem zaman hem rahat bakımından kazanç elde ettiği ifade edilebilir.

İletişim alanında yapılan buluşlar ile beraber insanlar birbirleriyle kolay ve ucuz bir şekilde iletişim kurmuş mesafe tanımadan iletişimlerini devam etmiş Ayrıca dünya ve ülke sorunları sıkıntıları ve haberleri hakkında hızlı ve güvenilir bilgiler almışlardır.

Ayrıca yapılan buluşlar ile beraber ev içerisinde ve gün içerisinde yapılacak işleri yapabilecek teknolojik aletler ile beraber iş yükünüz azaltılarak kendimizin daha rahat bir yaşam tarzına adapte olmamış sağlanmıştır.


6. Etkinlik Soruları ve Cevapları


a) Kısa çizgi ile ilgili verilen bilgileri okuyunuz.


Satır sonuna sığmayan kelimeleri ayırmak için kullanılır.

Birbiriyle ilgi kuran iki isim arasında kullanılır.

Matematikte eksi işareti yerine kullanılır.

Kelimeleri hecelerine ayırmak için kullanılır.

• Ayşe ve Mert bayram ziyareti için dün yola çıktılar.
• Ankara-İstanbul arası yaklaşık beş saat sürer.
• 16 – 4 = 12’dir.
• “Öğ-ren-ci-ler” sözcüğü dört heceden oluşur.


b) Kısa çizginin kullanımına uygun örnek cümleler yazınız.


Cevap : Kısa çizginin kullanımına uygun örnek cümleler yazınız. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

  • Cümle kurarken ara sözleri veya ara cümleleri ayırmak için ara sözlerin veya ara cümlelerin başına ve sonuna konur.

Küçük bir sürü -yaklaşık dört inekle birkaç keçi- bize doğru geldi.

  • Arasında, ve, ile, ila, …-den …-e anlamlarını vermek için kelimeler veya sayılar arasında kullanılır.

Biz İzmir-Gaziantep otobüsüne bindik.

Parkta 3-4 tane köpeği sevdik.

  • Matematikte çıkarma işlemlerinde eksi niyetine kullanılır.

50-20=30

  • Sıfırdan küçük değerleri(negatif sayıları) göstermek için kullanılır.

Buz -2°C idi.

  • Satıra sığmayan kelimeleri ayırmak için satır sonuna konulur.

En sevdiğim arkadaşıma gü-
zel bir hediye aldım.

Yemek yerken ağzı-
mızı kapatmalıyız.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 186 Soruları ve Cevapları

7. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Cümlelerdeki yazım yanlışı yapılmış kelimeleri bulup cümlelerin doğrusunu yazınız.


1) Dün Ankara’da kar yağdı.

2) Arkadaşım mektubu Ptt ile göndermiş.

3) Ümit, Ayvalık ilçesinde doğmuştur.

4) Ülkemiz Asya ve Avrupa kıtaları arasında yer alır.

5) Abim, İstanbul üniversitesini kazandı.


Soru : Metni özenli ve okunaklı şekilde yandaki sayfaya yazınız.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 187 Soruları ve Cevapları

Cevap : Bu etkinliği yan tarafta yer alan sayfaya, noktalama işaretlerine dikkat ederek güzel bir şekilde yazmanız gerekmektedir.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 181-182-183-184-185-186-187. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Buse
Buluşlar tarih boyunca sürekli olarak insanların ihtiyaçları doğrultusunda gelişimini sürdürmüştür. Buluşlar bilim adamları ve mucitler sayesinde zeki çalışkan ve hata yapa yapa insanların hayatlarını kolaylaştıran ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamışlardır.
Aslı
Çok güzel  hazırlanmış bir ödev . emeği geçen herkesin eline sağlık . çok ama çok özenle hazırlanmış bence . Emeği geçen Herkeslere teşekkür ederim .
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!