6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 133-134-135-136-137. Sayfa Cevaplar─▒ ├ľ─č├╝n Yay─▒nlar─▒


Matematik ├ľ─čretmeni

─░çindekiler

6. S─▒n─▒f Matematik Ders Kitab─▒ 2. ├ťnite ├ťnite De─čerlendirme Testi Cevaplar─▒ Sayfa 133, 134, 135, 136, 137


2. ├ťnite ├ťnite De─čerlendirme Testi Sorular─▒ ve Cevaplar─▒


6. S─▒n─▒f Matematik ├ľ─č├╝n Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 133 Cevaplar─▒

2. ├ťN─░TE DE─×ERLEND─░RME TEST─░


1-┬áYanda verilen resimde, bitki ├Ârt├╝s├╝n├╝n bulundu─ču topra─č─▒n y├╝zeyi┬ás─▒f─▒r noktas─▒ kabul edilerek hayvanlar─▒n konumlar─▒ tam say─▒larla ifade┬áedilirse a┼ča─č─▒dakilerden hangisi yanl─▒┼č olur?


A) 8┬áB) ÔÇô3┬áC) ÔÇô2 D) ÔÇô5


2-┬áA┼ča─č─▒dakilerden hangisi tam say─▒larla ifade edildi─činde negatif bir tam say─▒y─▒ g├Âsterir?


A) EsraÔÇÖn─▒n 12. kattaki evi
B) Ahmet BeyÔÇÖin Mart ay─▒ sat─▒┼člar─▒ndan 550 TL k├ór─▒
C) Bir dalg─▒c─▒n denize 6 m dalmas─▒yla indi─či derinlik
D) AntalyaÔÇÖn─▒n s─▒f─▒r─▒n ├╝st├╝nde 42 ┬░C olan hava s─▒cakl─▒─č─▒

3-┬áA┼ča─č─▒daki ifadelerden hangisinin tam say─▒ olarak kar┼č─▒l─▒─č─▒ ÔÇô13 de─čildir?


A) Deniz seviyesinin 13 metre alt─▒
B) Hava s─▒cakl─▒─č─▒n─▒n s─▒f─▒r─▒n alt─▒nda 13 ┬░C olmas─▒
C) DefneÔÇÖnin u├žurtmas─▒n─▒n yerden 13 metre y├╝kseklikten u├žmas─▒
D) AliÔÇÖnin arkada┼č─▒na 13 TL borcu


4-┬áÔÇô10, 3, 0, 9, ÔÇô42 tam say─▒lar─▒ndan hangisinin mutlak de─čeri en b├╝y├╝kt├╝r?


A) 9 B) 7 C) ÔÇô10┬áD) ÔÇô42

Cevap : Mutlak de─čeri en b├╝y├╝k olan say─▒ negatifli─čine bakmaks─▒z─▒n en b├╝y├╝k olan say─▒d─▒r. Bu say─▒ de─čeri de -42’dir.


5-┬áA┼ča─č─▒daki say─▒lardan hangisinin mutlak de─čeri kendisinden b├╝y├╝kt├╝r?


A) 7 B) 13 C) 0┬áD) ÔÇô1


6 A┼ča─č─▒daki ifadelerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


A) Pozitif tam say─▒lar Z+ ile g├Âsterilir.
B) Negatif tam say─▒lar Z ile g├Âsterilir.
C) Negatif tam say─▒lar─▒n mutlak de─čeri pozitiftir.
D) Say─▒ do─črusunda s─▒f─▒ra (ba┼člang─▒├ž noktas─▒na) uzakl─▒─č─▒ 8 birim olan iki tane tam say─▒ vard─▒r.


6. S─▒n─▒f Matematik ├ľ─č├╝n Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 134 Cevaplar─▒

7- A┼ča─č─▒da verilen tam say─▒lardan hangisi en k├╝├ž├╝kt├╝r?


A) ÔÇô28┬áB) ÔÇô5 C) 0 D) 3


8-┬áYandaki kar┼č─▒la┼čt─▒rmalar─▒n ka├ž tanesinde ÔÇť>ÔÇŁ sembol├╝n├╝ kullanmak do─čru olur?


A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

Cevap :

-17 < +12
-3 > -19
+2 > -9
-32 < -5
-1 > -24


9-┬áÔÇô5, 3, 8, 0, ÔÇô9, 25 tam say─▒lar─▒n─▒n k├╝├ž├╝kten b├╝y├╝─če do─čru s─▒ralan─▒┼č─▒ a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


A) ÔÇô9, ÔÇô5, 0, 3, 8, 25┬áB) 0, ÔÇô5, ÔÇô9, 3, 8, 25
C) ÔÇô5, ÔÇô9, 0, 3, 8, 25 D) ÔÇô5, ÔÇô9, 0, 8, 25, 3


10-┬áA┼ča─č─▒daki tabloda baz─▒ illerin ┼čubat ay─▒ndaki ortalama s─▒cakl─▒k de─čerleri verilmi┼čtir.

Tablo: ─░ller ve ─░llerin ┼×ubat Ay─▒ndaki Ortalama S─▒cakl─▒klar─▒

Tabloya g├Âre a┼ča─č─▒daki se├ženeklerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


A) En so─čuk il ErzurumÔÇÖdur.
B) ErzurumÔÇÖun s─▒cakl─▒k de─čerini g├Âsteren tam say─▒, tablodaki en b├╝y├╝k negatif tam say─▒d─▒r.
C) En s─▒cak il ─░stanbulÔÇÖdur.
D) ─░stanbulÔÇÖun s─▒cakl─▒k de─čerini g├Âsteren tam say─▒, tablodaki en b├╝y├╝k pozitif tam say─▒d─▒r.


11-┬áA┼ča─č─▒da verilen tam say─▒lardan hangisi ÔÇô21 ile ÔÇô5 tam say─▒lar─▒ aras─▒ndad─▒r?


A) ÔÇô43 B) ÔÇô25┬áC) ÔÇô19┬áD) ÔÇô2

Cevap : -21 ile -5 aras─▒ndaki tam say─▒lar : -6,-7,-8,-9,-10,-11,-12,-13,-14,-15,-16,-17,-18,-19,-20


12 A┼ča─č─▒daki tam say─▒lardan hangisi ÔÇô12ÔÇÖye en yak─▒n oland─▒r?


A) ÔÇô1 B) ÔÇô8 C) ÔÇô20┬áD) ÔÇô13


13 ÔÇô10 ile +7 aras─▒nda ka├ž tane tam say─▒ vard─▒r?


A) 14 B) 15 C) 16 D) 17

Cevap : Aradaki say─▒lar─▒ yazacak olursak: -9, -8, -7, -6, -5, -4, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6’d─▒r.


14 ÔÇô4ÔÇÖten b├╝y├╝k +5ÔÇÖten k├╝├ž├╝k ka├ž tane tam say─▒ vard─▒r?


A) 8 B) 7 C) 6 D) 5

Cevap : Aradaki say─▒lar─▒ yazacak olursak: -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, 4 t├╝r.


6. S─▒n─▒f Matematik ├ľ─č├╝n Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 135 Cevaplar─▒

15 A┼ča─č─▒da verilen ifadelerden hangisi yanl─▒┼čt─▒r?


A) 7/8 kesri yarımdan büyüktür. // 7/8 > 1/2
B) 5/12┬ákesri yar─▒mdan k├╝├ž├╝kt├╝r.┬á// 5/12 < 1/2
C) 2/8 kesri yarıma 1/4 kadar yakındır. // 2/8 + 1/4 = 1/2
D) 21/46┬ákesri yar─▒ma e┼čittir. //┬á21/46 Ôëá 1/2


16┬áA┼ča─č─▒da verilen kesirlerden hangisi 5 say─▒s─▒na en yak─▒nd─▒r?


Cevap : C


17-┬áYukar─▒daki s─▒ralamada noktal─▒ yere a┼ča─č─▒daki kesirlerden hangisi yaz─▒lamaz?


Cevap : A


18-┬áA┼ča─č─▒daki toplama i┼člemlerinden hangisinin sonucu yanl─▒┼čt─▒r?


Cevap : B


19-┬ái┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


6/7 + 5/6 ÔÇô 4/21 = 3/2

Cevap : C


20-┬áYandaki ┼čekilde altta verilen iki tu─čladaki kesirlerin toplam─▒ hemen ├╝zerindeki tu─člada yazmaktad─▒r. Buna g├Âre A + B ka├žt─▒r?


22/20 + B = 49/15 => B = 13/6
3/5 + A = 22/20 => A = 1/2
A + B = 1/2 + 13/6 = 8/3

Cevap : D


6. S─▒n─▒f Matematik ├ľ─č├╝n Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 136 Cevaplar─▒

21-┬áYukar─▒daki say─▒ do─črusunda modellenen ├žarpma i┼člemi hangi se├ženekte do─čru verilmi┼čtir?


3.3/4 = 9/4

Cevap : C


22-┬áA┼ča─č─▒daki i┼člemlerden hangisinin sonucu yanl─▒┼čt─▒r?


3 ÔÇô 1 tam 2/3 = 3 ÔÇô 5/3 = 4/3 = 1 tam 1/3

Cevap : B


23-┬ái┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


33/5 . 3/11 = 9/5 = 1 tam 4/5

Cevap : C


24-┬ákesrinin i├žinde ka├ž tane ├žeyrek vard─▒r?


A) 20 B) 21 C) 22 D) 23

Cevap : 5 tam 1/4 : 1/4 = 21/4 . 4 = 21


25-┬ái┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


(1/5 + 3tam1/3) = 1/5 + 10/3 = 53/15
2tam1/2 ÔÇô 5/8 = 15/8
53/15 . 15/8 = 53/8

Cevap : B


26-┬ái┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


35/4 . 1/7 = 5/4 = 1tam1/4

Cevap : A


27-┬ái┼čleminin sonucu a┼ča─č─▒dakilerden hangisidir?


60 : 15/6 = 60 . 6/15 = 24

Cevap : B


28-┬áAyaz, evinde bulunan kitaplar─▒n 27┬áÔÇÖsini okumu┼čtur. Evinde okumad─▒─č─▒ 15 kitab─▒ olan AyazÔÇÖ─▒n toplam┬áka├ž kitab─▒ vard─▒r?


A) 17 B) 21 C) 22 D) 24

Cevap : Okumad─▒─č─▒ kitap say─▒s─▒n─▒n oran─▒ 1-2/7 = 5/7 dir.
Bu da 15 e e┼čit oldu─čuna g├Âre
5/7 si 15 e e┼čitse tamam─▒ 21 adettir.


6. S─▒n─▒f Matematik ├ľ─č├╝n Yay─▒nlar─▒ Ders Kitab─▒ Sayfa 137 Cevaplar─▒

29-┬áG├Âkhan yeni al─▒nan silgisinin 2/5┬ásini ilk hafta, 1/2┬áÔÇÖini de ikinci hafta bitiriyor. G├ÂkhanÔÇÖ─▒n ikinci hafta┬áharcad─▒─č─▒ silgi, geriye kalan silginin ka├ž kat─▒d─▒r?


A) 2 B) 4 C) 5 D) 7

Cevap :

Silginin tamam─▒na 10A diyelim
2/5 ÔÇÖsini ilk hafta yani 2.10A/5 = 4A
1/2 ÔÇÖini de ikinci hafta yani 1.10A/2 = 5A
Geriye ise 10A – 4A – 5A = 1A kalm─▒┼čt─▒r.
G├ÂkhanÔÇÖ─▒n ikinci hafta harcad─▒─č─▒ silgi, geriye kalan silginin 5A/1A =┬á 5 kat─▒d─▒r.


30-┬áAhmet bir karpuzun 1/3┬áÔÇÖini, Serap 4/8┬áÔÇÖ├╝n├╝, Mustafa da kalan─▒n─▒ yemi┼čtir. En ├žok karpuz yiyen en az┬áyiyenin ka├ž kat─▒ yemi┼čtir?


A) 2 B) 3 C) 4 D) 6

Cevap :

Karpuzun tamam─▒na 24A dersek
Ahmet bir karpuzun 1/3 ├╝n├╝ yani 1.24A/3 = 8A
Serap 4/8 ÔÇÖini yani 4.24A/8 = 12A
Mustafa da kal─▒n─▒n─▒ yedi─čine g├Âre 24A – 8A – 12A = 4A yemi┼čtir.
En ├žok karpuz yiyen en az yiyenin 12A/4A = 3 kat─▒ yemi┼čtir


31-┬áA┼ča─č─▒daki i┼člemlerden hangisinin sonucu 1ÔÇÖden k├╝├ž├╝k olarak tahmin edilir?


Cevap : A

1/2 + 3/8 < 1
4/8 + 3/8 < 1
7/8 < 1


 

Our Score

├ľdevini Bulamad─▒ysan ARA

6. S─▒n─▒f Matematik Kitab─▒ 133-134-135-136-137. Sayfa Cevaplar─▒ ├ľ─č├╝n Yay─▒nlar─▒

Konusu Hakk─▒nda Soru Sormak ─░ster Misiniz ?
Yorum ve D├╝┼č├╝ncelerinizin Bizim ─░├žin Ne Kadar De─čerli Oldu─čunu Biliyor Musunuz ? Destek ve┬áYorumlar─▒n─▒z i├žin T─▒klay─▒n─▒z...




Konuya Bir Cevap Yaz─▒n.─░sim b├Âl├╝m├╝n├╝ bo┼č b─▒rakabilirsiniz.

├ľnceki Ders Kitab─▒ Sayfa Cevaplar─▒ ┬ź Bir Sonraki Sayfa Cevaplar─▒ Konusu ┬╗

    error: Content is protected !!