4. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı 110-111. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

4. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı 110-111. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Matematik Öğretmeni

4. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı Problemler Cevapları Sayfa 110, 111


Problemler Soruları ve Cevapları


4. Sınıf Matematik Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 110 Cevapları

1. Bir mağazadaki 72 adet ürünün çeyreği defolu çıkıyor. Sağlam ürünlerin de yarısı satılıyor. Kaç adet ürün kalır?


Cevap :

  • 72 – 18 = 54
  • 54 – 27 = 27 adet sağma ürün kalıyor.
  • 27 + 18 = 45 ürün sağma ve defolu olanların miktarı

2. Aysun 176 sayfalık kitabının 2/8’sini okumamıştır. Aysun, kaç sayfa kitap okumuştur?


Cevap :

  • 176 x 2/8 = 44 sayfa okumamış.
  • 176 – 44 = 132 sayfa okumuştur.

3. 720 litre su doldurulabilen havuzun 4/6’ü dolu olduğuna göre boş kalan kısım kaç litre su alır?


Cevap :

  • 720 x 4/6 = 480 L dolu
  • 720 – 480 = 240 L su alır. ( boş kalan kısım )

4. Ayşe, ödevinin önce 4/9’ünü, sonra 2/9’sini yaptı. Ayşe ödevinin kaçta kaçını yapmıştır?


Cevap : 4/9 + 2/9 = 6/9 ‘sını yapmıştır.


4. Sınıf Matematik Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 111 Cevapları

5. Yusuf, bir kitabın 2/7’sini okumuştur. Kitabın okunmayan bölümü, kitabın kaçta kaçıdır?


Cevap : 7/7 – 2/7 = 5/7 ‘idir.


6. Yaşadığım bölgede senenin güneşli, 4/15’i karlı, 5/15 geri kalanı da yağmurlu geçmiştir. Buna göre bu yılın kaçta kaçı yağmurludur?


Cevap :

  • 4/15 + 5/15 = 9/15
  • 15/15 – 9/15 = 6/15 ‘ sı yağmurludur.

7. 72 liranın 4/9’ü ile elma, 2/9’si ile kivi satın aldım. Geriye kaç lira param kaldı?


Cevap :

  • 72 x 4/9 = 32 lira ile elma
  • 72 x 2/9 = 16 lira ile kivi
  • 72 – 48 = 24 lirası kalır.

8. 925 liralık bir elektrikli fırına, fiyatının 1/5’i kadar zam yapılmıştır. Elektrikli fırının yeni fiyatı kaç lira olur?


Cevap :

  • 925 x 1/5 = 185 TL
  • 925 + 185 = 1100 TL olur.

9. 240 sayfalık bir kitabın birinci gün 2/8’sini, ikinci gün 3/8’ ünü okudum. Geriye okumam için kaç sayfam kaldı?


Cevap :

  • 240 x 2/8 = 60 sayfa
  • 240 x 3/8 = 90 sayfa
  • 60 + 90 = 150
  • 240 – 150 = 90 sayfa kalır.

 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,4 sınıf matematik çalışma kitabı 110 111 cevapları,4 sınıf matematik çalışma kitabı sayfa 110 cevapları

Ödevini Bulamadıysan ARA

4. Sınıf Matematik Çalışma Kitabı 110-111. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Sude
Çok tesekkur ederim matematik ödevime çok yardımcı oldunuz.
efe
çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim  
duru
çok teşekür ederim ödev hızlı bitti
Ödevime çok yardımcı oldunuz tşkk
zeynep
çok güzel ödev hızlı bitti teşükkürler    
Hatice
Ödevim hızlı bitti teşekkürler ☺️  
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 15 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak