5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 114-115-116. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık


Matematik Öğretmeni

İçindekiler

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 2. Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları Sayfa 114, 115, 116


2. Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 114 Cevapları

1) Aşağıda verilen birim kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.


Cevap : 1/16 < 1/12 < 1/9 < 1/4 < 1/2


2) 3/7 kesrini birim kesirleri ile birlikte sayı doğrusunda gösteriniz.


Cevap : 0 ile 1 arasını yedi eşit parçaya böl 3. sıra 3/7


3) Aşağıda verilen tam sayılı kesirleri bileşik kesirlere dönüştürünüz.


Cevap :

  • a) 1 tam 2/3 = 5/3
  • b) 4 tam 4/10 = 44/10
  • c) 12 tam 6/8 = 102/8
  • ç) 8 tam 3/6 = 51/6

4) Aşağıda verilen bileşik kesirleri tam sayılı kesirlere dönüştürünüz.


Cevap :

  • a) 7/4 = 1 tam 3/4
  • b) 9/6 = 1 tam 3/6
  • c) 19/9 = 2 tam 1/9
  • ç) 16/14 = 1 tam 2/14

5) “Her doğal sayı, paydası 1 olan bir kesir olarak ifade edilebilir.” Yukarıdaki ifadeye göre 9 ve 14 doğal sayılarını kesir olarak yazınız.


Cevap : 9/1 = 9 ve 14/1 = 14


6) Aşağıda verilen kesirleri yanlarındaki sayılarla genişletiniz.


Cevap :

  • a) 9/14 kesrini 9 ile = 81/126
  • b) 3/4 kesrini 4 ile = 12/16

7) Aşağıda verilen kesirleri yanlarında belirtilen sayılarla sadeleştiriniz.


Cevap :

  • a) 15/30 kesrini 5 ile = 3/6
  • b) 12/32 kesrini 4 ile = 3/8

8) Aşağıda verilen kesirleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.


Cevap : 4/17 < 8/17 < 9/17 < 14/17 < 19/17


9) 3/4’ü 18 olan doğal sayının tamamı aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : 18 x 4 / 3 = 24


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 115 Cevapları

10) 18 Mart Çanakkale Zaferi anma programında şehitler için 324 kişi saygı duruşunda bulunmuştur. Saygı duruşuna katılanların 9/12’si erkektir. Buna göre saygı duruşuna katılan kadınların sayısını bulunuz.


Cevap :

  • 324 x 9 / 12 = 243 erkek
  • 324 – 243 = 81 kadın

11) Burak biriktirdiği 84 TL’nin 2/6’sı ile çok istediği oyun setini satın aldı. Burak, oyun seti için kaç TL ödemiştir?


Cevap : 84 x 2 /6 = 28 TL


12) Aşağıda verilen şekil üzerinde 24’ün 3/4’ünün kaç ettiğini çizimler yaparak gösteriniz.


Cevap :

  • 24 x 3 = 72
  • 72 / 4 = 18

13) Aşağıdaki işlemleri çözünüz.


Cevap :

  • a) 3/13 + 7/13 = 10/13
  • b) 8/9 – 5/9 = 4/9
  • c) 3/5 + 11/15 = 9/15 + 11/15 = 20/15
  • ç) 4/7 – 5/21 = 12/21 – 5/21 = 7/21

14) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.


Cevap :

  • a) 9 + 1/7 = 64/7
  • b) 4 – 3/5 = 17/5
  • c) 15 + 7/9 = 142/9
  • ç) 7 – 3/8 = 53/8

15) Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.


Cevap :

  • a) 206/15
  • b) 61/14

16) 1/10’u ile 1/5’inin toplamı 9 olan sayı kaçtır?


Cevap : 30’dur.


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 116 Cevapları

17) Bir bakkal elindeki 40 kg bulgurun önce 3/8’ini, sonra ise geriye kalanın 3/5’ini satıyor. Geriye kaç kg bulgur kalmıştır?


A) 7 B) 8 C) 9 D) 10
Cevap :
40 x 3/8 = 15
40 – 15 = 25
25 x 3/5 = 15
25 – 15 = 10


18) Dursun amca 42 m² lik tarlasının 3/7’sine mısır, 1/7’ine buğday ekiyor.Dursun amcanın tarlasının kaç m² lik alanı boş kalmıştır?


A) 12 B) 16 C) 18 D) 24
Cevap :

  • 3/7 + 1/7 = 4/7
  • 42 x 4/7 = 24
  • 42 – 24 = 18

19) 1/3’ü ile 1/6’sının farkı 5 olan sayı aşağıdakilerden hangisidir?


A) 30 B) 40 C) 50 D) 60
Cevap :

  • 1/3 – 1/6 = 2/6 – 1/6 = 1/6
  • 5 x 1/6 = 30

20) 75 m kumaş, 3/5 ve 5/6 verilerini gerektirecek bir problem kurunuz ve kurduğunuz problemi çözünüz.


Problem :  Bir terzi elindeki kumaşın 3/5 ile bir takım elbise dikti. Kalan kumaşın 5/6 ile ceket dikti.  Terzinin ne kadar kumaşı kalmıştır?
Çözüm :

  •  75/5 = 15
  •  15 x 3 = 45 metre kullanılan kumaş miktarı
  •   75- 45 = 30  metre kalan kumaş miktarı.
  • 30/6 = 5
  • 5 x 5 = 25 metre ceket için kullanılan kumaş.
  • 30 – 25 = 5 kalan kumaş miktarı.

21) …işleminin sonucunu bulunuz.


Cevap (4 – 13/5) + 2/5 = 7/5 + 2/5 = 9/5


22) …işleminin sonucunu bulunuz.


Cevap (2 + 4 + 3) + 2/3 + 1/6 + 1/2 = 9 + 6/6 = 10


23) …işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


A) 117/8 B) 107/8 C) 65/8 D) 42/8
Cevap :  (9 – 7/8) + (6 – 3/4) = 15 – 13/8 = 107/8


 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 114-115-116. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Yukarıdaki çarpma işlemi gerektiren problemleri yaparken bilgi ve cevapları inceleyerek tamamladık buradaki sayfadaki bilgi ve cevaplar çok güzel özellikle Forum sayfa sitesinin verdiği bilgilerle problemleri hızlı ve pratik bir şekilde tamamlıyorum aklıma takılan bilmediğim hiçbir soru olmuyor buraya bakarak birçok soruyu severek tamamlıyorum sizler de Forum sayfası sitesi ailesini ziyaret ederek ödevlerinizi hemen bitirebilirsiniz.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 15 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!