6. Sınıf Matematik Kitabı 29-30-31-32-33-34. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları | Forum Sayfa Cevapları

6. Sınıf Matematik Kitabı 29-30-31-32-33-34. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları


Matematik Öğretmeni

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Problem Çözelim Cevapları Sayfa 29, 30, 31, 32, 33, 34


Ortak Çarpan Parantezine Alma ve Dağılma Özelliği Soruları ve Cevapları


6. Sınıf Matematik Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 33 Cevapları

ALIŞTIRMALAR


1- Esra Hanım 2 kg kivi ve 5 kg elmaya 20 TL ödüyor. 1 kg kivi 5 TL ise 1 kg elma kaç TL’dir?


Cevap :

  • Kiviye ödediği para 5 x 2 = 10 TL
  • 20 – 10 = 10 TL kalan para
  • 1 kg elma = 10 / 5 = 2 TL

2- Yaşları toplamı 24 olan 3 kardeşin 4 yıl sonraki yaşları toplamı kaç olur? 


Cevap : 24 + (3 • 4) = 24 + 12 = 36


6. Sınıf Matematik Öğün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 34 Cevapları

3- Hacmi 8 litre olan 1 şişe, hacmi 5 litre olan 3 şişe ve hacmi 3 litre olan 4 şişe süt ile doludur. Bu sütleri hacmi 7 litre olan yeni şişelere koymak istersek kaç şişeye ihtiyacımız olur?


Cevap :

  • 8 • 1 = 8
  • 5 • 3 = 15
  • 3 • 4 = 12
  • 15 + 12 + 8 = 35
  • 35 : 7 = 5 şişe

4- Selma ve ailesi her sabah kahvaltıda üçer bardak çay içiyorlar ve bir bardak çaya ikişer tane şeker atıyorlar. Buna göre Selma’nın dört kişilik ailesi 360 adet küp şekerin olduğu bir kutu şekeri kaç günde bitirir?


Cevap :

  • 4 • 3 = 12 bardak
  • Günde atılan şeker 12 • 2 = 24
  • 360 : 24 = 15 gün yeter

5- Burak bir kâse leblebiyi 2 günde yiyor. 5 kâse leblebi 1 kg olduğuna göre Burak 2 ayda kaç kg leblebi yer?


Cevap :

  • 5 kase leblebi 5 • 2 = 10 günde biter
  • 10 günde 1 kg leblebi yer
  • 30 • 2 = 60 gün
  • 60 : 10 = 6 kg

6- 5, 8, 42 ve 10 sayılarını kullanarak bir problem kurunuz ve problemi çözünüz.


Cevap :

Hasan manava gidip kilosu 5 TL olan elmalardan 1 kg, kilosu 8 TL olan nektariden 1 kg, kilosu 10 TL olan muzdan 1 kg satın alıyor. Manava 42 TL verirse geriye kaç TL para üstü alır

  • 5 + 8 + 10  = 23
  • 42 – 23 = 19 TL para üstü alır.

7- Karıncalar kendi vücut ağırlıklarının 20 katını kaldırabilir. Buna göre 62 kg olan bir insanın bir karınca kadar güçlü olabilmesi için kaç kg kaldırması gerekir?


Cevap : 62 • 20 = 1240 kg kaldırmmalı


8- Mehmet Bey, tatilde 3200 TL harcama yaptı. Bu paranın 1800 TL’sini yol, yiyecek ve diğer ihtiyaçlarına, kalanını ise konaklamaya harcadı. Otelde 7 gün kalan Mehmet Bey’in bir gün için otele ne kadar konaklama ücreti ödediğini bulunuz.


Cevap:

  • 3200 – 1800 = 1400
  • 1400 : 7 = 200 TL

9- Burç’un bilye sayısı Ahmet’in bilye sayısından 10 fazla, Ahmet’in bilyelerinin sayısı Necdet’in bilye sayısından 7 eksik ve Necdet’in bilyelerinin sayısı Zeki’nin bilye sayısının 3 katından 5 fazladır. Zeki’nin 15 bilyesi varsa en çok bilyesi olanı bulunuz.


Cevap :

  • Necdet 15 • 3 + 5 = 50
  • Ahmet 50 – 7 = 43
  • Burç 43 + 10 = 53

10- Sedef, 2 L sıvı deterjanla 30 makine çamaşır yıkayabiliyor. Bir makineye ortalama 6 kg çamaşır koyan Sedef’in 630 kg çamaşır yıkayabilmesi için kaç litre sıvı deterjana ihtiyacı vardır?


Cevap :

  • 630 / 6 = 105 makine çamaşır yıkar
  • 30 / 2 = 15 (1 litre sıvı kullansın)
  • 105 / 15 = 7 lt sıvı detarjan kullanır.

11- Taha, bir otobüs durağında kuyruğun baştan 2. sırasında; hamile olan Zehra Hanım ise kuyruğun sondan 2. sırasında bekliyor. Taha, kuyruğun gerisinde bekleyen Zehra Hanım’ı fark ederek onunla yer değiştiriyor. Son durumda Taha’nın kuyruktaki yeri 4 kişi daha geriye kaydığına göre bu kuyrukta kaç kişi vardır?


Cevap :

  • Taha Zehra — 8 kişi var
  • Zehra Taha — 4 kişi var
  • Taha’nın kuyruktaki yeri 4 kişi daha geriye kaydığına göre
  • 2. sıradaki Taha, 6. sıraya gerilemiş olur.
  • 6. sıra, sonran 2. sıraya denk geldiğine göre
  • Kuyrukta toplam 6 + 2 = 8 kişi vardır.

 


Ödevini Bulamadıysan ARA

6. Sınıf Matematik Kitabı 29-30-31-32-33-34. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

Konusu Hakkında Soru Sormak İster Misiniz ?
Yorum ve Düşüncelerinizin Bizim İçin Ne Kadar Değerli Olduğunu Biliyor Musunuz ? Destek ve Yorumlarınız için Tıklayınız...




Konuya Bir Cevap Yazın.İsim bölümünü boş bırakabilirsiniz.
Önceki Ders Kitabı Sayfa Cevapları « Bir Sonraki Sayfa Cevapları Konusu »

  • 14 Kayıtlı Üye
  • Son Üye Mine
error: Kopya Yasak