3. Sınıf Türkçe 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı | Forum Sayfa Cevapları

3. Sınıf Türkçe 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı


Türkçe Öğretmeni

3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Dinleme Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 286, 287, 288, 289, 290


Bilim Gözlem Yapmakla Başlar Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 286 Soruları ve Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. Doğa ve evrenle ilgili merak ettiğiniz konular nelerdir?


Cevap : Doğa ve evrenle ilgili merak ettiğiniz konular nelerdir? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Doğa ve evren hakkında insanlar tarihi boyunca merak etmişlerdir. Tarihte yer alan insanların doğa ve evren hakkında araştırmaları günümüze kadar devam etmektedir.

Doğa ile merak ettiklerim ; sürekli olarak doğanın sonbaharda solmaya başlaması ve ilk baharda tekrar canlanması

Evren ile merak ettiklerim ; dünyamızın eşsiz bir konumda olması, evrenin ne denli eşsiz bir düzende olması ve ne kadar büyük olduğu merak konum içerisindedir.


2. Araştırma yapmayı sever misiniz? Hangi konuları araştırmaktan hoşlanıyorsunuz?


Cevap : Araştırma yapmayı sever misiniz? Hangi konuları araştırmaktan hoşlanıyorsunuz? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Bir çok insan gibi bende araştırma yapmayı severim. Araştırmalarımı hemen hemen bütün konularda yaparım. Son olarak yaptığım araştırma konularına örnek vermek gerekirse ;

  • Atatürk’ün hayatı,
  • Evren
  • Gezegenler
  • Dünyamız
  • Hayvanlar
  • Doğa

gibi konularda araştırmalar yaparak bilgi edinmeyi amaçladım.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 287 Soruları ve Cevapları

1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Metnin görselini inceleyelim. Sence metnin konusu nedir?


Cevap : Metnin konusu araştırma yapmak olarak doldurulması gerekir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ederek yazalım.


Merak : Bir konu hakkında canlıların duyduğu öğrenme duygusuna merak adı verilir.

Gözlem : Belli bir konu hakkında yapılan ön araştırmaya gözlem adı verilir.

Araştırma : Bir konu hakkında bilgi edinmek için yapılan çalışmaya araştırma adı verilir.

Belgesel : Hayvanların yaşamları hakkında bilgi edinmek ve gözlemlemek için yapılan araştırmaya belgesel adı verilir.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 288 Soruları ve Cevapları

3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.


1. İnsanların en ilginç özelliklerinden biri nedir?

Cevap : Merak duygusudur.


2. Gözlem yapmaya nasıl başlarız?

Cevap : Bir şeyi merak ettikten sonra başlarız.


3. Gözlem yaparken gerekli olan iki temel malzeme nedir?

Cevap : Gözlem defteri ve kalemdir.


4. Nerelerde gözlem yapabiliriz?

Cevap : Kır gezilerinde, evimizin bahçesinde, hayvanat bahçesinde, tarihi eserlerin bulunduğu yerlerde, kısaca dilediğimiz her yerde  gözlem yapabiliriz.


5. Topladığımız bilgileri kullanarak ne yapabiliriz?

Cevap : Gelecekte yararlı olabilecek çalışmalarda kullanabiliriz.


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 289 Soruları ve Cevapları

4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Resimdeki çocuklar hangi konularda gözlem yapıyorlar? Noktalı yerlere yazalım.


3. Sınıf Türkçe 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı


3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları Ders Kitabı Sayfa 290 Soruları ve Cevapları

5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Neleri gözlemlemek isterdin? Bununla ilgili bir resim yap.


Cevap : Neleri gözlemlemek isterdin? Bununla ilgili bir resim yap. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Genel olarak gözlemlemek istediğim şeyler arasında doğa çok fazla dikkatimi çekmektedir.

Doğada var olan ağaçların Tohumdan kocaman ağaçları dönüşmesi çeşit çeşit meyveler vermesi ve canlı Yaşamının devam ettirilmesi ve bizlere temiz oksijen salgılaması sürekli olarak gözlemlemek istediğim olaylar arasında yer almaktadır.

Ayrıca Doğa içerisinde var olan hayvanların doğumu gelişmesi avlanması sürekli olarak canlı yaşamı dikkatimi çekmiştir.


3. Sınıf Türkçe 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı


 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,3 sınıf türkçe ders kitabı cevapları 288 289 290,turkce 3 sinif sonuc yayin s 290 cvp

3. Sınıf Türkçe 286-287-288-289-290. Sayfa Cevapları Sonuç Yayınları Ders Kitabı

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...


Nisa
Doğa ve evren içerisinde yer alan bu düzen tarihler boyunca insanların araştırma konusu olmuştur. Doğanın var olan muhteşem düzeni ve evrende var olan gizem araştırmalar sonucunda insanlara eşsiz bir yaratıcı olduğu hakkın bilgiler vermiştir.
eyüp
çok tesekkürler
Konuya Bir Cevap Yazın
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 22 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Content is protected !!