3. Sınıf Türkçe 212-213-214-215-216-217. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 212-213-214-215-216-217. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Tüm Dünya Oyunda Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 212, 213, 214, 215, 216, 217


Tüm Dünya Oyunda Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 212 Soruları ve Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. Sevdiğiniz oyunlar nelerdir?


Cevap : Sevdiğiniz oyunlar nelerdir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Bir erkek olarak sevdiğim oyunları Örnek vermek gerekirse futbol basketbol hentbol voleybol ve mendil kapmaca gibi oyunları severek oynadığım oyunlara örnek olarak verebilirim.


2. Okulda hangi oyunları oynarsınız?


Cevap : Okulda hangi oyunları oynarsınız? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Okulda arkadaşlarımızla beraber bir çok güzel oyun oynuyoruz. Oyunlar arkadaşlarımızla var olan bağlarımızı geliştirmektedir.

Okulda oynan oyunlara örnekler şunlardır ;

  • Beştaş
  • Futbol
  • Basketbol,
  • Masa tenisi
  • Hentbol
  • Seksek
  • Mendil kapmaca
  • Ebeleme
  • Elim sende 

gibi okulda oynadığımız oyunlara örnek olarak verilebilir. 


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 214 Soruları ve Cevapları

1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.


Grup : Bir amaç etrafında toplanan canlı birliğine grup adı verilir.

Popüler : Belli bir konuda toplum içerisinde herkes tarafından bilinen yaygın olan konuya popüler adı verilir.

Ayuk : Bir şeyin açığa çıkmasına ayuk adı verilir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Soruları metne göre cevaplayınız.


1) Kueymada, ülkemizde oynanan hangi oyuna benzemektedir?

Cevap : Yakar top


2) Güney Afrika’da hangi oyun satrancın atası sayılır?

Cevap : Mangala


3) Ülkemizde de oynanan beştaş oyununun Kore’deki ismi nedir?

Cevap : Gonggi


4) İnek üstünden atlamaca oyunu ülkemizde oynanan hangi oyuna benzemektedir?

Cevap : Birdirbir


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 215 Soruları ve Cevapları

3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Bilgisayar oyunları ile ilgili terimlerin yabancı dildeki karşılıkları ile Türkçeleri verilmiştir. Bu terimlerin Türkçe karşılıklarının nasıl ortaya çıktığını arkadaşlarınızla tartışınız.

3. Sınıf Türkçe 212-213-214-215-216-217. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Joystick – Oyun Kolu: Bu alet ile ekrandaki oyunu yönlendiririz. Kol kelimesi organ haricinde makineleri hareket ettirmeye yarayan parça anlamına da gelir. “joystick” kelimesi de bu kelimelerin birlikte kullanılması ile “oyun kolu” olarak Türkçemizde yer almıştır.

Computer – Bilgisayar: Bilgisayarlar bilgiyi işleyen makinelerdir. Bunu sayısal verilerden faydalanarak yaparlar. Bilgi ve saymak kelimeleri birleştirilerek “computer” kelimesi “bilgisayar” olarak Türkçeye çevrilmiştir.

Mouse – Fare: “mouse” kelimesi İngilizce bir kelimedir. “fare” anlamına gelmektedir. Şekli de fareye benzediği için bu şekilde dilimizde yer bulmuştur.


4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Tabloyu inceleyerek soruları cevaplayınız.


3. Sınıf Türkçe 212-213-214-215-216-217. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


1) En fazla hangi oyun sevilmektedir?

Cevap : Saklambaç


2) En az sevilen oyunu kaç kişi sevmektedir?

Cevap : 5


3) Saklambaç sevenler, ip atlamayı sevenlerden kaç kişi fazladır?

Cevap : 2


4) Sınıfta kaç kişi vardır?

Cevap : 26


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 216 Soruları ve Cevapları

5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Büyük harflerin kullanımı ile ilgili yapılan hataları düzelterek cümleleri yeniden yazınız.


Ali’nin ablası İzmir’e gidecekmiş.

Atatürk mahallesi Gül sokak’ta oturuyoruz.

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapacak.

Tbmm bugün toplanıyor.


6. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Şimdi sıra sizde çocuklar! 3-4 kişilik gruplar oluşturarak bir çocuk oyunu tasarlayınız. Bu oyunun nasıl oynanacağını ve kurallarını yazınız.


Oyunun adı :

Oyuncu sayısı :

Oyunun kuralları :

Oyun nasıl oynanır :

Bu etkinliği arkadaşlarınızla birlikte hayal gücünüzü kullanarak yapabilirsiniz.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 217 Soruları ve Cevapları

7. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızın etrafını görsellerle süsleyiniz.


Cevap : Verilen şiiri yan tarafa noktalama işaretlerine dikkat ederek güzel bir şekilde yazmanız yeterlidir.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 212-213-214-215-216-217. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Hüsniye
Oyunlar çocukların gelişi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Oyunlar oynayarak çocukların bedensel ve zihinsel olarak gelişmesi açısında büyük önem taşımaktadır. Oyunlar sayesinde gelecek nesiller gelecek sorunları kolayca çözebilirler.
Aslı
3. sınıf Türkçe cevapları 212 213 213 215 215 217 sayfa cevaplarınız çok güzel olmuş bütün ödevlerimi bu siteden yapıyorum herkeslere tavsiye ederim .
Hamdiye
Oyun oynamak çocukların hayatını ve gelişimini etkileyen en büyük etkenlerden biridir. Biz çocuklar oyun oynamayı çok severiz.oyun oynarken daha çok gelişmemizi boyumuzun uzamasını ve arkadaşlarımızla iletişimine arttıracak oyunları seçmeliyiz. Bilgisayar oyunlarında fazla zaman geçirmeye mezi en çok fiziksel olarak bizi olumlu etkileyecek oyunları seçmeliyiz.dedem bize eskiden oynadığı oyunları anlatırken kendi kendime hayal kurmayı da ihmal etmiyorum. Eski çocuklar ne kadar çok eğleniyordu. Örneğin eskiden çocuklar dışarıya çıktıkları zaman gönüllerince oynayayım arkadaşlarıyla iletişim kuru vakitlerine çok güzel ve verimli geçiriyorlardı. Biz çocuklar günümüz hayatımızda daha çok teknolojiye bağımlı olduğumuz için arkadaşlarımızla iletişimimiz daha az olabilir.bunu en aza indirilmeli daha çok arkadaşlarımızla ve aile bireylerin bize zaman geçirmeliyiz. Bu konuda derslerime yardımcı olduğunuz için ve bilgilendirdiğiniz için size minnettarım.
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!