5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 208-209-210-211 Cevapları


Matematik Ogretmeni

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Problem Çözme Cevapları Sayfa 208, 209, 210, 211


Problem Çözme Cevapları


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 208-209-210-211

1. Hazal, koşu bandında dakikada ortalama 250 m koşmaktadır. 20 dk. sonunda Hazal, kaç kilometre koşmuş olur?


Çözüm :

  • 250 m x 20 dk = 5.000 metre koşar.
  • 5.000 metre = 5 km olarak çevrilir.

2. İki şehir arasındaki uzaklık 348 km’dir. Bu şehirlerden karşılıklı olarak aynı anda hareket eden iki otomobilden birinin saatteki ortalama hızı 75 km, diğerinin ortalama hızı ise 85 km’dir.

Otomobiller hareket ettikten 2 sa. sonra aralarındaki uzaklık kaç metre olur?


Çözüm :

  • 2 saat x 75 km = 150 km gider.
  • 2 saat x 85 km = 170 km gider.
  • 348 – (150 + 170 ) = 28 km fark olur.
  • 28 km = 28.000 metre olarak ifade edilir.

3. Buket, aynı büyüklükteki 2 yumak ipin bir kısmını kullanarak kendisine atkı örmüştür. Atkı bittikten sonra 2 yumak ipten 87 m ip artmıştır.

Bir yumak ipin uzunluğu 360 m olduğuna göre atkı kaç santimetre iple örülmüştür?


Çözüm :

  • 2 yumak x 360 m = 720 metre
  • 720 – 87 = 633 metre kullanılmıştır.
  • 633 metre = 63,300 santimetre iple örülmüştür.

4. Kalınlığı 6 mm olan 15 fayans üst üste konulduğunda kalınlık kaç santimetre olur?


Çözüm :

  • 6 mm x 15 = 90 mm
  • 90 mm = 9 santimetre olarak ifade edilir.

5. Yandaki tabloda Sakarya, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin uzunlukları verilmiştir. Buna göre,


a. Sakarya Nehri’nin uzunluğu, Ceyhan Nehri’nin uzunluğundan kaç metre fazladır?


Çözüm :

  • 824 km = 824.000 Sakarya nehri uzunluğu
  • 824.000- 509 000  = 315.000 metre fazladır.

b. Seyhan Nehri’nin uzunluğu, Sakarya Nehri’nin uzunluğundan kaç kilometre azdır?


Çözüm :

  • 824.000- 560 000  = 264.000 metre fazladır.
  • 264.000 metre = 264 kilometre azdır

6. Yandaki tabloda, bir sırıkla atlama yarışmasında elde edilen ilk üç derece verilmiştir. Buna göre,


a. 1. olan atlet, 3. olan atletten kaç desimetre daha fazla atlamıştır?


Çözüm :

  • 5,65  – 5,20  = 0,45 metre
  • 0,45 metre = 4.5 desimetre daha fazla atlamıştır.

b. 3. olan atlet, 2. olan atletten kaç santimetre daha az atlamıştır?


Çözüm :

  • 542 – 520 = 22 santimetre daha az atlamıştır.

c. 2. olan atlet, 1. olan atletten kaç milimetre daha az atlamıştır?


Çözüm :

  • 5650 – 5420 = 230 milimetre daha az atlamıştır.


 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 208-209-210-211 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    error: Content is protected !!