4. S─▒n─▒f Sosyal Bilgiler ├çal─▒┼čma Kitab─▒ 145-146. Sayfa Cevaplar─▒ Meb Yay─▒nlar─▒


Sosyal Bilgiler ├ľ─čretmeni

─░çindekiler

4. S─▒n─▒f Sosyal Bilgiler ├çal─▒┼čma Kitab─▒ 7. ├ťnite De─čerlendirme ├çal─▒┼čmalar─▒ Cevaplar─▒ Sayfa 145, 146


7.├ťnite De─čerlendirme ├çal─▒┼čmalar─▒ Metni Cevaplar─▒


4. S─▒n─▒f Sosyal Bilgiler Meb Yay─▒nlar─▒ ├çal─▒┼čma Kitab─▒ Sayfa 145 Cevaplar─▒

A) A┼ča─č─▒daki sorular─▒n do─čru cevaplar─▒n─▒ i┼čaretleyiniz.


Soru :┬á 1. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi k─▒ta de─čildir?


Cevap : B

A) Avustralya B) Avusturya C) Avrupa D) Asya


Soru :┬á 2. A┼ča─č─▒daki k─▒ta – ├╝lke e┼čle┼čtirmelerinden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


Cevap : A

A) Asya – Mozambik
B) Asya – Hindistan
C) Avrupa – Finlandiya
D) Afrika – Fas


Soru :┬á 3. I – En ├Ânemli do─čal kayna─č─▒ petrold├╝r.
II – ÔÇťBurc el ArabÔÇŁ adl─▒ oteli konaklama d─▒┼č─▒nda da turistler i├žin g├Âzde bir merkezdir.
III – Ba┼čkenti Abu DabiÔÇÖdir.

Yukar─▒daki ├Âzellikler, a┼ča─č─▒daki ├╝lkelerden hangisine aittir?


Cevap : C

A) Suudi Arabistan
B) Katar
C) Birle┼čik Arap Emirlikleri
D) Kuveyt


Soru :┬á 4. ÔÇťYerle┼čik hayat yoktur. Bilimsel ├žal─▒┼čmalar amac─▒yla faaliyet y├╝r├╝t├╝len merkezler vard─▒r.ÔÇŁ

Yukar─▒da a├ž─▒klamas─▒ verilen k─▒ta, a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap : D

A) Kuzey Amerika B) Asya
C) Okyanusya D) Antartika


Soru :┬á 5. Benzer co─črafyada yer alan ├╝lkelerin ya┼čam bi├žimlerinde benzerlikler g├Âzlemlenir. Bu durum dikkate al─▒narak bir gruplama yap─▒ld─▒─č─▒nda a┼ča─č─▒daki ├╝lkelerden hangisi d─▒┼čar─▒da kal─▒r?


Cevap : C

A) ─░sve├ž B) Danimarka C) Meksika D) Finlandiya


Soru :┬á 6. I – Bulgaristan II – Yunanistan III – ─░ran

Yukar─▒daki ├╝lkelerin, ├╝lkemiz a├ž─▒s─▒ndan ortak ├Âzelli─či a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


Cevap : B

A) T├╝rkiyeÔÇÖnin kuzeyinde yer alan ├╝lkelerdir.
B) T├╝rkiyeÔÇÖnin kom┼ču ├╝lkeleridir.
C) Ortak para birimi kullan─▒l─▒r.
D) Ortak k├╝lt├╝rel ├Âzelliklere sahiptirler.


Soru :┬á 7. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi, ├╝lkelerin ├žo─čunlu─čunda kutlanan ortak g├╝nlerden biri de─čildir?


Cevap : C

A) Anneler G├╝n├╝
B) Çocuk Hakları Günü
C) Ba─č─▒ms─▒zl─▒k G├╝n├╝
D) Kad─▒nlar G├╝n├╝


Soru :┬á 8. A┼ča─č─▒dakilerden hangisi, d├╝nya bar─▒┼č─▒na katk─▒ sa─člar?


Cevap : A

A) Farkl─▒ k├╝lt├╝rlerin varl─▒─č─▒n─▒ kabul edip sayg─▒ g├Âstermek
B) Kendi k├╝lt├╝r├╝n├╝ di─čer ├╝lkelere yaymaya ├žal─▒┼čmak
C) Sadece ortak k├╝lt├╝rel ├Âzellikler olan ├╝lkelerle i┼č birli─či yapmak
D) Geli┼čmi┼č ├╝lkelerin k├╝lt├╝rel ├Âzelliklerini benimsemek


4. S─▒n─▒f Sosyal Bilgiler Meb Yay─▒nlar─▒ ├çal─▒┼čma Kitab─▒ Sayfa 146 Cevaplar─▒

┬áB) A┼ča─č─▒daki ├╝lkelerle ba┼čkentleri e┼čle┼čtiriniz.


Cevap :

4. Sinif Sosyal Bilgiler Meb Yayinlari Calisma Kitabi Sayfa 146 Cevaplari

”4. S─▒n─▒f Sosyal Bilgiler Meb Yay─▒nlar─▒ ├çal─▒┼čma Kitab─▒ Sayfa 146 Cevaplar─▒”


┬áC) A┼ča─č─▒daki numaraland─▒r─▒lm─▒┼č ifadeleri, ilgili olduklar─▒ g├Ârselle e┼čle┼čtiriniz.


Cevap :

4. Sinif Sosyal Bilgiler Meb Yayinlari Calisma Kitabi Sayfa 145 Cevaplari

”4. S─▒n─▒f Sosyal Bilgiler Meb Yay─▒nlar─▒ ├çal─▒┼čma Kitab─▒ Sayfa 146 Cevaplar─▒”


 

Our Score

├ľdevini Bulamad─▒ysan ARA

4. S─▒n─▒f Sosyal Bilgiler ├çal─▒┼čma Kitab─▒ 145-146. Sayfa Cevaplar─▒ Meb Yay─▒nlar─▒

Konusu Hakk─▒nda Soru Sormak ─░ster Misiniz ?
Yorum ve D├╝┼č├╝ncelerinizin Bizim ─░├žin Ne Kadar De─čerli Oldu─čunu Biliyor Musunuz ? Destek ve┬áYorumlar─▒n─▒z i├žin T─▒klay─▒n─▒z...




Konuya Bir Cevap Yaz─▒n.─░sim b├Âl├╝m├╝n├╝ bo┼č b─▒rakabilirsiniz.

├ľnceki Ders Kitab─▒ Sayfa Cevaplar─▒ ┬ź Bir Sonraki Sayfa Cevaplar─▒ Konusu ┬╗

    error: Content is protected !!