4. Sınıf Trafik Güvenliği

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 51-52 Cevapları MEB Yayınları

4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Trafikte Sabır Saygı ve Sorumluluk Cevapları Sayfa 51, 52


Trafikte Sabır Saygı ve Sorumluluk Cevapları


4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 51 Cevapları


Soru : Trafikte saygılı ve sabırlı davranışlara günlük yaşamdan örnekler veriniz.


Cevap : Trafikte saygılı ve sabırlı davranışlara günlük yaşamdan örnekler veriniz.
Trafik hayatımızın bir parçasıdır. Trafiğe çıkmadan hayatımızı ilerletemeyiz. Trafikte yaya veya şoför olarak yada yolcu olarak insanlara saygılı ve sabırlı davranmanız gerekir.
Örneğin trafikte şoför olarak ilerliyorsak bir yaya geçidinde geldiğimizde yol kenarında Yayalar varsa, durarak önceliği onlara vermemiz gerekir. Yada kavşağa geldiğimizde diğer araç bizden büyük bir araçsa minibüs, otobüs gibi geçiş üstünlüğü onda olduğu için o araca öncelik vermemiz gerekir.
Trafikte ilerleyen motosikletlilere dikkat etmeli ve onların yol haklarını ihlal etmemeliyiz. Trafik içerisinde yavaş hareket eden araçlara sabır göstermeli arkadan korna yaparak onları taciz etmemeliyiz.


Soru : Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Tespit ettiğiniz olumsuzlukların giderilmesi için neler yapılmalıdır? Arkadaşlarınız ile tartışınız.


4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı Sayfa 51-52 Cevapları MEB Yayınları
“4. Sınıf Trafik Güvenliği Ders Kitabı 51-52. Sayfa Cevapları MEB Yayınları”

Cevap :
İlk olarak insanların bilinçlendirilmesi trafikte nasıl davranmaları ve kaldırımlarda nasıl davranması ve başlarına saygı duyması gerektiğinin öğretilmesi gerekmektedir. Özel gereksimli olan insanlarımıza karşı hoşgörü ve saygı içerisinde olarak onlara trafikte yardım ederek duyarlı bir vatandaş olmalıyız. Trafikte hareket halinde koşmak doğru değildir. Yaralanmalara ve kazalara neden olur. Ayrıca kaldırımlar da grup halinde yürüyerek bütün kaldırımı kapatmak doğru değildir.


4. Sınıf Trafik Güvenliği MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 52 Cevapları


Soru : Aşağıdaki görsellerde yaşanan olayları inceleyiniz. Olumlu ve olumsuz davranışları belirleyiniz. Benzer durumlarda siz ne yapardınız? Açıklayınız.


Cevap :
Olumlu davranışlar : Yaşlılara yer vermek, kaza anında 112 acil servise bilgi vermek
Olumsuz davranışlar : Trafikte tartışmak ve çocukların korkmasına neden olmak


Soru : Trafikte sabırlı ve saygılı olmak, sorumluluk bilinciyle duyarlı davranmak trafik güvenliğini nasıl etkiler? Tartışarak bir slogan hazırlayınız.


Cevap : Trafikte sabırlı ve saygılı olmak, sorumluluk bilinciyle duyarlı davranmak trafik güvenliğini nasıl etkiler? Tartışarak bir slogan hazırlayınız.
Trafik içerisinde sabırlı ve Saygılı olmak sorumluluk bilinci ile duyarlı davranmak trafikte yaşanabilecek olumsuz etkileri ortadan kaldıracağını ifade etmek doğru olacaktır.
İnsanların trafikte sabırlı Saygılı ve sorumluluk bilinci ile duyarlı bir şekilde hareket etmeleri trafikte yaşanabilecek olan araç kazalarını yaya kazalarını ve insanların zarar görmesini engelleyeceksin den dolayı can ve mal kaybı meydana gelmeyecek ve kazaların önüne geçileceğini ifade etmek gerekir.
Ayrıca bu sayede insanlar arasında var olan tartışmalar ortadan kalkacağı için toplum içerisinde var olan dayanışma ve güven duygusu en üst seviyeye çıkacağını ifade edebiliriz.
Slogan olarak toplumda Sevgi trafikte saygı sloganını örnek olarak verebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Trafik dersinde Birbirimize saygılı olmamız trafikte yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçebilecek en önemli faktörlerden bir tanesidir davranışlarda saygılı olmamız ve empati yol ve birbirimizi anlamamız yaşanacak olan sorunların çözülmesi için olanak sağlayacaktır Ayrıca gerekli sorumluluğa sahip olmamız trafikte neler yapmamız gerektiği hakkında bilgi sahibi olacağımız açısından yaşanabilecek kazaların anlaşmazlıkların ve sıkıntıların ortadan kalkması için çok büyük bir faktör olduğunu ifade etmemiz gerekir Bu Erdemler trafikte sahip olduğumuz zaman İnsanlarla güzel bir şekilde anlaşarak seyahatlerinizi güvenli bir şekilde yaparız.

Bir yanıt yazın

İsim yerine takma isim yazabilir veya hiç isim yazmayabilirsiniz.