3. Sınıf Türkçe 5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları


Turkce Ogretmeni

3. Sınıf Türkçe Gizem Yayıncılık 5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları Sayfa 139, 140


5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları


3. Sınıf Türkçe Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 139-140 Cevapları

3. Sınıf Türkçe Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 139 Cevapları

A) Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.


Ay ışığı yansıttığı için fark edilir. Ancak Ay, Güneş gibi tek başına ışık saçamaz. Çünkü Dünya gibi o da ışığını Güneş’ten alır. Ay’ın gördüğümüz kısmı Güneş tarafından ışık alan bölümüdür. Diğer bölümü ise karanlıkta kalır. Ay’ın Güneş ışığı görmeyen bu yüzü o kadar karanlıktır ki Dünya’mızdan o bölümü görülemez.
Ay sabit bir noktada durmaz ve sürekli Dünya’nın çevresinde dolanır. Ay, bazen Dünya ile Güneş arasına girer. Ay’ın aydınlık yüzünü bütün olarak Dünya’ya doğru dönük olduğunda görebiliriz. Yani dolunay vaktinde…
Hanife AZAKLI
(Kısaltılmıştır.)


1. Aşağıdakilerden hangisi metnin konusu olabilir?


Cevap : Ay Dünya Güneş


2. Ay’ı bütün olarak ne zaman görebiliriz?


Cevap : Dolunay vaktinde


3. Aşağıdakilerden hangisi Ay ile Dünya’nın benzer özelliği değildir?


Cevap :Işığını Güneş’ten alıyor olmaları


4. Okuduğunuz metni özetleyiniz.


Cevap :
Ay, Dünya gibi ışığını güneşten alır. Ayın bizim gördüğümüz yönü aydınlık diğer yönü ise çok karanlıktır ve bu yüzden Dünya’ dan görülmez. Ayı en iyi dolunay halindeyken görürüz.


3. Sınıf Türkçe Kitabı Gizem Yayıncılık Sayfa 140 Cevapları

B) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.


Cevap :

  • ( Doğru ) Dünya, üzerinde canlıların yaşadığını bildiğimiz tek gezegendir.
  • ( Yanlış ) Dünya, Güneş’e en yakın olan gezegendir.
  • ( Yanlış ) Ay, gökyüzünde her zaman aynı şekilde görülür.
  • ( Doğru ) Güneş sisteminde Dünya ile birlikte sekiz gezegen vardır.
  • ( Yanlış )  Yaz mevsiminde havalar soğur, ağaçlar yapraklarını döker.
  • ( Doğru ) Güneş, Dünya’ya en yakın olan yıldızdır.
  • ( Yanlış ) Ay, Dünya’mızın ısı ve ışık kaynağıdır.
  • ( Doğru ) Ülkemizde bilimsel yollarla hava tahmini yapan kurum “Meteoroloji Genel Müdürlüğü”dür.

C) Aşağıdaki grafikte Ankara, İstanbul ve Adana illerimizin bazı aylardaki sıcaklık ortalamaları verilmiştir. Grafiği inceleyerek soruları cevaplayınız.


1) Grafiğe göre en sıcak ilimiz hangisidir?


Cevap : Adana


2) En yüksek sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?


Cevap : Temmuz — Adana


3) İstanbul’da görülen en düşük sıcaklık kaç derecedir?


Cevap : 6 ºC


4) En düşük sıcaklık hangi ayda, hangi ilimizde görülmüştür?


Cevap : Ocak — Ankara



 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

3. Sınıf Türkçe 5. Temada Öğrendiklerimizi Değerlendirelim Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    error: Content is protected !!