3. Sınıf Türkçe 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları İzcilik Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 249, 250, 251, 252, 253, 254


İzcilik Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 249 Soruları ve Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. İzciler neler yapar?


Cevap : İzciler neler yapar? konusu ile ilgili farklı kısa cevaplar için TIKLAYINIZ.

İzciler genel olarak toplum yaşamına adapte olan ancak bu ay aşımına da en üst seviyede bilgi sahibi olan ve tek başına ayakta kalabilen bilgileri alan kişileri denmektedir.

İzciler Doğa içerisinde yönlerini kolay bir şekilde bulabilir Doğa içerisinde var olan materyalleri kullanarak hayatta kalabilecek yiyecekleri sağlayabilmek de ayrıca temiz Su kaynaklarını bulunabilen kişiler olarak ifade edilmektedir.

İşte bu nedenle sürekli olarak çocuklarımızı izcilik tanklarına göndererek doğada ve normal toplum yaşamında kendini koruyabilen güçlü ve sağlam yapıya sahip olan izciler yani bireyler oluşturmalıyız.


2. Hangi sosyal etkinliklerle uğraşıyorsunuz?


Cevap : Hangi sosyal etkinliklerle uğraşıyorsunuz? konusu ile ilgili farklı kısa cevaplar için TIKLAYINIZ.

Bir çocuk olarak bedensel ve zihinsel yapımın gelişmesini sağlayacak olan sosyal etkinliklerle uğraşmayı severim.

Günlük hayatta yapmış olduğum sosyal etkinliklere Örnek vermek gerekirse toplum içerisinde var olan sorunları gözlemleyerek insanların çöplerini muhafaza ederek çöp kovalarını atmaları geri dönüşümü sağlamaları futbol basketbol satranç gibi sosyal etkinliklere önem göstererek hem topluma faydalı olmayı ister hem de zihinsel ve beden gelişiminin iyi bir şekilde ilerlemesini sağlayan sosyal etkinliklere önem veririm.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 250 Soruları ve Cevapları

1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.


Ada : Etrafı tamamen su ile çevrili olan kara parçasına ada adı verilir.

Kamp : Doğal ortamda insanların çadırda kaldığı ve doğada yaşadığı yere kamp adı verilir.

Üniforma : Belli bir yeri temsil eden şekilde ve renklerde olan kıyafetlere üniforma adı verilir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Soruları metne göre cevaplayınız.


1) İzcilik nedir?

Cevap : Herkese açık, eğitimsel, üniformalı, uluslararası bir gençlik çalışmasıdır.


2) İzcilik çocuk ve gençlere neler kazandırır?

Cevap :  İzcilik, çocuk ve gençlerin karakterini, davranışlarını, yeteneklerini geliştirir. Birlikte yaşamayı, barışı, kardeşliği, paylaşmayı öğretir.


3) İzcilik çalışmaları neye dayanır?

Cevap : Hoşgörü, sevgi ve saygıya dayanır.


4) İzci olabilmek için ne yapmamız gerekir?

Cevap : En yakınımızdaki “İzci Kulübü”ne müracaat etmeliyiz.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 251 Soruları ve Cevapları

3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Spor yapmanın çocuklara ve gençlere ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınıza anlatınız.


Cevap : Spor yapmanın çocuklara ve gençlere ne gibi faydaları olabilir? Arkadaşlarınıza anlatınız. konusu ile ilgili farklı kısa cevaplar için TIKLAYINIZ.

Toplum içerisinde var olan çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecek hayatta başarılı olmasının ve var olan sorunları karşısında iyi bir şekilde yol bulmaları açısından Spor yapmak büyük bir önem taşımaktadır.

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda spor yapan çocukların ve gençlerin zihinsel ve bedenin yapısının iyi bir şekilde geliştiği Ve derslerinde başarılı olarak olaylar karşısında yeni çözümler bulmaları ve sorunları kolay bir şekilde çözdükleri ifade edilmektedir.

Aile fertleri olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir şekilde topluma ve milletine faydalı olabilmesi için ilk olarak Dengeli ve düzenli beslenmesi zararlı alışkanlıklardan kurtulması ve uzak durması bunun sonucunda da spor yaparak beden yapısını ve zihin yapısını en üst seviye çıkarılarak geleceğin Başbakanları öğretmenleri polisleri askerleri yani Vatanına ve milletine başarılı olacak fertlerini yetiştirilmesi Yukarıdaki var olan olguların temelinde sağlanabilir.


4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Haritada ülkemizin tarihi ve turistik yerlerinden örnekler gösterilmiştir. Haritayı inceleyerek soruları cevaplayınız.


3. Sınıf Türkçe 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


a) Haritada gördüğünüz yerlerden hangisine gitmek istersiniz? Niçin?


Cevap : İzmir, Antalya ve Ankaraya gitmek isterim.


b) Bildiğiniz tarihi ve turistik bir yeri harita üzerinde işaretleyiniz.


Cevap : Gitmiş olduğunuz tarihi ve turistik yerleri işaretlemeniz yeterli olacaktır.


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 252 Soruları ve Cevapları

5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin eş anlamlılarını karşılarına yazınız.


3. Sınıf Türkçe 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 253 Soruları ve Cevapları

6. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin zıt anlamlılarını tablodan bulup boyayınız. 


3. Sınıf Türkçe 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı


3. Sınıf Türkçe Meb Yayınları Ders Kitabı Sayfa 254 Soruları ve Cevapları

7. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazınız. Yazınızı görsellerle süsleyiniz.


Cevap : Şiiri yan tarafta noktalama işaretlerine dikkat ederek güzel bir şekilde yazmanız gerekmektedir.


 



Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 249-250-251-252-253-254. Sayfa Cevapları Meb Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Songül
Çocuklara erken yaştan itibaren düzenli ve sağlıklı beslenmeye yönlendirilmesi gerekir. Dengeli ve düzenli beslenmenin yanında çocuklara spor alışkanlığının aşılanması ile sağlam bir vücut yapısının oluşmasının sağlanması gerekir.
Aslı
İzciler doğaya çıkıp çadır kurup orada kalıp Doğal hayatın zorluklarında bir kaç gün geçirmek için doğada kalırlar
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

error: Content is protected !!