5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 105-106 Cevapları | Forum Sayfa Cevapları

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 105-106 Cevapları


Matematik Öğretmeni

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları 2. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 105, 106


2. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları


5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 105-106

1. Aşağıdaki bütünlerden hangisinin birim kesir kadarı boyanmıştır?


Çözüm : 1. C


2. Aşağıdaki sıralamalardan hangisi doğrudur?


Çözüm : 2. C


3. Aşağıdaki cümlelerde noktalı yerlere uygun ifadeleri yazınız.


Çözüm :

a. Eş parçalara bölünmüş bir bütünün eş parçalarından birini gösteren kesre birim kesir denir.

b. Basit kesir kadarı verilen bir çokluğun tamamını bulmak için verilen sayı, kesrin payına bölünür. Bulunan bölüm, kesrin paydası ile çarpılır.


4. Sayı doğrusunda işaretli E, F, G ve N noktalarından hangisi birim kesri göstermektedir?


Çözüm :

A. N B. E C. G D. F


5. Aşağıdaki tam sayılı kesirleri bu kesirlere eşit olan bileşik kesirlerle eşleyiniz.


Çözüm :

“5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 105-106 Cevapları”


6. 2/9 = 6/■ eşitliğinin doğru olması için ■ yerine hangisi yazılmalıdır?


Çözüm :

A. 2 B. 9 C. 18 D. 27


5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 106

7. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.


Çözüm :

  • a. Y
  • b. D
  • c. D
  • ç. Y
  • d. D
  • e. Y

8. 9/ 15 , 9/21 9/8 kesirlerinin küçükten büyüğe doğru sıralanışı hangi seçenekte verilmiştir?


Çözüm : 8. D


9, 3/5, 1/10 ve 7/15 kesirlerinin büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?


Çözüm : 9. C


10. Bir çuvaldaki 48 kg unun 3/8 ’ü ile ekmek yapıldı. Ekmek yapımında kullanılan un kaç kilogramdır?


Çözüm : 10. B


11. Bir kümesteki hayvanların 2/7 ’si tavuktur. Tavukların sayısı 42 olduğuna göre bu kümeste kaç tane hayvan vardır?


Çözüm : 11. A


12. Aşağıdaki işlemleri yapınız.


Çözüm :

  • a. 5/7
  • b. 8 7/9 = 79/9
  • c. 19/8 = 2 3/8
  • ç. 8/18
  • d. 3 1/5
  • e. 6 7/32

13. Bir karpuz satıcısı karpuzlarının 3/8 ’ünü cumartesi, 1/4’ini pazar günü sattı. İki günde karpuzların kaçta kaçı satılmıştır?


Çözüm : 13. C


14. Ablam, 120 TL olan parasının 1/6 ’ine tişört, 5/12 ’ine ayakkabı aldı. Ablamın geriye kaç Türk lirası kalmıştır?


Çözüm : 14. B



 


Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 105-106 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 16 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Aziz
error: Kopya Yasak