5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 145-146-147-148-149-150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık


Matematik Öğretmeni

İçindekiler

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı Yüzdeler Cevapları Sayfa 145, 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159, 160


Yüzdeler Cevapları


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 145 Cevapları

Soru : Kakao üretiminin en fazla olduğu ülke hangisidir? Üretimin ülkelere göre dağılımı nasıl
ifade edilmiştir?


Cevap : Kakao üretiminin en fazla olduğu ülke Fildişi Sahilleri ülkesidir.  Yüzdelik olarak ifade edilmiştir. Fildişi Sahillerinde %40 üretimi yapılmaktadır.


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 147 Cevapları

Etkinlik


Malzemeler: Kareli kâğıt, boya kalemleri, cetvel, kalem.
1) Kareli kâğıt üzerinde 10#10 olacak şekilde cetvel ve kalem yardımıyla 3 adet yüzlük kart oluşturunuz.


2) İlk kartın 25 karesini kırmızı boya kalemi ile boyayınız.
3) İkinci kartın 36 karesini mavi boya kalemi ile boyayınız.
4) Üçüncü kartın 60 karesini yeşil boya kalemi ile boyayınız.
5) Kartların altına, boyanmış alanları paydası 100 olacak şekilde kesir olarak yazınız.
6) Yazdığınız kesirlerin karşısına ondalık gösterimlerini belirtiniz.
¬ Her bir karttaki boyanmış kare sayılarını yüzde sembolüyle nasıl gösterirsiniz?
¬ Kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimlerini büyüklük sıralaması ile nasıl gösterirsiniz?


“5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 145-146-147-148-149-150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık”


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 154 Cevapları

Etkinlik


Malzemeler: Kareli kâğıt, boya kalemleri.
1) İkişer kişilik gruplar oluşturunuz.
2) Kareli kâğıttan 2 tane yüzlük kare oluşturunuz.
3) Oluşturduğunuz yüzlük kâğıdın belli bir bölümünü boyayınız.
4) Boyadığınız kısmı % sembolü ile yazınız.
5) Oluşturduğunuz yüzdeleri karşılaştırıp hangisinin daha büyük olduğunu söyleyiniz.
¬ Boyalı kısımları ifade eden yüzde sayılarının hangisinin büyük olduğuna nasıl karar
verdiniz?
¬ Eşit olma durumuyla karşılaşırsanız ne yaparsınız ? Açıklayınız.


Cevap : Bu etkinliği arkadaşlarınızla birlikte yapmanız gerekmektedir.


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 160 Cevapları

Alıştırmalar


1) Bir kolideki 40 tane yumurtanın %80’i sağlamdır. Kırık olan yumurtalar kaç tanedir?


A) 6 B) 8 C) 9 D) 11
Cevap :  40 x 20 / 100 = 8


2) 12/15 kesrini modelleyiniz ve % sembolüyle gösteriniz.


Cevap :  12 / 15 = 4 / 5 = 80 / 100 = %80


3) Yandaki şekilde boyalı kısma karşı gelen sayıyı kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimle yazınız.


Cevap :  8 / 20 = 40 / 100 = % 40 = 0,4


4) Aşağıdaki ondalık kesirlerden hangisi %8’e eşittir?


A) 0,8 B) 8,08 C) 0,88 D) 0,08


5. İşaretli olan yeri kesir, ondalık ve yüzdelik gösterimle yazınız.


Cevap :  0,6 – % 60


6) Aşağıda verilen kesir ile yüzdelik gösterimlerini eşleştiriniz.


Cevap :

  • 1/4 = 0,25 = %25
  • 4/5 = 0,8 = %80
  • 7/10 = 0,7 = %70
  • 13/20 = 0,65 = %65

7) 3/5, 9/10, 11/20, 7/25 kesirlerini % sembolü kullanarak sıralayınız.


Cevap :

  • 3/5 = 0,6 = %60
  • 9/10 = 0,9 = %90
  • 11/20 = 0,55 = %55
  • 7/25 = 0,28 = %28

%90 > %60 > %55 > %28


8) 0,57; 0,38; 0,03 ve 0,3 ondalık gösterimlerini kesir ve yüzdelik gösterimle yazınız. Bulduğunuz yüzdelik gösterimleri karşılaştırınız.


Cevap :

  • 0,57 = 57/100 = %57
  • 0,38 = 38/100 = %38
  • 0,03 = 3/100 = %3
  • 0,3 = 30/100 = %30

9) 40 kişilik bir sınıfın %30’u voleybol, %40’ı futbol, %30’u ise basketbol oynuyor. Voleybol ve futbol oynayan toplam kaç kişidir?


Cevap :

  • 40 x 30 /100 = 12 Voleybol
  • 40 x 40 /100 = 16 Futbol
  • 40 x 30 /100 = 12 Basketbol
  • 12 + 16 = 28 Voleybol ve futbol

10) 50 kişilik bir grubun %58’i İngilizce, %34’ü Almanca, %8’i ise Çince konuşabilmektedir. Almanca konuşanlar ile Çince konuşanlar toplam kaç kişidir?


Cevap :

  • 50 x 58 /100 = 29 ingilizce
  • 50 x 34 / 100 = 17 Almanca
  • 50 x 8 /100 = 4 Çince

Almanca + Çince = 4 + 17 = 21


 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 145-146-147-148-149-150-151-152-153-154-155-156-157-158-159-160. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
5 sınıf matematik ders kitabımızda bu konuda yüzdeler ve cevaplarını ve ayrıca grafikte verilen bilgiler ve yüzdelerle ilgili olan bilgileri ve cevapları yaptık bu konudaki bilgileri çok ilgi bir şekilde anladık bu ödevde anlamadığım anlarda kullanan veya öğrenmek istediğim tüm konuları her zaman Forum sayfa sitesi ailesine ödevlerimi yapıyorum ve ödevlerimi hemen anlıyorum buradaki ödevler ve bilgiler çok güzel başarılı bilgiler sayesinde ödevlerinizi hem hızlı bir şekilde yaparsınız hem de ödevlerinizi çok güzel bilgiler elde edersiniz.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 15 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!