4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 130-131-132. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 130-131-132. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Sosyal Bilgiler Öğretmeni

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 6. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 130, 131, 132


6.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Metni Cevapları


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 130 Cevapları

A) Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.


Soru : 1. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, aşağıdaki uluslararası kuruluşlardan hangisi tarafından kabul edilmiştir?


Cevap : B

A) Avrupa Konseyi
B) Birleşmiş Milletler
C) UNICEF
D) UNESCO


Soru : 2. Çocukların düşüncelerini özgürce açıklayabilmeleri hakkı, aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir?


Cevap : A

A) Düşünce özgürlüğü
B) Yaşama hakkı
C) Din ve vicdan özgürlüğü
D) Eğitim hakkı


Soru : 3. Aşağıdakilerden hangisi çocuk haklarından biri değildir?


Cevap : B

A) Dinlenme, oyun oynama hakkı
B) İstediği işte çalışma hakkı
C) Din ve vicdan özgürlüğü
D) Eğitim hakkı


Soru : 4. Aşağıdakilerden hangisi bireyin kendisine karşı sorumluluklarından biridir?


Cevap : C

A) Huzura dayalı bir toplumun oluşturulması için üzerimize düşenleri yapmak
B) Toplumsal dayanışmaya destek verecek faaliyetlere destek vermek
C) Kendimize zararlı olabilecek davranışlardan kaçınmak
D) Kamu araç ve alanlarına zarar vermeden kullanmak


Soru : 5. “Demokrasinin tam anlamıyla işleyebilmesi için özgürlükçü bir ortamın oluşturulması son derece önemlidir. Bireyler özgürce davranabilmeli, özgürlükçü tutum ve davranışlar sergilemelidir.”

Bu bilgiden hareketle, demokrasinin ön koşulu aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : D

A) Çoğunluğun görüşlerinin geçerli olması
B) Bireylerin her istediklerini yapabilmesi
C) Bireylerin farklı görüşlere sahip olması
D) Bireylerin kendilerini özgür hissetmeleri


Soru : 6. “Satı, sınıf arkadaşlarıyla ülkemizin doğal güzellikleri ile ilgili kendi yaptığı araştırmalar sonucu elde ettiği bilgileri paylaşmaktan mutlu olmaktadır.”

Satı elde ettiği bilgilerle, aşağıdaki eğitsel kulüplerin hangisinde de yer alırsa verimli çalışmalar yapmış olacaktır?


Cevap : C

A) Çevre kulübü
B) Arkeoloji kulübü
C) Gezi kulübü
D) Edebiyat kulübü


Soru : 7. 23 Nisan 1920’de BMM’nin açılmasıyla benimsenen ilke, aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : B

A) Tam bağımsızlık
B) Ulusal Egemenlik
C) Millî güvenlik
D) Barışçılık


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 131 Cevapları

B) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız


Cevap :

  1. ( Yanlış ) 15 yaşına kadar her birey çocuk olarak kabul edilir.
  2. ( Doğru ) Mutlu, sevgi dolu bir ortamda bulunmak her çocuğun hakkıdır.
  3. ( Yanlış ) Ekonomik durumu yeterince iyi olmayan ailelerde, çocuklar bir işte çalışarak aile bütçesine katkı sağlamalıdır.
  4. ( Doğru ) UNICEF, dünya çocuklarının temel ihtiyaç ve haklarıyla ilgili çalışmalar yapan bir kuruluştur.
  5. ( Yanlış ) Çocukların evde ve okulda üstlendikleri sorumluluklar aynıdır.
  6. ( Doğru ) Sorumluluk bilincine sahip bireylerden oluşan toplumlarda gelişmişlik düzeyi yüksektir.
  7. ( Yanlış ) Bireylerin topluma karşı olan sorumlulukları, kendilerine karşı olan sorumluluklarından daha önemlidir.
  8. ( Doğru ) Eğitsel ve sosyal etkinlikler, dayanışmayı ve iş birliğini geliştirir.
  9. ( Yanlış ) Okulda gerçekleştirilen eğitsel ve sosyal faaliyetler, öğretmenler tarafından belirlenmelidir.
  10. ( Doğru ) Çevremizle ilgili sorunların çözümünde eğitsel ve sosyal faaliyetler yürütmek etkili olmaktadır.
  11. ( Doğru ) Eğitsel ve sosyal etkinlikler, yetenek ve becerilerin geliştirilmesine olanak sağlamaktadır.
  12. ( Yanlış ) Türkiye Büyük Millet Meclisi, 29 Ekim 1923’te açılmıştır.
  13. ( Doğru ) Millî marşımız, bayrağımız, dilimiz bağımsızlık sembollerimizdendir.
  14. ( Yanlış ) Meclisin açılmasıyla egemenlik yetkisi milletvekillerine verilmiştir.
  15. ( Yanlış ) Bireysel özgürlüklerimizin olabilmesi, ülkemizin bağımsızlığı ile ilgili değildir.
  16. ( Doğru ) Egemenlik yetkisinin millete ait olduğu devletlerde, demokratik bir yaşam şekli oluşur.
  17. ( Yanlış ) Devletlerin bağımsızlığında tek etkili güç, silahlı kuvvetlerdir.
  18. ( Doğru ) 15 Temmuz 2016 tarihinde milletimiz, egemenlik yetkisini ve ülkemizin bağımsızlığını korumuştur.

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 132 Cevapları

 C) “Sorumluluklarımızı yerine getirmediğimiz zaman haklarımızdan yeterince yararlanamayız.“ Aşağıdaki ifadeleri, bu bilgiden hareketle eşleştiriniz.


Cevap :

4. Sinif Sosyal Bilgiler Meb Yayinlari Calisma Kitabi Sayfa 132 Cevaplari

”4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 132 Cevapları”


 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,sosyal bılgıler 4 sınıf sayfa 131

Ödevini Bulamadıysan ARA

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 130-131-132. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Lali
cokkkkkkk teşekkür ederim dersime yardımcı oldu
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak