5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 257-258 Cevapları


Matematik Öğretmeni

İçindekiler

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları 6. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları Sayfa 257, 258


6. Ünite Sonu Değerlendirme Cevapları


5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 257-258

1.  Şekilde verilenlere göre bu düzlemsel bölgenin alanı kaç santimetrekaredir?


Çözüm :
A. 126 B. 144 C. 270 D. 366


2.  Yandaki şekilde içteki karenin çevresi 16 cm’dir. Verilenlere göre boyalı bölgenin alanı kaç santimetrekaredir?


Çözüm :
A. 120 B. 116 C. 104 D. 96


3.  Yandaki ABCD dikdörtgeni birbirine eş karelerden oluşmuştur. Boyalı bölgelerin çevre uzunluğu 40 cm ise ABCD dikdörtgeninin alanı kaç santimetrekaredir?


Çözüm :
A. 35 B. 40 C. 50 D. 60


4.  Bir kenarının uzunluğu 30 cm olan kare biçimindeki dört fayans yan yana konularak bir kare oluşturuluyor. Bu karenin alanı kaç santimetrekaredir?

Bu problemin sonucunu tahmin ediniz. Sonra hesaplama yapınız. Bulduğunuz sonuçla tahmininizi karşılaştırınız.


Çözüm :
. A = 60 x 60 = 3600 cm2


5.  Dikdörtgen biçimindeki bir bahçenin eni 16 m’dir. Boyu, eninin 2 katından 3 m uzun olan bu bahçenin alanı kaç metrekaredir?


Çözüm :
A. 560 B. 540 C. 520 D. 460


6.  Aşağıdaki çokgenlerden hangilerinin alanı 18 birimkaredir? 


Çözüm :

  • . a. ✗
  • b.
  • c. ✗

5. Sınıf Matematik Koza Yayınları Sayfa 258

7. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların yanına D, yanlış olanların yanına Y yazınız. 


Çözüm :

  • a. ( Doğru ) Prizmaları sınırlayan düzlem parçalarının her birine yüz denir.
  • b. ( Yanlış ) Prizmalarda iki yüzün kesişmesiyle oluşan doğru parçasına kenar denir.
  • c. ( Doğru ) Dikdörtgenler prizmasında karşılıklı ayrıtların uzunlukları birbirine eşittir.
  • ç. ( Yanlış ) Kare prizmanın 12 köşesi vardır.
  • d. ( Doğru ) Kare prizma ve küp, dikdörtgenler prizmasının özel hâlidir.

8.  Yanda açınımı verilen geometrik cisim aşağıdakilerden hangisidir?


Çözüm : B seçeneğini işaretleyiniz.


9.  Aşağıdakilerden hangisi küpün açınımıdır?


Çözüm : A seçeneğini işaretleyiniz.


10.  Dikdörtgenler prizmas› biçimindeki bir hediye kutusunun bir köşesinden çıkan ayrıtlarının uzunlukları 18 cm, 24 cm ve 15 cm’dir. Bu kutunun yüzey alanı kaç santimetrekaredir?


Çözüm :
A. 1062 B. 1862 C. 2024 D. 2124



 

Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Matematik Kitabı Koza Yayınları Sayfa 257-258 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
5 sınıf matematik dersinde öğretmenimizin verdiği ödevi hazırla pratik kolay bir şekilde çözmek istediğim zaman buradaki bilgilerden faydalandım problemlerde yapılacak işlemleri problemlerin çözümlerini her zaman buraya bakarak yaptım sizler de Forum sayfa sitesi ailesinin verdiği bilgi ve cevapları ödevinizi yapınız verilen bilgi ve cevapları ödevinizi kavrayınız matematik dersinde zorlandığınız ve anlamadığınız bir konu varsa hemen pratik bir şekilde çözümlerini burada bularak yapabilirsiniz ben her zaman ödevlerimi buraya bakarak yapıyorum tüm ders kitaplarının cevaplarını burada buluyorum sizlere de tavsiye ederim başarılı ve güzel yazılar sayesinde eğitici ve birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    error: Content is protected !!