4. Sınıf Fen Bilimleri

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 222-223-224-225 Cevapları MEB Yayınları

Göster

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Öğrendiklerimizi Tekrarlayalım Soruları ve Cevapları Sayfa 222, 223, 224, 225


Öğrendiklerimizi Tekrarlayalım Soruları ve Cevapları


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 223 Cevapları


Kendimizi Deneyelim


A) Aşağıdaki ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.


  1. ( Doğru ) Gürültülü ortamlarda uzun süre kalan insanlarda işitme kaybı oluşabilir.
  2. ( Yanlış ) İnsanı rahatsız eden düzensiz ve yüksek şiddetteki seslere ışık kirliliği denir.
  3. ( Doğru ) Teknolojik gelişmeler, sanayinin gelişmesi, çarpık kentleşme ile gürültü kirliliği artış göstermiştir.
  4. ( Yanlış ) Gürültülü ortamda bulunan insanlar, gün sonunda kendilerini yorgun, sinirli ve huzursuz hissetmezler.
  5. ( Doğru ) Belediyeler araçlardan kaynaklanan sesi azaltmak için araçların yoğun bir şekilde kullandıkları yolların kenarlarını ağaçlandırmalıdır.

B) Aşağıda ses kirliliği ile ilgili sorunlar verilmiştir. Bu sorunlara çözüm bulunuz.


1. Sorun: Okulumuz ana cadde üzerindedir. Araçların motor ve korna sesleri yüzünden
öğretmenimizin anlattıklarını bazen iyi duyamıyoruz.


Cevap: Çözüm : Bunun için ses yalıtımı olan malzemeler kullanılarak sesin sınıflara girmesinin engellenmesi gerekmektedir.


2. Sorun: Evimiz birinci kattadır. Sokakta oyun oynayan çocuklar çok gürültü yaptıkları için yeni doğan kardeşim uyuyamıyor.


Cevap: Çözüm : Çocuklar için oyun alanları yapılması için dilekçe yazılmalı, camların ses geçirmez olanları olmalı ve duvarlara ses izolasyonu yapılmalıdır.


3. Sorun: Evimizdeki arızalı buzdolabının sesinden rahatsız oluruz.


Cevap: Çözüm : Tamirci çağrılarak tamir edilmesinin sağlanması gerekir.


4. Sorun: Yaşadığımız mahallenin yanında sanayi tesisleri vardır. Sanayiden gelen
seslerden çok rahatsız oluyorum.


Cevap: Çözüm : Bunun için evimizin duvarlarına izolasyon yapılmalı ve ses geçirmez camlar kullanılmalıdır.


C) Aşağıda sayılarla verilen ifadeleri harflerle verilen ifadelerle eşleştiriniz.


Cevap:

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 222-223-224-225 Cevapları MEB Yayınları
“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 223 Cevapları”

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 224 Cevapları


D) Ürün tasarlayınız.


1. Ünitemizle ilgili günlük yaşantımızda karşılaştığımız bir problemi yazalım.


Cevap: Sürekli olarak çevremizde var olan gürültü problemi


2. Probleme yönelik araştırma yapalım.


Cevap: Arabalar, insanlar, mağazalar nedeniyle ses kirliliği meydana gelmektedir.


3. Problemi çözebilmek için ürettiğimiz çözüm yollarını yazalım.


Cevap: İnsanların bilinçli davranması ve sessiz araçlara geçilmesi


4. Çözüm yolları için oluşturulan listeden en kısa süreli ve en düşük maliyette olanını seçelim.


Cevap: İnsanların bilinçlendirilmesi için toplantıların yapılması


5. Ürünümüzün ufak bir modelini tasarlayalım.


Cevap: Konferansların oluşturulması


6. Ürünün gerçek modelini oluşturalım. İşe yarayıp yaramadığını test edelim.


Cevap: Kısmen insanlar hatasını anlayarak toplu taşıma araçlarına ve hibrit araçları tercih etmeye başladı.


7. Ürünümüzü sunalım.


Cevap: Sunumunuzu gerçekleştiriniz.


4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 225 Cevapları


Soru : Aşağıdaki tabloda bu ünitede öğrendiğiniz konular vardır. Bu konuları siz anlatacak olsanız hangilerini en iyi anlatırsınız?


Cevap:

  • Geçmişten Günümüze Aydınlatma Teknolojileri
  • Aydınlatma Araçlarının Yaşamımızdaki Önemi
  • Gelecekteki Aydınlatma Araçları
  • Uygun Aydınlatma ve Göz Sağlığı
  • Aydınlatma Araçlarının Tasarruflu Kullanımı ve Ekonomiye Katkısı

Soru : Hangi konuları anlatırken zorlanırsınız? Hangi konuları tekrar etmeniz gerektiğini düşünüyorsunuz?


Cevap: Ses Şiddetini Değiştirme


Soru : Aşağıdaki konuları, tablodaki uygun yerlere yerleştiriniz.


Cevap: Tekrar Etmeliyiz.

  • Şiddetli Sese Sahip Teknolojik Araçların Etkileri
  • Ses Kirliliği
  • Ses Kirliliği ve Insan Sağlığı
  • Ses Kirliliğinin Çözümleri

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Kentsel dönüşüm insan nüfusun çok fazla artışı ve doğal çevreyi insan yerleşim alanına çevirmek birçok olumsuz etkileri de ortam hazırlamıştır örneği sanayi alanında ve teknolojik alanlarda yapılan çalışmalar hava kirliliğine sebep olmaktadır günümüzde birçok insanın araba kullanması arabadan çıkan egzoz gazının çevreye salgılanması hava kirliliğine sebep olmaktadır . Bu sebeple çevremizde birçok sese maruz kalırız araba sesi insanların çok fazla bulunduğu ortamlarda çıkan sesler yüksek seste dinlenen müzikler bunlara örnek verilebilir yüksek ve gürültülü ortamlarda kalmak başımızı ağrıtabilir yorgun olmamıza sebep olabilir kulaklarımıza zarar verebilir ve bizi çok ciddi bir şekilde rahatsız edebilir

  2. ben hepsini yaptım Allah sizlerden razı gelsin gerçekten cevaplarınız çok güzel hemde öğretmenimin gözüne de girmeyi başardım.

Bir cevap yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.