4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 90-91-92. Sayfa Cevapları Meb Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 90-91-92. Sayfa Cevapları Meb Yayınları


Sosyal Bilgiler Öğretmeni

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 4. Ünite Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 90, 91, 92


4.Ünite Değerlendirme Çalışmaları Metni Cevapları


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 90 Cevapları

A) Aşağıdaki soruları okuyup doğru olan seçeneği işaretleyiniz.


Soru : 1. Aşağıdaki teknolojik ürünlerden hangisinin kullanım alanı diğerlerinden farklıdır?


Cevap : C

A) MR cihazı B) Gözlük C) Tepegöz D) Steteskop


Soru : 2. Aşağıdakilerden hangisi geçmişten günümüze zamanı ölçmek için kullanılan araçlardan biri değildir?


Cevap : B

A) Kum saati B) Pusula C) Hicri takvim D) Güneş saati


Soru : 3. I – Mektup II – Telefon
III – Telgraf IV – Cep telefonu

Yukarıdaki iletişim araçlarının zaman içindeki gelişimi aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?


Cevap : D

A) I – II – III – IV B) I – III – IV – II C) I – IV – III – II D) I – III – II – IV


Soru : 4. “Eskiden bulaşıcı hastalıklar nedeniyle birçok kişi hayatını kaybediyordu, sayemde artık bu hastalıklar daha az zarar verir hâle geldi.”

Yukarıda bahsedilen gelişme aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : D

A) Röntgen cihazı B) Enjektör C) Steteskop D) Aşı


Soru : 5. Aşağıdakilerden hangisi teknolojik ürünlerin hayatımızda yaptığı değişikliklere örnek olarak gösterilemez?


Cevap : C

A) Ulaşım araçlarındaki gelişim hızlı, kolay ve güvenli ulaşım sağlamıştır.
B) Sağlık alanındaki gelişmeler birçok hastalığın tedavisinde etkili olmuştur.
C) Eğitime yönelik geliştirilen araçlar öğrencilerin gelişimini olumsuz etkilemiştir.
D) İletişim alanındaki gelişmeler insanları dünyadaki gelişmelerden anında haberdar etmiştir.


Soru : 6. Teknolojik bir ürün tasarlamak istiyorsunuz. Bunun için aşağıdakilerden hangisine öncelik vermelisiniz?


Cevap : B

A) Ürünün maliyetinin fazla olmasına
B) Ürünün bir ihtiyacı gidermesine
C) Ürünün doğal gazla çalışmasına
D) Ürünün dikkat çekici olmasına


Soru : 7. Aşağıdakilerden hangisi teknolojik ürünlerin hatalı kullanımına örnek olarak verilemez?


Cevap : A

A) Cep telefonunu gerektiği anlarda kullanmak
B) Uzun süre bilgisayar başında kalmak
C) Televizyonu yakından izlemek
D) Hava kararmadan tüm ışıkları açmak


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 91 Cevapları

B) Aşağıdaki öz değerlendirme formunu doldurunuz. Bunun için ifadelere göre size uygun olan yüz sembollerinden birine “X” işareti koyunuz.


Cevap :

4. Sinif Sosyal Bilgiler Meb Yayinlari Calisma Kitabi Sayfa 91 Cevaplari

”4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 91 Cevapları”


4. Sınıf Sosyal Bilgiler Meb Yayınları Çalışma Kitabı Sayfa 92 Cevapları

C) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.


Cevap :

  1. ( Doğru ) Teknolojik ürünlerin farklı kullanım alanları vardır.
  2. ( Yanlış ) Bilgisayar sadece eğitim alanında kullanılan bir teknolojik üründür.
  3. ( Doğru ) Buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü, fırın gibi ürünler ev işlerinde kullanılan teknolojik ürünlerdir.
  4. ( Yanlış ) Bir teknolojik ürünün kullanım alanı, geçmişte ve günümüzde aynıdır.
  5. ( Doğru ) Teknolojik ürünlerin kullanımından kaynaklı çevre sorunları yaşanabilir.
  6. ( Doğru ) Bir teknolojik ürünün ilk hâli ile günümüzdeki hâli arasındaki fark, teknolojinin sürekli geliştiğinin göstergesidir.
  7. ( Yanlış ) Canan Dağdeviren, DNA çalışmalarıyla tanınmış, ünlü bilim insanlarımızdandır.
  8. ( Doğru ) Bazı teknolojik ürünler, birçok mucidin katkılarıyla geliştirilmiştir.
  9. ( Yanlış ) İnsanların ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştirmek sadece bilim insanlarının görevidir.
  10. ( Doğru ) Çevrenizdeki bir ihtiyaca yönelik olarak yeni fikirler üretebilir, tasarımlar geliştirebilirsiniz.
  11. ( Yanlış ) Teknolojik ürünlerin hatalı kullanımı, sadece teknolojik ürüne zarar verir.
  12. ( Doğru ) Teknolojik ürünlerin doğru kullanımında, kullanma kılavuzları son derece önemlidir.

 

Ders Kitabı Sayfa Aramaları:

,sosyal bilgiler çalışma kitabı 4 sınıf 90 91 92,sosyal ders calısma kitabı 4 sınıf 90 91 92

Ödevini Bulamadıysan ARA

4. Sınıf Sosyal Bilgiler Çalışma Kitabı 90-91-92. Sayfa Cevapları Meb Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak