5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 118-119-120-121 Cevapları

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 118-119-120-121 Cevapları


Matematik Öğretmeni

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Ondalık Gösterimleri Sayı Doğrusunda Gösterme ve Sıralama Cevapları Sayfa 118, 119, 120, 121


Ondalık Gösterimleri Sayı Doğrusunda Gösterme ve Sıralama Cevapları


5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 118-119-120-121

Yukarıdaki sayı doğrusunda 0 (sıfır) ile 1 arası 10 eş parçaya bölünmüş, bu noktalara karşılık gelen kesirler yazılmıştır. Ayrıca bazı kesirlerin ondalık gösterimleri verilmiştir.

Soru : Bu bilgilerden yararlanarak A noktasına karşılık gelen ondalık gösterimin ne olduğu hakkında düşüncenizi açıklayınız.


Çözüm : A noktasının ondalık olarak gösterimi 0,8 olarak ifade edilir. Ayrıca onda sekiz olarak okunmaktadır.


Etkinlik


Uygulama Basamakları

• Kareli kâğıdınızda aynı doğrultuda onar birim aralıklarla üç nokta işaretleyiniz.
• Bu noktaları cetveliniz yardımıyla birleştirip uzatarak bir sayı doğrusu oluşturunuz.
• Oluşturduğunuz sayı doğrusunda işaretlediğiniz noktalara sıra ile 0 (sıfır), 1 ve 2 sayılarını yazınız.
• Sayı doğrusunda 0 ile 1 ve 1 ile 2 arasındaki birim uzunluklardan yararlanarak onar eş parçayı işaretleyiniz.
• Sayı doğrusunda işaretlediğiniz noktalardan üç tanesini A, B ve C harfleri ile adlandırınız.
• Adlandırdığınız noktalara karşılık gelen ondalık gösterimleri söyleyiniz.


Çözüm :

  • A. = 0,8
  • B. = 1,2
  • C. = 2,9

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 119

Etkinlik


Uygulama Basamakları

• Sınıfınızı üç gruba ayırınız.
• Her grup birer ondalık gösterim belirlesin. Belirlediği ondalık gösterimi yüzlük kartları ile modellesin (Modellerin hangi bölümlerini boyayacağınıza grupça karar veriniz).
• Sınıfça modellerin boyalı kısımlarını inceleyerek ondalık gösterimleri büyükten küçüğe doğru sembol kullanarak sıralayınız.
• Ondalık gösterimleri sıralarken izlediğiniz yolları açıklayınız.


Çözüm :  Bu etkinliği sınıfta arkadaşlarınız ve öğretmeniniz eşliğinde yapmanız gerekmektedir.


5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 121

Şimdi Uygulayalım


1. Aşağıdaki ondalık gösterimleri sayı doğrusunda gösteriniz.


Çözüm : Çözüm aşağıda yer alan 2. soru şekli üzerinde gösterilmiştir.


2. Aşağıdaki sayı doğrusunda işaretli A, B ve C noktalarına karşılık gelen ondalık gösterimleri yazınız. Bu ondalık gösterimleri sembol kullanarak büyükten küçüğe doğru sıralayınız.


Çözüm :

“5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 118-119-120-121 Cevapları”


3. Üç arkadaştan Salih’in boyu 1,68 m, Fatma’nın boyu 1,7 m, Hasan’ın boyu ise 1,62 m’dir. Üç arkadaşın boylarını uzundan kısaya doğru sembol kullanarak sıralayınız.


Çözüm : 1,7 > 1,68 > 1,62 olarak uzundan kısaya doğru sıralanabilir.


4. Aşağıdaki ürünlerin fiyatlarını ucuz olandan pahalı olana doğru sembol kullanarak sıralayınız.


Çözüm :  15,75  < 36,4 < 54,2 < 76,5


5. Aşağıdaki eş bütünlerin boyalı kısımlarını gösteren ondalık gösterimleri yazınız. Bu ondalık gösterimleri sembol kullanarak karşılaştırınız.


Çözüm :

  • a. 2/10 < 5/10
  • b. 69/100 > 48/100
  • c. 3 > 8/10
  • ç. 3 > 48/100

6. Aşağıdaki ondalık gösterimleri sembol kullanarak büyükten küçüğe doğru sıralayınız.


Çözüm :

  • a. 44,73 >  44,32 >  44,12
  • b. 16,43 > 16,25 > 16,08
  • c. 26,125 > 16,125 > 15,125
  • ç. 5,293 > 5,248 > 5,205
  • d. 7,968 > 7,06 > 7,009
  • e. 0,649 > 0,643 > 0,641


 


Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 118-119-120-121 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 16 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Aziz
error: Kopya Yasak