3. Sınıf Türkçe 218-219-220-221-222-223-224-225. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 218-219-220-221-222-223-224-225. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Geceyi Sevmeyen Çocuk Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225


Geceyi Sevmeyen Çocuk Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 218 Soruları ve Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. Uyumak neden önemlidir?


Cevap : Uyumak neden önemlidir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Bir insanın beden gelişiminin en iyi şekilde tamamlanabilmesi açısından uyku hayatımızda büyük bir önem taşıdığını bilim adamları tarafından kanıtlanmış bir gerçek olduğunu ifade etmemiz gerekmektedir.

Bedenimizin mi zihnimizin en iyi şekilde dinlenmesi ve olaylar karşısında en iyi şekilde karar verme yetkisinin gelişmesi açısından bir çocuğun Günde en az 8 saat uyuyarak Düzenli bir uyku düzeni olması gerekmektedir.

Düzenli ve yeterli uyku ile beraber bir çocuk yani bir öğrenci ödevlerini en iyi şekilde yapabilmekte hayatında çıkan sorunlar karşısında en iyi şekilde çözüm yolları bulmak da ve beden ve zihinsel yapısının gelişmesi açısından gelecek hayatı için Büyük başarılar elde etmesi açısından sürekli olarak yeterli ve Düzenli uyku uyumalı ve sorunlar karşısında çözüm yollarını bulması ve ailesinin bu konuda çocuğa destek olması gerekmektedir.


2. Uyumadan önce neler yaparsınız?


Cevap : Uyumadan önce neler yaparsınız? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Bir öğrenci olarak uyumadan önce yapmamız gereken birçok işlem olduğunu unutmamamız gerekmektedir.

bir öğrenci olarak uyumadan önce ilk olarak Yarın okulda ihtiyacımız olan kitap defter kalem Okul araç ve gereçlerini çantamızda hazır bir şekilde düzenlenmeli ve hazır bir duruma getirmemiz gerekir.

Ayrıca uyumadan önce sağlığımız için ellerinizi ve yüzünüzü yıkamalı dişlerimizi fırçalamalıyız ve uyku kıyafetlerimizi yiyerek yatağa geçmeniz gerekmektedir.

Sonuç olarak bir öğrenci olarak uyumadan önce sağlığımız ve eğitimimiz için çantamıza hazırlamalı ve Kişisel bakımımızı yerine getirerek uykuya geçmeniz gerekmektedir.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 220 Soruları ve Cevapları

1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.


Masal : Halk arasında masalsal özgü öğeleri de bulunabilen, düş ürünü bir tür öykülere masal adı verilir.

Uyuyakalmak : Bir canlının gözlerinin kapanarak bedeninin uykuya geçmesine Uyuyakalmak adı verilir.

Yıldız : Galaksi içerisinde yer alan güneşten ışık alarak dünyamıza ışık sağlayan meteor parçasına yıldız adı verilir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Soruları metne göre cevaplayınız.


1) Çocuk neyi hiç sevmiyormuş?

Cevap : Geceyi hiç sevmiyormuş.


2) Annesi geceyi sevdirmek için çocuğa neyi göstermiş?

Cevap : Yıldızları göstermiş.


3) Annesine göre çocuğun büyümesi için ne yapması gerekiyormuş?

Cevap : Uyuması gerekiyormuş.


4) Çocuk annesiyle hangi arkadaşlarının yıldızlarına bakmış?

Cevap : Emre, Ercüment, Volkan, Serkan’ın yıldızlarına bakmış.


5) Uyumadan önce annesi çocuğa ne anlatmış?

Cevap : Masal anlatmış.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 221 Soruları ve Cevapları

3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Masal ve hikâye okumanın çocuklara ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız.


Cevap : Masal ve hikâye okumanın çocuklara ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınızla tartışınız. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Günümüzde yapılan araştırmalar sonucunda masal ve hikaye okuyan çocukların daha iyi bir şekilde yetiştiği ifade edilmektedir.  masal ve hikaye okumanın çocuklara üzerinde olumlu yönde etkisi olduğu ifade edilebilir.

Masal ve hikaye okuyan çocuklar üzerinde var olan olumlu etkilerine Örnek vermek gerekirse günlük hayatta var olan sorunlar karşısında daha iyi çözüm yolları bularak sorunları çözme bakımından diğer çocuklara göre daha becerikli oldukları ifade edilmektedir.

Ayrıca masal ve hikaye okuyan çocuklar gelecek yaşamları için istedikleri hedeflere ulaşmak için daha iyi çözüm yolları bulmak da ve Bu doğrultuda çalışarak gelecek hedefleri için ve meslekler için çözüm yolları bulmak da ve gelecek hayatları en iyi şekilde geçiren çocuklar olarak ifade edilebilir.

İşte bu nedenle Sonuç olarak çocuklarımıza küçük yaştan itibaren masal ve hikaye kitapları içerisinde yer edinmesi yastık başı kitaplarının seçilmesi ve hayal gücü ve çözüm gücünün arttırılması gerekmektedir.


4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kütüphane kayıt formunu, yönergelerine uygun olarak doldurunuz.


3. Sınıf Türkçe 218-219-220-221-222-223-224-225. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Cevap : Yukarıda yer alan kütüphane kayıt formunu kendinize göre doldurmanız yeterli olacaktır.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 222 Soruları ve Cevapları

5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Verilen kelimenin eş anlamlısını bulup örnekteki gibi boyayınız.


3. Sınıf Türkçe 218-219-220-221-222-223-224-225. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 223 Soruları ve Cevapları

6. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Verilen atasözlerindeki zıt (karşıt) anlamlı kelimelerin altlarını çiziniz.


Az ateş çok adım yakar

Kötülük her kişinin kârı, iyilik er kişinin kârı.

Her şey incelikten, insan kabalıktan kırılır.

Gençlikte para kazan, ihtiyarlıkta kur kazan.

Ak koyunun kara kuzusu da olur.

Gelen gideni aratır.

Öfkeyle kalkan zararla oturur.

Yazın gölge hoş, kışın çuval boş.

ne yemez, tok ne demez.

Eski dost düşman olmaz.


7. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Verilen metindeki boşlukları uygun noktalama işaretleriyle doldurunuz.


İki kardeş ( ; ) köy yolunda yürüyorlardı ( . ) Can ( ; ) telaşla
sesini yükseltti ( . )
( – ) Köpekler ( , ) Çoban köpekleri üzerimize geliyor ( . )
kaçalım ( ! )
İki kardeş ( ; ) yakınlarda bulunan bir ağaca çıktılar ( . )


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 224 Soruları ve Cevapları

8. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Aşağıdaki görsellerden hareketle kâğıdın nasıl elde edildiğini yazınız.


Cevap : Kağıdın nasıl elde edildiğini yazınız. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Günümüzde kağıtlar insanlar tarafından ekilen endüstriyel ve yaşlı olan ağaçlardan elde edilmektedir.

İlk olarak ağaçlar doğadan koparılarak ağaçların dış yüzeyinde yer alan kabuk soyularak ince bir şekilde kağıt için gövde soyulmaktadır. Makineler sayesinde bu parçalara hamur haline getirilmektedir. Gövdeden elde edilen parçacıklar belli bir sıcaklık ve belli işlerle kazanlarda bekletilmektedir. Hamur renk katılarak kağıtlar elde edilmektedir.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 225 Soruları ve Cevapları

9. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızın etrafını görsellerle süsleyiniz.


Cevap : Verilen şiiri yan tarafa noktalama işaretlerine dikkat ederek güzel bir şekilde yazmanız yeterlidir.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 218-219-220-221-222-223-224-225. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Kübra
Çocukların sağlık bir şekilde gelişebilmesi amacıyla uyku büyük bir önem taşımaktadır. Uykunun bedensel gelişimi araştırmalar sonucunda kanıtlanmaktadır. Çocukların enerjileri toplamaları bedensel ve zihinsel olarak sağlam bir şekilde devam etmeleri için en az 8 saat çalışmaları gerekmektedir.
Aslı
Düzenli uyumak çok önemlidir çünkü düzenli uyumak uykumuzu tam anlamıyla almak derslerimizde daha iyi anlama ve daha iyi problem çözmekte daha iyi oluruz .
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!