5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 161-162-163. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık


Matematik Öğretmeni

İçindekiler

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 3. Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları Sayfa 161, 162, 163


3. Ünite Değerlendirme Soruları ve Cevapları


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 161 Cevapları

1) Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?


A) 6/10=0,6 B) 8 tam 14/100= 8,14 C) 12 tam 762/1000= 12,762 D) 38/100= 0,038


2) Okunuşu “yüz seksen dört tam binde beş yüz kırk yedi” olan ondalık gösteriminin basamak adlarını ve basamak değerlerini verilen tablo üzerinde gösteriniz.


Cevap :  184,547

“5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 161-162-163. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık”


3) Aşağıdaki verilen ondalık gösterimlerle okunuşlarını eşleştiriniz.


Cevap :

  • 5,40 –> Beş tam yüzde kırk
  • 20,04 –> Yirmi tam yüzde dört
  • 0,04 –> Sıfır tam yüzde dört
  • 5,498 –-> Beş tam binde dört yüz doksan sekiz

4) Kesir kısmı 405, tam kısmı 56 olan ondalık gösterimin onda birler basamağındaki rakam kaçtır?


Cevap :  56,405


5) Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları küçükten büyüğe doğru sıralayınız.


0,39 0,3 5,7 5,75 15,82 8,009 8,18
Cevap :  15,82 > 8,18 > 8,009 > 5,75 > 5,7 > 0,39 > 0,3


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 162 Cevapları

6) Aşağıda verilen sayı doğrusu üzerinde 0,6 ve 0,1 ondalık gösterimlerini işaretleyiniz.


“5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 161-162-163. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık”


10) Aşağıda verilen kesirlerden hangisinin % sembolü ile gösterimi yanlıştır?


A) 38/100 = % 38
B) 9/100 = % 90
C) 83/100 = % 83
D)48/100 = %  48


11) Aşağıda % sembolü ile verilen ifadelerin hangisinin ondalık gösteriminde hata yapılmıştır?


A) % , 33 = 0 33 B) % , 1 0 = 01 C) % , 67 = 0 67 D) % , 9 0 = 9


5. Sınıf Matematik SDR Dikey Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 163 Cevapları

12) 0,38 + 0,03 + 0,2 toplamının % sembolü ile gösterimi aşağıdakilerden hangisidir?


A) %45 B) %53 C) %61 D) %62


13) Aşağıdaki gösterimleri büyükten küçüğe doğru sıralayınız.


a) %22 b) 28/100 c) %19 d) 9/100
Cevap :   b > a > c > d


14) Aşağıdaki gösterimleri küçükten büyüğe doğru sıralayınız.


a) 7/25 b) 3/20 c) 0,13 d) %11
Cevap :  d < c < b < a


15) 700 kg balın %70’i satılıyor. Geriye kaç kg bal kalmıştır?


Cevap  %30 kalan 700 x 30 / 100 = 210 kg


16) 850 TL’ye alınan bilgisayar %25 kâr ile kaç TL’ye satılır?


Cevap :

  • 850 x 25 / 100 = 212,5 TL
  • 850 + 212,5 = 1062,5 TL

17) 900 TL’lik etiketi olan bir televizyon %22 indirimle kaç TL’ye satılır?


Cevap :

  • 900 x 22 / 100 = 198
  • 900 – 198 = 702

18) Bir marketteki 120 adet süt şişesinin %10’u raflara dizilirken kırılıyor. Geriye kaç adet süt şişesi kalmıştır?


Cevap :   

  • 120 x 10 / 100 = 12
  • 120 – 12 = 108

19) Yumurtanın tanesini 30 kuruştan alıp %10 kârla satan bir bakkal, 250 yumurtanın satışından kaç TL kâr elde eder?


Cevap :

  • 30 x 10 / 100 = 3
  • 250 x 3 = 750 = 7,5 TL kar

20) Bir satıcı 200 TL’ye aldığı bir malı %30 zararla, 300 TL’ye aldığı bir malı ise %40 kâr ile satıyor. Satıcının bu iki satıştaki kâr-zarar durumu ne olur?


Cevap :

  • 200 + 300 = 500 TL alıyor
  • 200 x 30 / 100 = 60 TL zarar 140 TL’ye satıyor
  • 300 x 40 / 100 = 120 TL kar 420 TL’ye satıyor
  • 420 + 140 = 560 TL’ye satıyor
  • 560 – 500 = 60 TL kar ediyor

 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Ders Kitabı 161-162-163. Sayfa Cevapları SDR Dikey Yayıncılık

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
5 sınıf matematik ders kitabımızda bulunan ödevimizde sayfa 161'i yapmak ve 161'deki ödevleri ve bilgileri anlamak ayrıca matematik dersindeki tüm ödevlerimizi hızlı ve pratik bir şekilde yapmak için başarılı güzel eğitici ve tüm bilgilerle bizi her zaman ödevlerimize yardımcı olan ve ödevlerimizin baş yardımcısı olan bu siteyi ziyaret ettim sizler sayesinde çok güzel ödevleri ve bilgilere ulaştım sizlere çok seviyorum sizlerle efsane cevaplarını ödevimi yapıyorum beğenerek her zaman sizi takip ediyorum.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 16 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!