5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 90-91-92-93-94-95-96 Cevapları


Sosyal Bilgiler Öğretmeni

İçindekiler

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Ata Yayıncılık Cebimizdeki Kütüphane Cevapları Sayfa 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96


Cebimizdeki Kütüphane Cevapları


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 90 Cevabı

Soru : Siz de aşağıdaki düşünce balonuna cevabını merak ettiğiniz bir soru yazınız.


Cevap :

“5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 92-93-94-95-96-97-98. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık”


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 92 Cevabı

Soru : Beslenmeyle ilgili, iki ayrı kaynaktan alınan bilgileri okuyunuz. Bilgilerle ilgili soruları altta verilen boşluklara yazınız.


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 93 Cevabı

1. Birinci kaynağın güçlü ve zayıf yanlarını yazınız.


Cevap : Birincil kaynak özellikle bilimsel bir metindir ve güvenirliği çok yüksektir. Ancak bilimsel bir yazı olduğu için günlük yaşamdan az örnek verilmiştir. Bu da zayıf yönüdür.


2. İkinci kaynağın güçlü ve zayıf yanlarını yazınız.


Cevap : İkincil kaynak bir gazete haberidir ve n yazık ki kesin bir bilgi içermemektedir. Daha çok görüş bildirmektedir Bu zayıf yönüdür. Ancak günlük yaşamdan çarpıcı örnekler vermiştir bu da güçlü yanıdır.


3. Hangi kaynaktaki bilgi daha güvenilirdir? Neden?


Cevap : Birincil kaynak çünkü bilimsel bir metindir ve güvenirliliği çok yüksektir.


4. Hangi kaynaktaki bilgiler bilimsel verilere dayanmaktadır? Neden?


Cevap : Birinci kaynaktaki bilgiler. Çünkü yıllar süren bilimsel araştırmalar sonucu ortaya konulan sonuçlardır.


5. Hangi kaynaktaki bilgiler popüler unsurlardan oluşmaktadır? Neden?


Cevap : İkincil kaynaktaki bilgilerdir çünkü amaç halkın ilgisini çekmektir bu yüzden daha popüler bilgiler içerir.


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 94 Cevabı

Öğrendiklerimi Uyguluyorum


Soru : Aşağıdaki haber metnini okuyunuz. Metinle ilgili soruyu cevaplayınız.


Soru : Haberde genel ağ kullanımının sağlık alanındaki etkisi nasıl yorumlanmıştır? Aşağıdaki boşluğa yazınız.


Cevap : Habere göre, hasta olan kişiler genel ağda yaptıkları araştırmalar sonuncuda kendi hastalıklarına tanı koyan kişiler oldukları ifade edilmektedir. İnsanlar yanlış tedaviler sonucunda sağlıklarına zarar vermektedir. Sonuç olarak İnternet ağlarında yer alan sağlık ile ilgili her bilgiye inanılmaması gerektiği söyleniyor.


5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 96 Cevabı

Öğrendiklerimi Uyguluyorum


Soru : Sosyal medyadan kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğu haberini okudunuz. Kar yağışı nedeni ile okulların tatil olup olmadığını merak ediyorsunuz. Bilinçli bir medya okuryazarı olarak verilen basamakları takip edip basamakların bazılarında boş bırakılan yerleri tamamlayınız.


1. Kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi mi?


Cevap : Kar yağışı nedeniyle okullar evet tatil edildi.


2. Kar yağışı nedeni ile okulların tatil edilip edilmediği bilgisini bulmam gerekiyor. Bu bilgiyi nereden bulabilirim?


Cevap : Televizyon haberleri, radyo ve kaymakamlık sitelerinden bulabilirim.


3. Arkadaşlarım, komşularım ya da ailemdeki hangi kişiden bu bilgiye ulaşabilirim?


Cevap : Ailemden bu bilgiye ulaşabilirim.


4. Başka hangi kaynaktan bu bilgiye ulaşılabilir?


Cevap : Arkadaşlarımdan bu bilgiye ulaşabilirim.


5. 5 ayrı kaynaktan gerekli bilgiye ulaştım. (TV, genel ağ, ……………………………………..)


Cevap : Tv, genel ağ, radyo, komşu, arkadaşıma whatsaptan yazarak.


6. Alt yazı geçen kanal, ulusal kanal mı, yerel kanal mıydı?


Cevap : Yerel kanal idi.


7. Genel ağ sitesi resmî miydi? Resmî site ise bilgi güncel miydi? ……………………………


Cevap : Evet resmi siteydi. Evet. Günceldi.


8. Edindiğim bilgilere ve değerlendirmelerime göre yarın okullar ………………………………


Cevap : Tatil olmuştur.


9. Kimlere haber vermeliyim?


Cevap : Sınıf arkadaşlarıma ve tanığım kişilere haber vermeliyim.


10. Nasıl?


Cevap : Mesaj atarak ve arayarak.



Our Score

Ödevini Bulamadıysan ARA

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı Ata Yayıncılık Sayfa 90-91-92-93-94-95-96 Cevapları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Merve
Teknolojinin bize sunduğu nimetlerden biri elbetteki teknolojik aletlerde bulunan haberleşme iletişim ve bilgi alma özelliğidir. Akıllı telefonlar bilgisayarlar ve tabletler sayesinde elbetteki kitap okuyabiliyor haber dinleyebiliyor bilgi alabiliyor ve çeşitli alanlarda eğitim görebiliyoruz. Kitap okuma alışkanlığımızı akıllı telefonlarla da hala devam ettirebiliriz normalde okumak yerine akıllı telefonlarda bulunan kitap sistemi veya bilgi alma sistemi ile ilgilenebilir veya herhangi bir kitabı okuyabiliriz.
Derin su
Rabbim sizlerden razı olsun emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.

Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

    • 15 Kayıtlı Üye
    • Son Üye Mine
    error: Content is protected !!