3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı

3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-207-208-209-210-211 Cevapları MEB Yayınları

Göster

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Dünya Çocuk Bayramı Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 206, 207, 208, 209, 210, 211


Dünya Çocuk Bayramı Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 206 Soruları ve Cevapları


HAZIRLIK ÇALIŞMALARI


1. 23 Nisan ne zamandan beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır?


Cevap: 23 Nisan ne zamandan beri çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Mustafa Kemal Atatürk biz dünya çocuklarına 23 Nisan 1920’de tarihinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hediye etmiş ve dünya çocukları tarafından kutlanmaya başlayan bir bayram olarak ifade edilmektedir


2. Okulunuzda 23 Nisan nasıl kutlanmaktadır?


Cevap: Okulunuzda 23 Nisan nasıl kutlanmaktadır? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk çocuk bayramı olarak ifade edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda ve ülkemizde Türk bayrakları ile beraber Coşku içerisinde kutlandığı ifade edebiliriz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda içerisinde düzenlenen etkinliklerle şiir kompozisyon ve resim yarışmalarıyla sınıflarımızın ve Okulumuzun ay yıldızlı bayraklarla ve süslemeler ile beraber Coşku alanına dönmüş çocukların eğlenceli vakit geçirerek mutluluk içerisinde bir bayramını kutlayarak sevinç içerisinde olmaları sağlanmıştır.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 207 Soruları ve Cevapları


1. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.


Buluşma : Canlıların belli bir bölgede bir amaç uğruna bir araya gelmesine buluşma adı verilir.

Cıvıldaşmak : Kuşların bir aya gelerek ötmesine cıvıldaşmak adı verilir.

Konuk : Bir kimsenin evine ya da bir yere, geçici olarak, kısa bir süre kalmak üzere gelmiş olan kimseye konuk adı verilir.


2. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Soruları şiire göre cevaplayınız.


1) Dünya çocukları nerede buluşuyor?

Cevap: Ankara’da buluşuyor.


2) Dünya çocukları her yıl hangi tarihte buluşuyor?

Cevap: Yirmi Üç Nisan’da buluşuyor.


3) Diğer ülkelerin çocuk bayramı var mıdır?

Cevap: Diğer ülkelerin çocuk bayramı yoktur.


4) 23 Nisan’da çocukların duyguları nasıldır?

Cevap: Sevgi dolu, mutludurlar.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 208 Soruları ve Cevapları


3. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Şiirin konusunu ve ana duygusunu belirleyiniz.


Şiirin konusu :  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şiirin ana duygusu : Çocuk bayramı nedeniyle duyulan coşku ve mutluluk.


4. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Şiire uygun iki başlık bulunuz.


Cevap: Çocuk Günü, 23 Nisan, Buluşma Günü, Çocukların Bayramı gibi başlıklar yazılabilir.


5. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında neler hissediyorsunuz?


Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında neler hissediyorsunuz? konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında etrafımızda sürekli olarak bayraklar asılmak da bayraklarla algılanmakta çeşitli süslemeler ve şiirler kompozisyonlar ve etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanmaktadır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mustafa Kemal Atatürk tarafından bir dünya çocuklarına Armağan edilen ilk çocuk bayramı olarak ifade edilmektedir.

Bu bayramda bizlerin şenlikleri ve mutluluk içerisinde kutladığımız için sürekli olarak eğlenceli güzel ve atalarımıza ve Mustafa Kemal Atatürk’e minnettar olduğumuz bir bayram olarak ifade edilmesi gerekir.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 209 Soruları ve Cevapları


6. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Kelimeleri eş anlamlılarıyla eşleştiriniz.


3. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 206-207-208-209-210-211 Cevapları MEB Yayınları
3. Sınıf Türkçe 206-207-208-209-210-211. Sayfa Cevapları MEB Yayınları Ders Kitabı

3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 210 Soruları ve Cevapları


7. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : Okulunuzda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü yaşadıklarınızı günlük biçiminde yazınız.


Cevap: Okulunuzda kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü yaşadıklarınızı günlük biçiminde yazınız.  konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Sevgili Günlük;

Bugün günlerden 23 Nisan ulusal çocuk ve egemenlik Bayramı olarak ilan edilmiş Mustafa Kemal’in çocuklara armağan ettiği dünyadaki ilk bayram olarak kabul edilmektedir Bu bayramda sınıflarımız güzelce süslemekte çevremizde okulumuzda ve sınıfımızda ay yıldızlı bayrağımız her yerde dalgalanmaktadır. 23 Nisan gününde Bizler okulumuzda resimler şiirler ve kompozisyonlar yaparak bugünün bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür eder ve bugünü kutlarız.


3. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 211 Soruları ve Cevapları


8. Etkinlik Soruları ve Cevapları


Soru : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu iki kıtalık şiir yazınız. Şiiri özenli ve okunaklı şekilde yazarak etrafını süsleyiniz.


Cevap: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu iki kıtalık şiir yazınız. konusunun kısa ve farklı cevapları için TIKLAYINIZ.

Bir Genlik Var Ki!

Gençlik filizler vermekte

Filizler çınarı sevmekte

Yeni fikir, güçlü Türkiye gelmekte

Ne güzel sevdalı geçler serpilmekte

Sen ne sandın ki gençliği

Dağları kaldıramaz,

Düşmanı yenemez mi sandın.

Geleceğin neferleri olamaz mı sandın.

Ufukta mavi gözlü gençlik var!


İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Dünyada günümüze kadar var olan bayramlarda sadece ülkemizde çocuklara ait olan tek bayram 23 Nisan bayramıdır. O da çocuk bayramı olarak ülkemizde bütün çocuklar için kutlanmaktadır. Çocuklara özgü olan bu bayram çocuklar için büyük önem taşımaktadır.

  2. 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı 1920 den beri kutlanmaktadır atamızın biz çocuklara hediye ettiği çok güzel bir batyramdır .

  3. Mustafa Kemal Atatürk önderliği sayesinde Türkiye milletine savaştan ve çıkmazdan kurtararak feraha ve cumhuriyete kavuştu vurduktan sonra biz çocuklara 23 nisan’ı armağan etmiştir. Atatürk çocukları çok sever eğitime çok önem verirdi. Atatürk 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı’nı yalnız Türk çocuklarına değil bütün dünya çocuklarına armağan etmiştir. Her sene 23 nisan’ı Neşe ve sevinç içinde kutluyoruz.okullarımızda 23 nisan’ı sınıflarımızı bayraklar ve balonlarla süsleyerek okullarımızda farklı şehir ve etkinlikler yaparak sevinç içinde kutluyoruz.23 nisan’ın kutlarken Atatürk’ü anmayı ve ona çok teşekkürlerimi değil etmeyi de ihmal etmiyoruz.

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.