5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 229-230-231-232-233-234-235-236 Cevapları


Matematik Ogretmeni

İçindekiler

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları 5. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 229, 230, 231, 232, 233, 234, 235, 236


5. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 229-230-231-232-233-234-235-236

1. Aşağıdakilerden hangisi bir araştırma sorusudur? 


Çözüm :
A. Üç basamaklı en küçük doğal sayı hangisidir?
B. Babanızın ismi nedir?
C. Ailenizdeki kişilerin en çok sevdiği TV programları hangileridir?
D. Yaşınız kaç?


2. “Trafik kazasına yol açan etkenler nelerdir?” konusuyla ilgili bir araştırma yapılmak isteniyor. Araştırma yapmak için aşağıdaki veri toplama yollarından hangisine başvurulmalıdır?


Çözüm :
A. Anket yapılmalıdır.
B. Öğretmene sorulmalıdır.
C. Araç sürücüsü olan birine sorulmalıdır.
D. Kayıtlı verilere başvurulmalıdır.


3. Bir gruba en çok sevdikleri müzik türleri sorulmuştur. Elde edilen verilere göre yandaki sütun grafiği oluşturulmuştur. Grafiği oluşturmak için kullanılan sıklık tablosu aşağıdakilerden hangisidir?


Çözüm :
B şıkkı doğru cevaptır.


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 230

4. İki sütun grafiğinin karşılaştırılmasında aşağıdakilerden hangisi yanlış yorumlamalara neden olabilir?


Çözüm :
A. Sütunların farklı renklere boyanması
B. Grafiklerde 4’ten az sütunun bulunması
C. Grafiklerde dikey eksenlerdeki birim aralıklarının farklı olması
D. Dikey ve yatay eksenlerin kesiştiği noktaya 0 (sıfır) yazılması


Bir müzeyi haftanın dört gününde ziyaret edenlere ilişkin verilerle aşağıdaki sütun grafiği düzenlenmiştir.

Grafikten yararlanarak 5, 6, 7 ve 8. soruları cevaplayınız.


5. Müzeye en çok ziyaretçi hangi gün gelmiştir?


Çözüm :
A. Cumartesi B. Pazar C. Perşembe D. Cuma


6. Müzeye en az ziyaretçi hangi gün gelmiştir? 


Çözüm :
A. Cumartesi B. Pazar C. Perşembe D. Cuma


7. Müzeyi cumartesi günü gezenlerin sayısı, pazar günü gezenlerin sayısından kaç fazladır?


Çözüm :
A. 50 B. 100 C. 150 D. 200


8. Müzeyi dört günde gezenlerin toplam sayısı kaçtır? 


Çözüm :
A. 350 B. 400 C. 450 D. 500


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 231

9. Yandaki grafikte bir kitapçıda beş yıl boyunca her yıl satılan kitap sayıları gösterilmiştir. Grafiğe göre aşağıdaki cümlelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız.


Çözüm :

  • a. ( Doğru ) 2013 yılındaki kitap satışı, bir önceki yıla göre azalmıştır.
  • b. ( Yanlış ) En az kitabın satıldığı yıl, 2014’tür.
  • c. ( Doğru ) En çok kitabın satıldığı yıl 2015’tir.
  • ç. (  Yanlış  ) 2012 ile 2013 yıllarında satılan toplam kitap sayısı 6000’dir.
  • d. ( Doğru ) 2015 yılında satılan kitap sayısı, 2014 yılında satılan kitap sayısından 500 fazladır.

10. Yandaki grafik, bir okul kantininde hafta içi satılan kalem sayılarını gün gün göstermektedir. Bu grafiğin çizilmesini sağlayan veriler aşağıdaki sıklık tablolarından hangisine aittir?


Çözüm :
B şıkkı doğru cevaptır.


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 232

11. Bir sınıftaki öğrencilere “mor, pembe, yeşil, sarı ve turuncu” renklerinden hangisini en çok sevdikleri soruluyor. Alınan cevaplara göre yandaki sıklık tablosu oluşturuyor.

Sıklık tablosuna göre çizilen sütun grafiği aşağıdakilerden hangisidir?


Çözüm :
B şıkkı doğru cevaptır.


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 233

12. Takımına en fazla sayı kazandıran oyuncu hangisidir? 


Çözüm :
A. Aysun B. Burcu C. Vildan D. Pelin


13. Takımına eşit miktarda sayı kazandıran oyuncular hangileridir? 


Çözüm :
A. Pelin ile Burcu B. Burcu ile Fatma C. Berna ile Pelin D. Aysun ile Berna


14. Takımına en az sayı kazandıran oyuncu hangisidir? 


Çözüm :
A. Pelin B. Bilge C. Handan D. Vildan


15. Tüm oyuncular 4 sette toplam kaç sayı yapmışlardır? 


Çözüm :
A. 100 B. 96 C. 94 D. 90


16. Aysun ile Berna’nın kazandırdığı sayılar, Bilge ile Vildan’ın kazandırdığı sayılardan kaç fazladır?


Çözüm :
A. 7 B. 8 C. 9 D. 10


17. Hangi oyuncu, Fatma’nın yaptığı sayının yarısı kadar sayı yapmıştır? 


Çözüm :
A. Berna B. Vildan C. Handan D. Pelin


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 234

18. Oya’nın boyu 1,57 m, Ufuk’un boyu 1,38 m’dir. Oya’nın boyu, Ufuk’un boyundan kaç santimetre uzundur?


Çözüm :
A. 0,19 B. 1,19 C. 19 D. 29


19. 8 km’lik parkurun 3/4 ’ünü koşan bir atletin parkuru bitirmesi için kaç metre daha koşması gerekir?


Çözüm :
A. 1000 B. 2000 C. 2500 D. 3000


20. Aşağıdaki noktalı yerlere gelecek ifadeleri kutulardan bularak eşleyiniz. 


Çözüm :

  • a. 900
  • b. 210
  • c. 12 000
  • ç. 10

21. Yandaki yamuğun çevresinin uzunluğu 33 cm’dir. Şekilde verilenlere göre c kenarının uzunluğu kaç santimetredir?


Çözüm :
A. 4 B. 5 C. 6 D. 7


22. Dikdörtgen biçimindeki bir halının eni 3 m, boyu 5 m’dir. Bu halılardan 4 tanesi, kısa kenarları çakışacak şekilde yan yana sıralanıyor. Oluşan düzlemsel bölgenin çevresinin uzunluğu kaç metredir?


Çözüm :
A. 46 B. 45 C. 44 D. 43


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 235

23. Bir paralelkenarın çevresinin uzunluğu 260 cm, uzun kenarının uzunluğu ise 80 cm’dir. Bu paralelkenarın kısa kenarının uzunluğu kaç santimetredir?


Çözüm :
A. 45 B. 50 C. 55 D. 60


24. Eşkenar üçgen şeklindeki trafik işaret levhasının bir kenar uzunluğu 45 cm’dir. Bu trafik levhasının çevresinin uzunluğu kaç santimetredir?


Çözüm :
A. 120 B. 125 C. 130 D. 135


25. Bir karenin çevresinin uzunluğu, bir dikdörtgenin çevresinin uzunluğuna eşittir. Karenin bir kenarının uzunluğu 8 cm’dir. Dikdörtgenin kısa kenarının uzunluğu 6 cm olduğuna göre uzun kenarının uzunluğu aşağıdakilerden hangisidir?


Çözüm :
A. 10 cm B. 11 cm C. 12 cm D. 13 cm


26. Aşağıdaki dörtgenlerden çevre uzunluğu 20 birim olanları işaretleyiniz. 


Çözüm :

“5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 229-230-231-232-233-234-235-236 Cevapları”


27. Oturduğunuz sıranın üst yüzünün çevresini santimetre birimiyle tahmin ediniz. Sonra ölçme yapınız. Bulduğunuz sonuçla tahmininizi karşılaştırınız.


Çözüm :

  •  Tahmin
  • Kısa kenar 50 cm uzun kenar 80 cm olarak tahmin ediniz.
  • ( 50 x 2 ) + ( 80 x 2 ) = 100 + 160 = 260 cm tahmin
  • Gerçek sonuç 
  • ( 50 x 2 ) + ( 90 x 2 ) = 100 + 180 = 280 cm
  • Fark 
  • 280 – 260 = 20 cm fark vardır.

5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 236

28. Uzun kenarı, kısa kenarının 2 katı olan dikdörtgenin çevresi 36 m’dir. Bu dikdörtgenin uzun kenarının uzunluğu kaç metredir?


Çözüm :
A. 6 B. 8 C. 10 D. 12


29. 5 ay 3 hafta 18 gün toplam kaç gündür (Bir ay 30 gün alınmalıdır)? 


Çözüm :
A. 258 B. 189 C. 102 D. 71


30. Bir ilimizden saat 22.30’da hareket eden yolcu otobüsü 15 sa. 45 dk. sonra gideceği ile varmıştır. Otobüs gideceği ile vardığında saat kaçı gösterir?


Çözüm :
A. 12.15 B. 13.15 C. 14.15 D. 15.15


31. 4 sa. 12 dk. kaç saniye eder? 


Çözüm :
A. 15 120 B. 14 120 C. 13 640 D. 12 240


32. 3 gün 5 saat kaç dakikadır? 


Çözüm :
A. 4440 B. 4500 C. 4560 D. 4620



 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 229-230-231-232-233-234-235-236 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    error: Content is protected !!