5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 138-139-140 Cevapları

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 138-139-140 Cevapları


Matematik Öğretmeni

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları 3. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 138, 139, 140


3. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları


5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 138-139-140

1. Okunuşu “on üç tam, binde on bir” olan ondalık gösterimi yazınız.


Cevap : . 13,011


2. 1 57/300 kesrini ondalık gösterim biçiminde yazınız.


Cevap : 1,19


3. Yandaki modelde boyalı kısımları gösteren ondalık gösterim hangisidir?


Cevap : A


4. 3,087 ondalık gösteriminin basamak değerlerini noktalı yerlere yazınız.


Cevap :

  • 0,007
  • 0,08
  • 0
  • 3

5. 16,842 ondalık gösterimindeki 2 rakamının bulunduğu basamağın adı nedir?


Cevap : . D


6. 0,605 ondalık gösterimindeki 6 rakamının basamak değeri kaçtır?


Cevap : B


7. 3,8; 3,08; 3,18; 3,008 ondalık gösterimlerinin büyükten küçüğe doğru sıralanışı aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?


Cevap : B


8. Sayı doğrusunda işaretli A noktasına karşılık gelen ondalık gösterim aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : . C


9. Aşağıdaki işlemleri yapınız.


Cevap :

  • a. 4,95
  • b. 5,25
  • c. 8,35
  • ç. 197,317

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 139

10. Yandaki bütünün boyalı kısmını gösteren ifade hangisidir?


Cevap : . C


11. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?


Cevap :  D


12. Aşağıdaki noktalı yerlere “<, =, >” sembollerinden uygun olanı yazınız.


Cevap :

  • . a. <
  • b. >
  • c. =

13. Her birinde 25 bilye bulunan 8 kutudaki bilyelerin %16’sı satıldı. Geriye kaç tane bilye kalmıştır?


Cevap : A


14. Bir market, 300 TL’lik alışveriş yapan müşterisine 45 TL’lik hediye alışveriş çeki vermektedir. Market, müşterilerine yaptıkları alışverişin yüzde kaçı kadar hediye çeki vermektedir?


Cevap : . C


15. 8/25 kesrinin yüzde olarak modellenmiş biçimi aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : . D


5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 140

16. Bir otomobil 420 km’lik yolun %40’ını gitmiştir. Otomobilin gideceği kaç kilometrelik yolu kalmıştır?


Cevap : . A


17. %48’in ondalık gösterim olarak yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : . B


18. 0,74 sayısının yüzde olarak yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : . B


19. 60/75 kesrinin yüzde olarak yazılışı aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : . C


20. 2/5, 0,36 ve %62 sayıları aşağıdakilerin hangisinde küçükten büyüğe doğru olarak sıralanmıştır?


Cevap : . B


21. 150 kişilik bir gruba Bodrum ve Marmaris ilçelerinden hangisinde tatil yapmak istedikleri soruluyor. Alınan cevaplara göre gruptakilerin %30’u Marmaris’te tatil yapmak istemiştir. Bodrum’da tatil yapmak isteyenler kaç kişidir?


Cevap : A


22. Yandaki paraların toplam değerinin Türk lirası birimiyle yazılışı hangi seçenektedir?


Cevap : . B


23. 62 TL 25 kr. + 14 TL 05 kr. işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap : . A


24. 256 TL – 18 TL 75 kr. işleminin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?


Cevap :. D



 


Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 138-139-140 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 16 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Aziz
error: Kopya Yasak